Trigeri değiştim yakit ikiye katlandi

Bu arada tüm arkadaşlara lpg dolum kapağının mutlaka kapatılması gerektiğini hatırlatmak isterim.
Malesef ben ihmal ettiğim için olmuş. su ve toz bozmuş dolum girişini.

Bu arada Triger+devridaim 390'a mal oldu. Yalnız dikkat etmek lazımmış piyasada iki tür orjinal luk marka triger varmış.
Biri çinde yapılan orjinal diğeri almanya dan gelen
ikisi arasında fark olduğunu söyledi usta.
Tabi fiyat farkı da var.

irfan kardeş. bende trigeri değişecem. trigerin almanyadan gelen orjinalinin fiyatı ne kadarmış acaba. çünkü ben ustamdan fiyat aldım. triger 130 TL dedi. gidip Çin malı taktırmayım.

Bu arada tüm arkadaşlara lpg dolum kapağının mutlaka kapatılması gerektiğini hatırlatmak isterim.
Malesef ben ihmal ettiğim için olmuş. su ve toz bozmuş dolum girişini.
Zaten o kapak olmayınca aracın muayenesini de yapmıyorlar. TÜV'de LPG dolum kapağının olmaması ağır kusur olarak değerlendiriliyor.

Hiç bir ustayı suçlar birşey yazmadım. üstünüze alınmaya gerek olduğunu sanmıyorum.
Hangi yazımda servisi yada ustayı suçladım.
Sadece triger diğişim anına denk geldiği için kafamın karıştığını söyedim.
Hatta trigeri kontrol ettirmek için tekrar gittiğimde ustam bir sorun yok ama sen istersen yine de açıp tekrar bakayım dedi. Öyle diyorsan gerek yok dedim ustaya.
üzerime alınmadın zaten sorun değil..her zaman başımıza gelen şeyler,yaptığımız işlerle alakası olmayan sorunlar cıkıyor kişiler işi ustaya yıkmaya calışıyor..en basit örneği bi gün bi müşterim geldi yağ değişimine sadece yağ filitre değiştirdim müşteride başında bekliyo hiç ayrılmadı,arac 98 astra f klasik arac bitti herşey normal müşteri gitti yarım saat sonra cıktı geldi ustam arka tekerden ses geliyo,tamam bakalım beyfendi aracı kaldırıyorum tam,ustam sanki sen yağ değiştirdikten sonra gelmeye başladı gülcem gülemiyorum kızcam kızamıyorum şaşırdım kaldım..baktık bişey yok.ustam sanki sen yağ değiştikten sonra arka tekerden ses gelmeye başladı:D:D:D

Tansu ustam maşa dururken neden ateşi elimizle tutalım ki :kop:. Gerçekten bazen sizlerin üzerinize fena gidiyoruz :(. Bazen belki hakediyorlar ama bazen de hiç suçları günahları yokken, sırf bizlerin bilinçsizliği yüzünden adete günah keçisi oluyorlar.
savaş abi herkez esnaf olamaz,esnaflık sabır ve dürüst olmayı ister,ustam heğ derdi esnaf adamın karnı geniş olcak,hakkatende öle olcak bazen eşim bile cok kızıyo nekadar rahatsın diye napayım alışkanlık olamuş,her söyleneni kafaya takarsak esnaf kalmaz...ayrıca ben soner tansunun kardeşiyim

eyvallah abi....

size bi yol örneği vermek isterim;
ankaradan çıkmadan yol bilgisayarını sıfırladım ve yolaçıktım;
ankara->bartın->bartında 2 gün şehir içi->bartından fethiye->fethiyede 5 gün şehir içi->sonra tekrar ankara... bu yol güzargahını izledikten sonra yol bilgisayarı 100km de ortalama 5,6 litre gösterdi. (lpg li araba)
Bektaş yol bilgisayarı ekranında görünen 5.6 değeri sence lpg ye mi ait?

lpg veya benzin fark etmiyor diye biliyorum ben. sonuçta hesapladığı birim litre olduğu için..

Emin değilim ama bence fark edebilir. Neticede birisi gaz diğeri sıvı.

Merhaba. Konu enteresan geldi. Bende katılmak istedim. Bildiğim kadarıyla araca lpg takıldığında yol bilgisayarındaki yakıt/km verileri işlevini bitiriyor.
Diğer konuda bir araç benzinde 100 km de 7 lt yakıyorsa, lpg de en az 8 lt gaz yakar.
Bazı arkadaşlar fabrika (benzin) verilerinin altında lpg tüketiminin olduğunu söylüyorlar hayretle bakıyorum

Merhaba. Konu enteresan geldi. Bende katılmak istedim. Bildiğim kadarıyla araca lpg takıldığında yol bilgisayarındaki yakıt/km verileri işlevini bitiriyor.
Diğer konuda bir araç benzinde 100 km de 7 lt yakıyorsa, lpg de en az 8 lt gaz yakar.
Bazı arkadaşlar fabrika (benzin) verilerinin altında lpg tüketiminin olduğunu söylüyorlar hayretle bakıyorum
+ Bence litre bazında daha da fazla yakar.

Geri