torpitonun üsttelki yuvarlak çıkıntı ne iş yapar.

kumandanın alıcısıdır

kafasından sallayanlara açıklayayım;

1-Far sensörü olamaz çünkü Vectra B'de far sensörü yok varsa bile o parça değil

2-Yağmur sensörü olamaz çünkü torpidonun üzerindeki küçük bişey yağmur damlalarını algılayamaz camın üstünde dikiz aynasının altında olması lazım ve B kasa vectrada yine yağmur sensörü yok B2lerde en full modellerde varsa bile orada olmayacagı garanti

(1 ve 2. maddeleri yağmur sensörü ve far sensörü olmayan bi vectra bulup; mesela gls donanımlı; karşılaştırın onlardada olduğunu görürsünüz)

3-Sıcaklık sensörü gibi bişey zaten olamaz dışarıdaki hava -10 içerideki hava +10 dereceyse dışarıdaki havayı nasıl ölçecek? Havadaki bulutları yada dışarıdaki karlarımı algılıyor???

4-Orjinal kumandalı bütün opellerde görebileceğimiz bişey diğerlerinde görmedim demekki kumandanın alıcısı olma ihtimali büyük

Son düzenleme:
Uzaktan kumanda alicisi . üstünü kalin bişeyle ( bez , plastik ) ört kumandanla araci kilitleyemezsin. GÜNCEL:16/04/09. ARKADAŞLAR KLİMA SENSORU KLİMA PANELİNİN ( DİJİTALLER İÇİN ) ÜZERİNDE ON OFF DÜĞMESİNİN YANINDA ÇİZGİLERİN ALTINDA GİZLİ. BENDE SRF YANLIŞ MI BİLİYORUM DİYE SERVİSİN ELEKTRİKÇİSİNE SORDU.KUMANDA ALICISI O.İNANMAYAN SERVİSE SORSUN.

Son düzenleme:
dijital klima olan araçlarda var mutlaka iç ısıyı ayarlayan sensördür bendede var ama yuvarlak değil uzunlamasına bişi

dijital klima olan araçlarda var mutlaka iç ısıyı ayarlayan sensördür bendede var ama yuvarlak değil uzunlamasına bişi

Aracınız otomatik klimamı? Otomatik klimalıysa manuel klimaya sahip Boş+boş astra G'lerde neden var aynı parça? İç ısıyımı ayarlıyor? Fan kademesinimi değiştiriyor kendi kendine? Otomatik klima değilse sizin aracınıza neden o parçayı koymuşlar?

Uzaktan kumanda alıcısı olduğunu sert ve kesin bir şekilde söylemişsiniz ama Astra cosmo da olan bu parça neden enjoy+sp de yok??enjoy+sp lerde uzaktan kumanda yokmu??
cosmo
onkonsol_xx.jpg

Enjoy
big108385651213304rnc29vj2.jpg

o parça dijital klimalı modellerde bulunuyor ve "solar sensör" güneş ışığının gelişine göre klimanın üfleme hızını sıcaklığını vs. ayarlıyor. En azından internette yaptığım araştırma sonucu bunu söyledim bir kaç farklı markanın forumunda gördüğüm kadarıyla yani..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aklım karıştı tam teknik bilgi sahibi olduk diyoruz biri diyor far sensörü biri diyor klima sensörü biri diyor yağmur birde kumanda sensörü olayı var eee arkadaşlar bu ne sensörü :)

Kitapçığını kurcaladım bişe bulamadım ben :(

Bende otomatik klimalı araçlardaki ısı algılayıcısı olarak biliyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar ,
Burada fikirlerimizi paylaşıyoruz elbet ama kullandığımız kelimeler ve uslüba daha dikkat etmemiz gerekiyor.Şimdilik konuyu kilitlemeye gerek görmediğim için burada belirtmek istedim.Gereksiz mesajlar silinmiştir.Konuya devam edebiliriz.

Yağmur sensörü ile alakalı değil.

Geri