Triger Koptu Ikaz Lambasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bciplak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
triger koptuktan sonra uyarsa ne olur uyarmasa ne olur???

ARkadaslar ne kadar cok yuklendınız tamam trıger koptuktan sonra uyarmaz ama degısıme yakın bır ıkaz lamnası yanar trıger setı degısınce o lamba soner olur bıter

koptuktan sonra diil, kopmaya yeltenince diyor arkadaş. ben düşünüyorum, mümkün değil gibi sanki böyle bir uyarı sistemi.

koptuktan sonra diil, kopmaya yeltenince diyor arkadaş. ben düşünüyorum, mümkün değil gibi sanki böyle bir uyarı sistemi.

mümkün. hatta çok basit. km'yi saydırırsın. her 50.000 den sonra yanar. hatta 1ytl lik bi devre ile alarm bağlarsın bar bar bağırır. :)

evet işte olay budur ama malesef opel bunu yapamamıştır. kim ne zaman değiştirdi bir daha aramaya gerek kalmaz dimi. Arabayı aldığım yere soruyorum daha 15000 km var diyor. bir öncekini arıyorum çoktan geçmiş diyor. İşte sorun buradan kaynaklanıyor. o halde arabanın her tarafınımı değiştirecez, belki zamanı geçmiştir diye.

triger kopmadan hata verecek lamba yanacak diye bi sensör lamba felan bana çok saçma geliyo olmaz böle bişi zaten.....
en basitinden bisikletinizin zincirini düşünün sürekli gözünüzün önünde duruyo netçe önünü arkasını görebiliyosunuz
fakat kopacağını anlayabiliyomusunuz ??? hayır eskiyince kopuyo işte...

triger kayışının zamanından önce herhangi bir sebeple kopma noktasına geldiğini algılayabilecek bir duyarganın, o pozisyona göre yani o ortamda yapılması uygulanabilir değildir. karnı yumuşak bir iştir bu. zira tüm çabalar seferber edilip yapılsa bile bu algılayıcı sayesinde yeni ve karmaşık sorunlar ortaya çıkacaktır. bizim için triger kayışının kopma durumu kontrol etmek nasıl ki cam suyunun azaldığını kontrol etmeye benzemiyorsa, üretici için trigerin kopma durumuna gelip gelmediğini algılayacak sistemi yapmak ta o kadar mümkündür.

mümkün. hatta çok basit. km'yi saydırırsın. her 50.000 den sonra yanar. hatta 1ytl lik bi devre ile alarm bağlarsın bar bar bağırır. :)

arkadasım triger 50000 km de değişecek diye bir kural yok. ayrıca triger 50000km de kopacak diye bir kuralda yok. allah vermesin kaptırdın gidiyorsun triger daha 20000km de koptu sen varsayalım 120 km/h hızla motoru stop ettirirsen vay haline. ayrıca bide su var ben trigeri yeni değiştirmiştim. 1 hafta olmadan ustaya gittim trigerde çatlaklar oldugunu söyledi. hemde orjinal parcada. meger parca sorunluymus. kopsa ne olacak 50000 gelmedi diye ağlayacakmıyım :S

arkadasım triger 50000 km de değişecek diye bir kural yok. ayrıca triger 50000km de kopacak diye bir kuralda yok. allah vermesin kaptırdın gidiyorsun triger daha 20000km de koptu sen varsayalım 120 km/h hızla motoru stop ettirirsen vay haline. ayrıca bide su var ben trigeri yeni değiştirmiştim. 1 hafta olmadan ustaya gittim trigerde çatlaklar oldugunu söyledi. hemde orjinal parcada. meger parca sorunluymus. kopsa ne olacak 50000 gelmedi diye ağlayacakmıyım :S

ciddiye almışsınız arkadaşlar yahu. ben espri yapmıştım :) yazının sonunda da gülmüştüm.

Geri