tigra 3 silidirmi calisiyor ? olasiliklar neler? yardimm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan semihx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
doğru yolu gösterdim ben dikkatli okursan göreceksin.

7.000 küsür mesajı bu şekilde attın galiba.. arkadaşın dediğini iyi yorumla bakalım ;) özel servis işletiyorsun zira usta diyorlar sana..

Buji yağlanıyor demiş bujide yağ var diyor yağ !

onun alakası ne enjektörle !

RespecT kullanıcı isimli arkadaşta enjektörün kablosunu sök demiş..

gayet mantıklı(!) ECU arıza ışığı yaksın birde hata kodu silmekle silmekle uğraşsın Semih bey...

hepsini geçtik buji yağlı olduğundan ateşleme yapmıyor zaten Semih bey söylemiş.. kabloyu söktüm fark yok demiş !

öyleyse neden söktüreceksiniz kabloyu .. yapmayın lütfen :o

----------------------

Araç kompresyona binince ses geliyorsa bence kesin sorun segmandır zira segman kompresyonda iyice açılır.. kırıksa açılamaz bulduğu boşlukta gezinir.

segmanın kırık ise ateşleme kursunda silindirde kalan yağı aşağıya sıyıramaz .

o zaman ne olur ? bujinin yağlanmasını açıklanır.. :good:

çıkan tıkırtı sesi de bu iddamızın cabası..:good:

birbirimizi kırmaktansa bu şekilde siteye yakışır yorumlar yaparsak gayet yerinde olur tahminim..
sinirlenmeyim diyorum ama zorla sinire sokuyorsun ınsanı. burda bıldıklerımızı paylaşıyoruz. kımın kaç mesaj attıgını değil!!! bujıyı değişmiş arkadaş. bujıyı yaglıyor olsa dahı en azından ilk taktıgı bı kaç dakıka tekleme kesilir!! olu7r her tekleyen aracın sekamanı kırık dıyelim o zaman. ona kalırsa daha çok tekleme sebebi var. sibop buker gene tekler. ufak bı saç parçası gırer yanma odasına sıbobu buker araç tekler. senın gıbıler yuzunden bazen foruma olan ılgım azalıyor. ama 5 parmagın 5 i bir değil....

Son düzenleme:
arkadaslar inanin basinizi agritmak istemezdim ama bu isi kendim yapmaliyim, servise götürmeyi yada disaridan birine yaptirmak benim icinde iyi olurdu ama ne yazikki o is benim icin lüxe kaciyor biraz. araci 2250 euro ya aldim, ve ople corsa/tigra nin silindir sorunlarini araken alaman forumlarinda ortalama bu is icin söglenen fiyat 1000 euronun altina düsmüyor. hal bögle oluncada araci arizali satip , üzerine tamir parasini ekliyerek baska bi arac almak cok daha mantikli. yada kollari sivayip bu ise girismem gerekiyor. simdilik 2. secenegi deniyorum eger olmassa , üzülerekte olsa heves ederek aldigim tigramdan ayrilmam gerekicek.

bugun enjeksioanlari söktüm silidir kapagini acicaktim ama conta parcacinin elinde olmadigi icin ismardik, pazartesi günü gelicek. conta elime ulasincada silindir kapagini acicam.

ekjeksiiiyonlari söktügümden farkina vardim, 4. silidirdin enjeksiyonunun ic kismindaki cok ufak 4 deligin 2 sinin üzerinde nerdeyse görünmiyecek sekilde tortu olurmus.

tortunun sebebi ;

- silindir calismadigindan dolayi olmus olabilirmi? yoksa arizali digebirmiyiz?

- enjeksiyonun kontrolü mümklün mu ?

- hazir sökmüsken temizlemek istiyorum, nasil temizliyebilirim.?

- üzerlerinde ki elektrik soketinden kac volt gectigini bilen varmi ? yani enjeksiyonun calismasi icin kac volt gerekli ?

foto017je7.jpg

foto020zt7.jpg

yardimlariniz icin simdiden tesekkürler.

Son düzenleme:
3 ve 4 uncu enjektörlerı yer değiştir tekleyen göz de değişecekmi o şekılde en mantıklısı olur. işi buyuk yerden değilde kucukten buyuge dogru aramak en mantıklısı

selam,

kusura bakmayain hergün baska sorularla geliroyurum ama inanin berdiginiz cevaplar yol kat etmemi sagliyor.

bugun silindir kapaginin üzerindeki kapagi actim, silidiri kapagininida acmayi pilanliyordum ama neyaziki zaman sorunu vardi.

motor bloguna giden su borularini söktügümde bisey farkettim, resimde de görüldügü üzere borularin icinde baya fazla miktarda, resmen mayoneze bezer bisey olusmus, bunun sebebi nedir acaba?

foto022ya4.jpg

foto023au6.jpg

o su hortumu değil havalandırma hortumu. yagda köperme dıye tabır ettgımız olay oluşmuş. bu olay su karısımı olursa o zamanda meydana gelebelir incelenemesi gerekli, ancak sanmıyorum su karıstıgını. bence sorun yok orda. bu arada kapagı sökmeden önce enjektörlerın yerını değiştir. ve elektrık gelıp gelmedıgını kontrol et. silindri kapagını açmaya açaçaksında. trıger kaysı var. senteye getırebılecekmisin? sente işi tarıf ederim ama amatörsen uygulamada muhakkak hata yaparsın

selam

enjektörleri degistirp , parcalari tekrara monte ettim ama gene ayni sorun 4. silindir calismiyor. ceyranda geliyor. acaba silindir kapak contasinda sorun olmus olabilirmi ? birde mayonez baya fazla miktarda. bu kadar olmasi sorun olmaz mi ? yag ekleme kapadinin üzerinde de ayni mayonezimsi seyden ama az miktarda var.

araçta duman varmı? valla arkadasım bundan ılerısınede yardımcı olmak ıstemem. çünki yanlış bırseyler yapabılırsın bu işler görmeden olmuyor. pistonu sekmanların kenarından erıtmıiş olabılır. conta yakmış olabılır sıbop bukmüş olabılır.

evet aracta duman vardi, silindirkapagini acmam gerekicek sanirim ne oldugunu tam olarak anlayabilmek icin.

dun silidirkapak contasini aldim, is yüzünden fazla zaman ayiramiyorum ama yavas yavas kapagi sökme durumuna getirdim geriye sadece motora bagli eksoz borusunu kattan ayirmak kaldi, tork anahtarinida buldum. hafta sonu kapagi sökücem, eger sadece conta ise, hafta sonu biter tahminim. eger sekmanlardan , siboplardan yada silindir kapagindaysa sorun parca ismarlamama gerekicek, oda 1 hafta alir. en gec 2 haftaya toplanir. birde bir sürü resim var elimde bitince buraya nasil yapildigini aciklayici sekilde yazarim. ayni sorunla karsilasan arkadaslaslar olursa onlar icin klavuz olur.

yardimlariniz icin tekrar tekrar tesekkürler.

walla semıh konuyu actıgın gunden berı takıp edıyorum, bızımde elımız anahtar tutuyor ama kapagı sokkecek kadar cesaretım yok acıkcası, Musa nın dedıgı gıbı sente ayarı cok onemlı, aksı taktırde sıbobları elıne alabılırsın. ama bu asamaya kadar gelmısken oldu olacak komple motor yap barı, sorunların kokten cozulsun :D sana kolay gelsın senı ve ustalarımızı ızlemeye devam edıcem.

bana bıraz o göz suyla çalısıyor gıbıme gelıyor. hatta kapak ta catlak olabılır. sorunla karsılasırsa buraya yaz. senteden hıc bahsetmedıgıne göre bılıyorsun. kolay gelsin..

Geri