Trafikte Sizi Uyuz Eden Vaka Nedir?

ben taksiciyim beni uyuz eden vakalar bayan şöförler ve yeni şöförler tabiyki bazılarınıda taksiciler uyuz ediyor olabilir hak veririm. :)

""Valla babam 35 sene taksicilik yapmış ankarada şimdi o bile araç kullanırken nolmuş bu yeni taksici tipleri böyle diyor:( acemiye dönüyor trafikte yaptıkları karşısında...Bazen çok güvenirim ben iyi bilirmcilikte iyi değil derim...""

arabam afilli diye benle trafikte yarışmaya kalkanlara uyuz oluom...ne öle makaslar filan...yetişemion işte beceremion ne zoruluon :D

5 şeritli yolda en sol şeride geçipte 60 la gidenler,uzunları yakıp dolaşanlar bunlara tam deli oluyorum,ön sisleriyle beraber ne matıksa arka sislerini yakanlara da, kavşakta sağa dönüşün serbest olduğu halde düz gidecedek bi hıyarın gelip en sağ tarafı kapatması korna çalınca da el kol hareketi yapması,beyaz çizgiyi ortalayn zihniyetlere de kılım
Kavşaklarda sağa dönüş serbest değildir. Oklu trafik dönüş ışıklarının ne amaçla yapıldığını bilmiyoruz galiba. Kavşaklarda bizlere kırmızı yandığında yayalara yeşil yanar. O nedenle oklu trafik dönüş ışıklarının olmadığı kavşaklarda sağa dönülmez, yeşilin yanması beklenir.

Son düzenleme:
Kavşaklarda sağa dönüş serbest değildir. Oklu trafik dönüş ışıklarının ne amaçla yapıldığını bilmiyoruz galiba. Kavşaklarda bizlere kırmızı yandığında sağımızdaki yolda yayalara yeşil yanar. O nedenle oklu trafik dönüş ışıklarının olmadığı kavşaklarda sağa dönülmez, yeşilin yanması beklenir.

evet bunu çoğu kişiye anlatamıyoruz işte. mesela düz gidiş için kırmızı yanıyorken altında sağa yeşil ok ışığı varsa o zaman o kavşakta sağa dönüş serbesttir. aksi taktirde sadece kırmızı ışık varsa o ışığın ötesine geçemezsin anlamına gelir, bu da sağa da dönemezsin demektir. ama çok kişi bunu bilmiyor ve sağ tarafı sebepsiz tıkıyoruz sanıyor. sonra da gelip kendi doğru gibi burada yazıyor :D

trafikte müşteri kapmaya çalışan taxi şöförleri we belediye otobüsleri minibüsler hepsi beni sinir ediyo hele otobüsle :@

1)Daha sarı ışık yanarken arkadan kornaya basanlara
2)Kendisine kırmızı yandığı halde yolun ortasına atlayıp,sanki arabaları ezecekmiş gibi üstlerine giden,korna çalınca da kızan yayalara
3)Tüm toplu taşıma araçlarını arkasında taşıdığı onlarca insanı düşünmeden,hem yolcularının hem diğer insanların hayatını hiçe sayarak kullananlara
4)Kendisine zarar gelmeyeceğinden emin kamyon sürücülerinin,diğer araçları sanki yok sayarak kullanmalarına(Hepsi için geçerli değil)
5)İki araba sığabilecek yere tam ortalayıp park edenlere
6)Koltuğu en öne kadar çekip,ucuna oturan,direksiyona yapışıp en sol şeritte gezmeye çıkan acemi sürücülere
7)Koltuğu en arkaya itip,sonuna kadar yatıran,yolları pist gibi gören,en usta sürücünün kendi olduğunu zanneden,araba kullandığı her saniyenin başkası için tehlike olanlara
8)Arabasının değerinden fazla amfi,subwoofer vs.taktırıp,5.katta oturanları dahi rahatsız edecek kadar sesi açanlara(özellikle de geceyarısı yaparlar)
9)Kurallara uymayan motosiklet ve bisiklet sürücülerine,özellikle de yaya kaldırımında gezenlerine
10)Sadece kendilerinin iş yaptığını,geriye kalan herkesin yollarda zaman öldürmeye çıktığını sanan,kendisine verilmiş şirket aracını son limitlerinde kullanıp,eli selektörde gezenlere
11)Alarmını en hassas seviyeye ayarlatıp,ufak bir egzos sesinde bile bağırtanlara,dakikalarca susmayan alarmlara
12)Gece yolculuklarında uzunları yakıp kapatmayanlara,durmadan selektör yapanlara,kısa-uzun yapıp kısaları yaktığımı belirtmeme rağmen inadına selektörle çocuk oyuncağı gibi oynayanlara,tamponlarının altına dörtlü hatta altılı sis taktırıp yaz gecesi bunlarla gezenlere,kamyonların üstüne takılan projektörlere
13)Hem araba kullanıp hem cep telefonu ile konuşanlara,konuştuğu yetmezmiş gibi mesajlaşanlara
14)Söylemeye bile gerek yok,alkollü sürücülere
15)Dikiz aynasını kullanmayı bilmeyenlere
16)Sol aynaya bakmadan durduğu yerden fırlayıp hızlanmaya çalışanlarına özellikle de aynadan bakıp arabasının çok iyi hızlandığını düşünüp bıyıkaltından gülümseyip kendi kendine gaza gelip mutlu olanlara
17)Kasislerde ya da çukurlu bir yolda arkada bir aracın olmasına,bu aracın ticari olup selektör yapmasına daha da fazla,
Uyuz oluyorum..:)

Çoğunlukla dertler müşterek.
Bende kısaca şöyle yazayım: Kendisine yapılmasını istemediğini başkasına yapanlara.

Hepsine katılıyorum ama beni en deli edenler ;
Trafik ışığını geçip yada altında durup, yeşil yandığından haberi olmadan hala sağa sola bakınanlar vardır ya işte onlar..Adam oraya kocaman DUR çizgisi çizmiş...Hem yaya geçidinin üzerinde durup yayaları aracın etrafından dolanmaya mecbur bırakıyorlar hemde lambayı görmedikleri için zamanında hareketlenmiyorlar...Gelde dellenme..!!!..O zaman bende ensesine patlatıyorum uzunları...Asılıyorum kornaya..Sıkıyorsa insin de bişi desin....Alırım Anahtarını....Bak yine dellendim...:mad:

1 sokak aralarında ve caddelerde kaldırım yerıne yoldan yürümeyi huy edinenler
2 kaldırım değilde yolda yürüyüp artı kulaklık takıp arkanızda sizin oldugunuzu farketmeyerek gidenler korna yada selektör yapınca birden irkillen tipler sonrada kendini haklı göstermeye çalışanlar
3 otoyollarda clio fiesta focus palıo gibi şirket araçlarını anlamsız bir şekilde basmak demesekte 130 140 km ile gereksiz tehlike yaratan tipler
4 300 400 mt ilerideki kırmızı ışığı görüp gereksiz gazlayan kişiler sonuçta ışıkta gene yan yana geleceksiniz ama aksine gaz verip ışıkta çok süre kaybettiğinin farkında olmayanlar
5 altlarındakı milyarlık araçlarıyla beni kimse geçemez mantıgı ile yola çıkan ve orta şeritte normal hızda gitsen bile sol boş git ordan yook illede sen yol vericen mantığı ıle selektörleri ile rahatsız eden sonrada yol verince bır hızla geçen ve peşine takılıp bir hışımla onu geçince hatta yanında aynı hızda durup bir bakış atıp gülerek uzayınca o aptalca bakışı yapan bu nasıl bu kadar gider mantığı ıle bakan tipler...

daha neler var nelerrr ama trafik kurallarına uyalım arkadaşlar uymayanları uyduralım......

Geri