Trafikte Sizi Uyuz Eden Vaka Nedir?

Uzun yollarda bir mantığı olabilirde.Şehir içinde ne mantığı olabilirki güpe gündüz sislerle birlikte bütün farları yakıpta dolaşıyolar

sisler için birşey söyleyemem ama şehir içindede olsa farların acık olması iyidir bence:good:

sislere ben de karşıyım ama daha görünür daha farkedilir olmak için farlarım hep açıktır benim de. zaten refleks oldu arabayı çalıştırır çalıştırmaz farları açıyorum

1- sol şeritte 130-140 ile giden aracın dibine kadar giren, sürücüye sağ şerite geçme fırsatı vermeyen, sanki çalıştığı şirket batıyormuş da onu kurtarmaya yetişiyormuş havalarında, ulan tohumuna para mı saydık, vur gazın dibine mantığıyla hareket eden clio megane fiesta focus vs tarzı şirket araç sürücüleri.

2- araba kullanmayı biliyormuş gibi babasının, doğum gününde 18500 motor bmw/mercedes hediye ettiği, o da plaka genelde 34GMZ84, 34SHE01 falandır:), ama yan yola girerken aynasına bakmayı bile beceremeyen veya eksikliğini hissetmeyen bayan sürücüler. (usta bayan sürücülere lafım yok!)

3- chip eksantrik powerbox vs modifikasyonlarla 150 kiloluk araçlarını uçan birer tabut haline getiren(zaten zihinde direk beliriyor bahsedilen araç:)), trafikte direksiyonu sabit tutma becerisini gösteremeden habire makaslara giren, aracını milletin önüne kıran ve illede trafikteki diğer sürücüleri, anne baba bacı vs gibi yakınlarıyla muhattab etmeye çalışan, küçük dağları ben yarattım havalarında gezen sürücüler.

1)caddelerde 30 km/h ile giden sürücüler
2)yol ortasında yolcu veya yük indirip bindiren her türlü ticariler
3)yolcu beklemek için bostancı ido iskelesi önünde 4 şeritlik caddenin son şeridine ek olarak iki şeridini de kesip bazen tek şeride düşüren taksiler
4)sağ şeridin varlığndan habersiz sürücülerimiz
5)otobanda geldiğini gördüğü halde önüne atlayan ağır vasıtalar
6)dolmuş, minibüs, taksi şoförlerinin seni sıkıştırıp yol almak istemeleri(çok mecbur kalmadıkça iç de vermeye niyetim yoktur.tam tersi yol almaya çalışırım.sanırım yavaş yavaş kompleks yapmaya başladım)
7)yan koltukta bir bayan oturduğunu gören herkesin bir anda ralli pilotu olmaları.sonra da afiyetle tokadı yemeleri...

ilk anda aklıma gelenler.....

önünüzde kamyon yada ağır vasıta yüklü araç giderken arkadaki aracın sellöktör yapıp önünüze geçtiğinde oda sizin gibi arkasından gidiyor bi öne geçince neoldu üstündenmi atlıycan sanki bide herzaman karşılaştığımız kırmızı ışıkta beklediğimizde sarı yanar yanmaz arkadaki arabanın kornaya basması korna basmada eminim dünya birincisiyizdir

1-kırmızı ışıkta beklerken daha sarı bile yanmadan arkadan gelen korna sesi

2-düz gidiş için kırmızı ışık varken, sağa dönüş serbest olacak şekilde yeşil ışığı olmayan kavşakta sanki ışık olsun olmasın kırmızı yanmasına rağmen sağa dönüş serbestmiş gibi arkadan kornasını yakacak kadar abanan ayılar.

Uzun yollarda bir mantığı olabilirde.Şehir içinde ne mantığı olabilirki güpe gündüz sislerle birlikte bütün farları yakıpta dolaşıyolar

yanılmıyorsam bir araştırmaya göre gündüz farların açılması trafik kazalarını %30 azaltıyormuş:rolleyes: ben gündüz açıyorum ve destekliyorum...

eğer biri bana kıllık yaparsa trafikte, kurallara uymadan benim de uymamamı bekleyip beni sıkıştırırsa kim olursa olsun yol vermem. arkada kalsın terbiyesiz herifler. yandan makas atmak istese ben de hızlanır geçmesini engellerim. önce adam olsunlar. düzgün şekilde kullanıp kuralıyla ve adabıyla uyarısını yapan, 100 ile gidiyorken 50 cm dibime girip selektör yapmayan, uzaktan geliyorken uyarısını yapana uygun şekilde yol veririm.

1- Kırmızıda beklerken daha sarı yanmadan gelen korna sesi...
2- Dolmuş, minibüs, taksi şoförlerinin seni sıkıştırıp yol almak istemeleri...
3- Hatalı olduğu halde artistlenen sürücüler...:mad:

yol doluyken arkadan gelip sürekli sellektör yapanlar bende onlara yol verip sonra 50cm arkalarından gidip sellektör yapıp sıkıştırıyorum en sonunda vazgeçip 4lü yakıyorlar kurtulmak için. orta şeritte normal olarak 80-90 ile giderken sol şerit boş olduğu halde neden sağdan geçmekte ısrar ediyor bazı arkadaşlar hala anlamış değilim makas atmak daha zevkli sanırım boş şeritte gitmekten! arabayı park etmeyi beceremeyen sürücülere sinir oluyorum git bir yere çalış öğren nasıl park edilir araba sonra herkes onları bekliyor yol tıkanıyor.

Geri