THY hollanda uçağı düşmüş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uğur Cebeci'nin düşüncesine göre, kriz nedeni ile uçağın yedek deposunun boşaltılmış olabileceği ihtimali varmış. [Normalde bir uçakta en az 2 havaalanına ulaşımı sağlayacak yakıt bulunması gerekir.]

Gideceği yere varacağı yakıtın yarısı kadar fazla yakıt bulunurmuş duyduğuma göre. Haberlerde de söylediler. Hollanda'ya 8ton yetiyormuş. Uçakta 12 ton varmış.

Ewet Bunu açıkladı THY 12 tonla kalkış yapılmış raporlarına yazılmış yakıt bilgisi. Üzücü bir olaydı umarım birdaha yaşanmaz.Ben yinede Pilotun çok yumşak bir iniş gerçekleştirdiğini düşünüyorm yabancı basında bu konun üstünde duruyor.

Birde THY seferinden önce büyük bir boing iniş yapmış piste,oluşturduğu hava akımının daha tam olarak yok olmadan kulenin piste iniş yapabilirsiniz bilgisini verdiği söyleniyor bu durumda bi önceki uçağın bıraktığı hava akımından THY uçağının motorları etkilenip bi anda hava boşluğuna girmesine sebep olabileceğini bu yüzden düşer gibi hızlı bir irtifa kaybettiğide tartışılıyor.Olayda bir ihmalsizlik varsa kesinlikle kuledede bir sorun var tam iniş düzenini sağlıyamamışlar.

Kule: şu an için bu frekansta kalın! Şu anda havalimanında büyük bir problemimiz var! Pozisyonunuzu koruyun! Size yönlendirmelerimi ileteceğim! Ardından da o an trafikte olan ve iniş için izin bekleyen tüm uçaklardan durumun anlaşıldığı mesajları geldi. Uçaktan son kez 'Başka alana inebilir miyiz' anonsu duyuldu . Kule: 'Burada acil durum var 'dedi ve peşine 'uçağı kaybettik' anonsu duyuldu.

yazıklar olsun bizim hollandadaki konsolos ve türk görevlilere.arkadaş senin ülkenin uçağı düşmüş kalk git bir bak ne olmuş.öküz gibi duracağına incele sor. kaç kişi ölmş kaç yaralı var. türk yetkililere bildir.ama maalesef daha vefat edenlerin kimliklerini bile bilmiyoruz.hollanda makamları açıklamıyor.bizimkilerde saf saf onları izliyor.yazıklar olsun

bu konuda yanlışsın.. az önce bir yetkili televizyondaydı, bir motor düşse kesin uçakta savrulmalar olurdu dedi.. yani o kişide motorun düştüğüne inanmıyor..

senin dediğin konuda ise, bir tekne düşün.. 2 elinde kürek var ve sen kürek çekiyorsun.. birden sağ elindeki kürek suya düşüyor, sadece sol elindeki kürekle yola devam edebilirmisin??? sol taraftan kürek çekerek ama?? yoksa tek taraftan kürek çektiğin için, kendi eksenin etrafında dönmeye mi başlarsın?

efe bu konuyu sağlam arastır çünkü ucaklar tek motorla idare edebilecek teknolojiyle üretiliyor. birde motorun düştüğünü ben sölemedim sizden duydum benim görüşüm pilotaj hatası idi.

allahtan ölenlere rahmet yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı dilerim..... heralde uçağa binmek benim için zor bir durum olacak hele o son durak1 i izleyipte ıspartada uçak düştükten sonra aman aman allah korusun cümlemizi

efe bu konuyu sağlam arastır çünkü ucaklar tek motorla idare edebilecek teknolojiyle üretiliyor. birde motorun düştüğünü ben sölemedim sizden duydum benim görüşüm pilotaj hatası idi.

tek motorla idare edebilir ama söylentilerde motorun düştüğü yönünde. Motor düşerse denge kaybedilip savrulmaz mı?

tek motorla idare edebilir ama söylentilerde motorun düştüğü yönünde. Motor düşerse denge kaybedilip savrulmaz mı?

bence pilotaj başkanım motor düşse çok daha uzağa savrulur gibime geliyor bunun yanında cidden başka bir olay kafamı karıştırıyor.
bahsi gecen hava alanı çok gelişmiş elektronik iniş sistemleriyle çok düzgün ve zamanlamalı inişler yapılabiliyor neden o kullanılmamışta pilot kendi indirmeye kalkmış ve akabinde bu olay gerçekleşmiş bu arada hızı yüksekti diyorlar ama hızı yüksek uçakki burundan çakılmamış neden sürüklenmedi hızı gereğinden yavaşsa neden yavaş motorlar tamamen dursa bile süzülme payı vardır acaba pilotmesafe hesabını yapamadı ve fazlamı yavaşladı yoksa teknik arızadan dolayı ucakmı fazla yavaşladı ve piste ulaşamadı bence kara kutuda bunun cevabı belli olacak..

benim kafamı kurcalıyor çünkü iş gereği hemen hemen her hafta en az 1 kere ucağa biniyorum.

benim tahminimce ve söylenenlere göre, uçağın motoru iniş yapmadan önce bozuldu (uçaktan sağ kurtulan bir kişide söylüyor, siyah dumanlar gördüm diyor) sonra motor düştü.. dün, Show Tv'de bir yetkili, uçağın 250km/sa. hızdan daha düşük bir hızda uçamayacağını söyledi, yani kanatlar uçağı taşımazmış..

bence motor düştüyse, yeteri kadar güç üretemediği için uçağın hızı azaldı, kanatlar taşıyamadı ve pilotta mümkün olduğunca uçağı ve yolcuları zarara uğratmadan toprak zemine indirdi..

çünkü herkes söylüyor, uçak düşmemiş, acil iniş yapmış diye..

pilot a helal olsun gerçekten.. allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun. ne dualar aldı.

Geri