Titreme ve Sallanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maximm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maximm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhabalar.benim iki sorum olucak.
1- Arabamla 110-120 km sonra direksiyonda sürekli titremeler oluyor. nedeni ne olabilir? yoldan ve lastik hava basınçlarından diyebilirsiniz ama basıçları kontrol ettim ve her yolda oluyor.

2- Yine yolda giderken tesadüfen ufak bi çökükten geçince bi süre arabam fazla sallanıyormuş gibime geliyor.hatta geçenlerde arkadaşın bile dikkatini çekti. denge çubukları(yanlış olabilir tam bilmiorum) fln olabilir die duydum.

ne yapmam gerekir.şimdiden teşekürler...

Son düzenleme:
sizede meraba aracın yüksek hızlarda titremesi genellikle balans ayarının bozukluğundan meydana gelir
bir rot-balansçı işinizi görecektir
denge çubuğu konusundada bir bilgim yok.

sizede meraba aracın yüksek hızlarda titremesi genellikle balans ayarının bozukluğundan meydana gelir
bir rot-balansçı işinizi görecektir
denge çubuğu konusundada bir bilgim yok.

katılıyorum

+1+1

rot balanstan sonra arabada sağa sola çekme varsa denge çubuğuna baktır

Titreme ile ilgili; Ön teker balansların veyatekerleklerin bozuk.

Kasislerden geçerken araç fazla salınım yapıyorsa amortisörlerine baktır. Viraj denge çubukları adı üzerinde virajlarla ilgilidir.

Konu uygun degil ama hidrolik direksiyonlu araclarda direksiyondaki titresim daha cok jant egriliginden olur diyorlar. Dogrumudur acaba.:eek:

olabilir sac jant ise jant kapağı çıkarılıp kontrol edilmesi lazım gerçi çelik jantta da oluyor ama sonuçta buda bir balans bozukluğu sert bir çukura fialn girdiyseniz kontrol ettirmenizde fayda var

Geri