tiptronik mi yoksa normal mii

Tam otomatik bence ama
1-90 bin km de yağı değişmek kaydıyla
2- hareket halindeyken vites değiştirmemek şartıyla
yoksa şanzuman mahfiş....
 
valla benim kullandıgım jazz hiç kaçırma yapmıyordu.
 
easytronik 2005 astra h arabam var kardeş. 2 ay önce araba şanıman beyni yedi ve tam 3 milyar 800 istedi ankara opal servisi. haa ben 1200 e ustaya yaptırdım ama şu an aarabamdan çok ama çok memnun olmama karşın yinede düz alırdım emin ol. çünkü vites atarken araba yığılıyo gibi. ben ki acemi bi şöför olmama karşın yinede farkediyorum bu durumu.
 
e200 compressör elegance kullandım uzun süre. triptronik idi. otomatiğe aldığındamı yokuşta kaçırıyor demek istediniz düz vitese aldığınızdamı. bende hiç kaçma olmuyodu. araba satıldı şirkette 1 otomatik 2 düz var . triptronik gelirse tekrar kontrol edeceğim. deneyenler açıklarsa daha iyi olur.
triptronık gerı kacırmaz easytronık gerı kacırır
 
Triptronic ve easytronic yarı otomatiktir. şanzıman otomatik viteslerdeki gibi değildir. bu arada otomatik şanzımanda gaza yüklenmekten bir şey olacağını sanmam. hatta bu olay için kickdown denilen bir sistem vardır. siz gaza yüklenince araç devir düşürerek hız artırır. otomatik araçlar bu yüzden kalkışlarda daha hızlıdır. ani hızlanma ve yavaşlama olayları daha rahat yapılabilir.

????
 
Triptonik (Easytronic, Dualogic, vs) ile arabayı yokuşta geri kaçıran, düz viteste de kaçırır zaten. Sürekli olarak niye bu geri kaçırma mevzusu konuşuluyor anlamadım.

Basitçe şöyle açıklayalım. Tam otomatikler sürekli olarak kavrama halindedir ve siz ayağınızı frenden çektiğiniz anda kavrama başlar, araç düz zemindeyse hareket eder, yokuş yukarı ise yerçekimine karşı hareket edeceğinden kaydırma olmaz. Ama triptoniklerde kavrama ancak gaza basıldıktan sonra gerçekleşir, yani siz gaza basana kadar araba kavrama yapmaz, bu yüzden de frenden ayağınızı çekip gaza basıncaya kadar geçen sürede araba geri kayabilir, aynı mantık düz viteste de vardır.
Düz viteste siz ayağınızı frenden çekip gaza basarsınız bu arada debriyaj ile de uygun kavrama noktasını belirlersiniz. Triptoniklerde sadece bu kavramayı sizin yerinize yapıp sizin yerinize uygun vitese alan bir sistem vardır, düzden farkı budur. Bu aradaki zaman kaybı eğer acemi bir şoförseniz uzar ve araba geri kayar.

Ha, günümüz yarı otomatik şanzımanlarına ek olarak hill-holder denen bir sistem ekleniyor, bu sistem aracın dik yokuşlarda geri kaymasını engelliyor, ki 2008 Opel'lerde bu sistem mevcuttur.
 
arkadaşlar biliyorumm bu konu daha önce de açıldı ama.acaba bana normalle tiptronik vites otomobiller arası farkı yazabilirmisiniz. herkes iyi dir ama cabuk bozulur başına bela olur diyor. ne kadar doğruluk payı var acaba. yada sürüş keyfim bozulur mu. cünkü hiç otomatik kullanmadım bilmiyorum tabii.saygılarrrrr

Tiptronik vites çabuk bozulur, başına iş açılır falan diyenler eminim hayatlarında bir defadan fazla tiptronik araç kullanmamışlardır. Eğer kurallarına uygun kullanırsan sanzıman niçin bozulsun? 2001 yılından 2008 e kadar otomatik araç kullandım hiçbir problem yaşamadım.O kadar memnundum ki şimdiki aracımı da tiptronik sanzımanlı aldım.

Otomatik sanzımanlı araç çok yakmaz. Adam gibi kullanıldığı zaman manuelle arasında yakıt farkını kolay kolay anlayamazsın bile. Otomatik yokuşta geri kaçırmaz. Yoğun trafikte ikide bir vites değiştirip pedallarla uğraşmazsın. Canın istediği zaman manuel konuma alıp istediğin gibi vites değiştirip canın istediğinde tekrar oto. moda alabilirsin. Sonuç olarak hangisi senin zevkine hitap ediyorsa onu tercih et.
 
Otomatik tabiki çok rahat
Easytronik İstanbul trafiğinde iyi
Easytronik vitesi tiptronik olarak kullanmak acayip zevkli
Ama şu geri kaydırma olayı tabiki olacak yoksa baskı balata niye var,
araç niye az yakıyor sormak lazım .
İŞTE CEVABI
Benim easytronik 9.2 lt. yakıyor.Patronumun otomatik tiptroniği ise 10.5 lt.yakıyor.
? HESAP ORTADA DEĞİL Mİ ?
 
Herkes yeterince açıklamış zaten :) en basit özetle ;

klasik, hepimizin bildiği otomatik vitesli araçlar, Tam otomatik dir ve sürücünün manuel vites değiştirmesine izin vermez.Sadece gideceginiz modu seçersiniz D, S,2, 3, R gibi. ancak Easytronic, triptronic,steptronic vb adlarla anılan yeni nesil otomatikler ise yarı otomatiktir ve sürücünün manuel vites değiştirebilmesine olanak tanırlar.En basit tanımla aradaki fark bu şekilde özetlenebilir.Bence yarı otomatikler daha fonksiyonel (benim yorumum) ister tam otomatik gibi ister normal vitesli araç gibi kullanabiliyorsunuz, yani secenek sunuyor.

Yokuşta geri kaçırma meselesine gelince, evet Easytronicler bayırda normal araç gibi yokuşlarda akışıyor, ama bu çok rahatsız edici değil bence.ama illa olmasın deniyorsa, arkadaşların bahsettiği gibi teknolojinin buna da çözümü var, hill holder sistemi.basitçe; eğimli yollarda kalkış sırasında ,ayagınızı frenden kaldırıp gaza bastıgınız kısa zamanda araç frenlemeyi yavas yavas bırakıyor ve kayma eğilimini ortadan kaldırıyor.sizde aracı kaydırmadan rahatça kaldırıyorsunuz
 
triptronık gerı kacırmaz easytronık gerı kacırır
Onu ceysen yazmış ben değil. yoksa bende biliyorum triptroniğin kaçma yapmadığnı. kullandık o kadar:)
Easytronik kullanmadım ama siz kaçırıyor diyorsanız kaçırıyorudr. kullanan bilir...
 
Geri
Üst