torpitonun üsttelki yuvarlak çıkıntı ne iş yapar.

polat bey , birde digital klimanın bulunduğu yerde hani tuşların orda 3 tane çizikli bir kanal var ufak hava kanalı gibi ...böle 6-7 mm uzunluğunda alt alta 3 tane tam klima tuşları nın orda o nedir peki o da aracın içindeki ısıyı falan mı ölçüyor? birde birşey daha sorucam ..bu araç içindeki müziğin sesi gürültüye göre artıyor ya bubu ne ile alakası var ?

opel için birşey diyemem ama, bildiğim markalarda delikli ise iç sıcaklık ölçer oluyor. genelde torpido ortasındada olur, dikiz aynasının orda olduğunuda gördüm birkaç arabada. markaya göre değişiyor yeri.

eğer delikli değil ise bozuk para yeri olabilir.

hız artınca yürüyüş sesi ve rüzgar sesi artar buna istinaden yapmışlar. yani sen hızlandıkca gürültü artacak diye müziğin sesinide açıyor. geçenlerde bu forumda rastgelmiştim benim teypden olan bir araçda ayarı varmış ve kapanabiliyormuş.

semia arkadaşım senin opel konusunda teknik biri olduğunu ve almanyadan geldiğini biliyorum. ama kusura bakma alıcı oranın altında diye orasını merkeziye maletmen yanlış bence. senden ricam dijital klimalı bir araçda orayı açıp bakman.(araç bilgim iyidir ama opelde yeniyim buna istinaden diğer markalarda durum aynı olduğu için böyle güvenerek yazdım, ayrıca dijital klimalı araçlarda başka bir yerde solar alıcısı yok)

bu arada semia arkadaşımız şu konuda haklı alıcı anten genelde o bölümde olur ama o yarım top merkezi için değil.

opelin müşterilerinin memnuniyetini kontrol etmek için yapılmış bir dinleme cihazı:D

solar sensör denmiş hala kumanda alıcısı yazıyor millet yahu fotoğraf bile koydum dijital klima olmayan enjoy+sp de neden yok peki enjoyda uzaktan kumanda yokmu ona farklı sistemmi kurmuşlar. Biz 100 kere solar sensörde desek bazı arkadaşlar inatla kumanda alıcısı diyor tamam öyle olsun sizinkilere özel kumanda alıcısı yapmışlar onu :D

Son nokta ;

sensörün bulunduğu noktaya güneş ışığı geldiğinde ; iç ısı dış ısıdan yüksek ise belli algoritma ile hesaplayarak fan hızını yükselterek iç ısının hızla düşmesini ve konforun artmasına yardımcı olur.

Denemesi bedava , tatmin olmayan lar için arabaya bindiğinizde ve araç güneşte kaldığında fan tam gaz çalışır.Sensörün üzerini örterseniz bir süre sonra fanın yavaşladığını göreceksiniz.

Uzaktan kumanda merkezi kilit rf (radyo frekans)dalgası ile çalışır.

Far ve yağmur sensörü aynanın arkasında cama yapışık.

Dış hava ısı sensörü ön tamponun ortasında iç kısımda.

iklim kontrollü klimalarda ısı sensörü sonuç bu

bi konuda ben hortlatıyım:D
googleda başka birşey ararken bu konuyu buldum, oturdum 9 sayfayı okudum, gül gül öldüm aklıma bmw'ciler geldi:kop: onlarda dikiz aynasının altındaki kırmızı lambayı çözememişti :kop:

camın önündeki r2d2'nin kafasına benzeyen yuvarlağın cevabı verilmiş (kimileri kabul etmesede) otomatik klimanın sensörüdür. güneşe göre klimayı çalıştırır. merkezi kilitle, alarmla felan alakası yok.
diğer soruyu cevaplayım, konsoldaki 3 tane kesiğin olduğu bölümde de sıcaklık ölçen şey var. ben klima panelini söktüğümde gördüm.

Arkadaşlar merhaba,
konu eski ama ben yeniyim :)
ben de bu zımbırtı ne diye kurcalarken içine düşürdüm :D
araba corsa enjoy 2012.
nasıl çıkarıcam ben bunu :)

Geri