Turbo kaçırıyorsa Yakıt Tüketimi Artar mı ?

KKAggressor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracım 1.9 CDTI Vectra C2 , Aracımın Turbosu bir miktar kaçırıyor, gaza bastığımızda bir miktar turbodan eksoz dumanı çıkışı gözüküyor, Aracı genelde şehir içi trafikte kullanıyoruz, Turbonun kaçırması yakıt tüketimini arttırır mı ?

Bu aralar sanki biraz fazla yakmaya başladı, En yakın zamanda param olunca Turboyu yaptırıcam ama şimdilik 1 ay daha böyle idare etmeliyim.

tabii ki arttırır.eksozdan çıkan siyah duman yanmadan atılmış mazottur.250-300 civarı tamirini yapıyorlar diye biliyorum.aracı bu şekilde kullanmayın yük direk motora biniyor.

bence de artırır; araç turbo düzgün çalışıyormuş gibi yakıt enjekte eder ama turboda kaçak olduğu için hava basıncı-miktarı aynı oranda gelmez ve verimli yanma-çekiş olmaz siz daha çok gaza basınca da zengin karışım olur arkadaşın da dediği gibi çiğ mazotu duman duman egzozdan atar.

ancak sonuçta ben usta değilim araçta turbo basıncını ölçüp de ona göre yakıt-zamanlama vb. ayarlayan bir sistem (olduğunu pek tahmin etmesem de) varsa bu dediklerim geçersiz olur. siz yine de öyle idare etmeyin! çabuk yaptırın.. dimi ustalar? saygılar..

Peki Turbonun sökülmesi için ön panel tamamen çıkarılmalı, yani tampon, radyatör fanı, klima fanı vs..vs.. Bunları Turbocu sökmüyor ben anlamam diyor, tamircine söktür diyor, Tamircim benden bir fiyat talebinde bulundu,

Sizce bunun için verilecek uygun fiyat nedir ? yada bunu okuyan ustalarım vcarsa siz ne kadara turboyu sökerdiniz ?

Önce sıfırı serviste ne kadarmış onu sormak gerek sonuçta indirim var.

Piyasada corsa ve combocuların sıfır turboları 450-500tl civarındayken bilmeyen çok kişi tamirine 500tlden fazla para vermiştir.

:D 2200 TL diyor Yetkili Opel Servisi :D
Part Number: 335730 1.026,70 EUR

Ancak Turbo Tamircisi 200-500 Arası bi masraf çıkar dedi :D Cihaza bağladığımızda çıkacak sorunlara göre değişir dedi...

Ama benim için önemli olan Turbo yu Özel servis olsanız kaça sökersiniz ?

Son düzenleme:
erdem bey turbo sadece balans ayarı yapılır 100,150 tl tamir takımı değişir 250,400 tl artı pervaneli milde değişir 450,600 tl arsıdır bunlar tahmini fiatlardır turboyu motorcu söker turbo tamirinden sonra komple hortumların temizlenmesi gerekir motorcu turbo sökümü ve temizleme işlemini yapar buda tahminim 100ile 200 tl arasıdır (tahmini rakamlar) usta hortumları temizlerken araç başında olmalısın ben kayseride kaldığım halde turboyu konyada tamir ettirdim konyada sen şanlısın gerekirse konya turbocu adresi verebilirim sen daha detaylı araştırırsın kanaatindeyim geçmiş olsun

erdem bey turbo sadece balans ayarı yapılır 100,150 tl tamir takımı değişir 250,400 tl artı pervaneli milde değişir 450,600 tl arsıdır bunlar tahmini fiatlardır turboyu motorcu söker turbo tamirinden sonra komple hortumların temizlenmesi gerekir motorcu turbo sökümü ve temizleme işlemini yapar buda tahminim 100ile 200 tl arasıdır (tahmini rakamlar) usta hortumları temizlerken araç başında olmalısın ben kayseride kaldığım halde turboyu konyada tamir ettirdim konyada sen şanlısın gerekirse konya turbocu adresi verebilirim sen daha detaylı araştırırsın kanaatindeyim geçmiş olsun

zaten sizden aldığım turbocuya gittim , bana 200-600 arası bi masraf çıkar abi makinaya bağlayınca anlarız dedi,

Benim asıl sıkıntım şu, özel servis turboyu sökmek için 200 TL istedi, acaba bu fiyat fazla mı yoksa azmı, yani ön panel ve tüm fanlar sökülüp turbonun sökülmesi sonra takılması 200 tl eder mi ?

turboyu için arabanın yarısı sökülüyor.tampon radyatör intercooler vs.ben 125 liraya söktürmüştüm.turbonun balansı filan da 150 tuttu dört dörtlük kullanıyorum

Bu sokme parasina tekrar takmak da dahil degil mi?

Geri