torpitonun üsttelki yuvarlak çıkıntı ne iş yapar.

otomatik klimanızı 20 dereceye ayarladığınızda arabanın içinin o dereceye geldiğini ölçen bir termometre :) sadece bu kadar... otomatik klimalı hemen hemen bütün araçlarda görebilirsiniz; opel'e ya da vectra'ya has bir şey de değil...

neden önde? solar radyasyonun geldiği yerdeki ısıyı ölçmesi için.

Ya TIS 2000 de baktıydım cok onceden astra h için oraya gelen kabloya loud speaker ve far sensörü diyordu ama.:confused:

kabin sıcaklığı ölçer..

Bildiğim kadariyla sicaklik değilde ön camdaki buharlaşmayi algiliyor ve kilimanin sadece cama üflemesini sağliyor tabi dijital klmali arçlar için geçerli zaten diğerlerinde yok böyle birşey bende yetkili serviste sormuştum.......

Ayrica dijital klimanin isiyi ölçtüğü yer klima panelinin orda bildiğim kadariyla küçük yuvarlak izgara gibi birşey.....

otomatik klimanızı 20 dereceye ayarladığınızda arabanın içinin o dereceye geldiğini ölçen bir termometre :) sadece bu kadar... otomatik klimalı hemen hemen bütün araçlarda görebilirsiniz; opel'e ya da vectra'ya has bir şey de değil...

neden önde? solar radyasyonun geldiği yerdeki ısıyı ölçmesi için.
doğru cevap arkadaşlar başka bi işe yaramıyor..

Otomatik klimalı modellerde içerideki ısıyı algılayan sensör. Aracın içindeki ısıya ve sizin seçtiğiniz ısıtma veya soğutma derecesine göre klimayı devreye alıp çıkarmaya yarıyor.

arkadaslar bahsettıgınız sensor solar sensor ve ecc kılımalı araclarda mevcut dıger butun araclarda ya sahte tapası var yada delık delınmemıstır tum modeller ıcın bahsedıyorum on cama vuran gunes ısıgındakı solar yogunlugunu olcuyor bu sezıcı ve ecc kılıma panelı ıse bır dogrultma hesaplamı ıle ayarlanan ısı degerını yakalamya calısıyor hepsı bu umarım karısık olmadı :))

ya o beyinle ilgili diye biliyorum ben ama ?

Geri