THY hollanda uçağı düşmüş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben pilot hatası olduğunu düşünüyorum ama orası bayağı gelişmiş bir hava alanı elektronik iniş sistemi devralmalıydı pilota kalmamalıydı iniş muhtemelen o sistem devreye girmedi ve pilotta pist şartlarını tanımıyorsa hata yapmış olabilir.

kaza yapan uçağın pilotu, eskiden Hava Kuvvetlerinde pilotluk yapmış, ve şuan için Türkiye'deki en iyi sivil havacılık pilotları arasında nitelendiriliyor..

pilot kendi çabasıyla uçağı toprak zemine indirmiş.. bahsedilenlere göre, uçağın motoru zemine 2000 metre uzaktayken düşmüş ve görenlerin söylediklerine göre çok ani bir alçalış yaşamış... ve şuan kesinleşmiş bir durum, uçak iniş yapmadan önce kuleyle bağlantı kurup 'acil iniş' için izin istemiş..

dolayısıyla, bence pilotu alkışlamak gerekiyor..

kaza yapan uçağın pilotu, eskiden Hava Kuvvetlerinde pilotluk yapmış, ve şuan için Türkiye'deki en iyi sivil havacılık pilotları arasında nitelendiriliyor..

pilot kendi çabasıyla uçağı toprak zemine indirmiş.. bahsedilenlere göre, uçağın motoru zemine 2000 metre uzaktayken düşmüş ve görenlerin söylediklerine göre çok ani bir alçalış yaşamış... ve şuan kesinleşmiş bir durum, uçak iniş yapmadan önce kuleyle bağlantı kurup 'acil iniş' için izin istemiş..

dolayısıyla, bence pilotu alkışlamak gerekiyor..

bu kadar deneyimli bir pilot düşmeden önce izin istemiş önlemde almış ama sonuc yolculara acil iniş uyarısı yapılmamış pozisyon almaları istenmemiş kemer ikazı yapılmamış aklın alıyormu efe.

bu arada tek motorla bile ucabilecek teknolojiyle üretiliyorlar bir motoru düşmüş ise bile tek motorla iniş yapabilirdi.

bu kadar deneyimli bir pilot düşmeden önce izin istemiş önlemde almış ama sonuc yolculara acil iniş uyarısı yapılmamış pozisyon almaları istenmemiş kemer ikazı yapılmamış aklın alıyormu efe.

evet biliyorum bunuda...

uçaktan kendi imkanlarıyla kurtulan biri açıkladı, normal bir iniş yaşanıyordu, pilot telsizden 10dk. sonra ineceklerini, iniş pozisyonlarının alınmalarını belirtmiş..

yani pilot düşüceklerini tahmin etmiyormuş, ama aniden motordan ses gelmiş, uçakta sarsıntı olmuş (ki kazadan kurtulan kişiler türbülans diyorlar) ondan sonra aniden alçalma hissedilmiş ve toprak zemine düşmüş.. bunları anlatan kişi, bu olayın yani problemin 7-8 saniyede yaşandığını ve aniden kaza olduğunu belirtti...

evet biliyorum bunuda...

uçaktan kendi imkanlarıyla kurtulan biri açıkladı, normal bir iniş yaşanıyordu, pilot telsizden 10dk. sonra ineceklerini, iniş pozisyonlarının alınmalarını belirtmiş..

yani pilot düşüceklerini tahmin etmiyormuş, ama aniden motordan ses gelmiş, uçakta sarsıntı olmuş (ki kazadan kurtulan kişiler türbülans diyorlar) ondan sonra aniden alçalma hissedilmiş ve toprak zemine düşmüş.. bunları anlatan kişi, bu olayın yani problemin 7-8 saniyede yaşandığını ve aniden kaza olduğunu belirtti...

Türkiyenin en deneyimli pilotununda hata yapabileceğini kabul ederek gerçek nedenin çıkmasını bekleyelim ve olabildiğince tarafsız olmaya çalışalım ve sorumlu kim ise ceza almasını sağlayalım yoksa hiçbir yere varamayız bence birilerini kahraman ilan etmeye çalışarak.

bu arada tek motorla bile ucabilecek teknolojiyle üretiliyorlar bir motoru düşmüş ise bile tek motorla iniş yapabilirdi.

bu konuda yanlışsın.. az önce bir yetkili televizyondaydı, bir motor düşse kesin uçakta savrulmalar olurdu dedi.. yani o kişide motorun düştüğüne inanmıyor..

senin dediğin konuda ise, bir tekne düşün.. 2 elinde kürek var ve sen kürek çekiyorsun.. birden sağ elindeki kürek suya düşüyor, sadece sol elindeki kürekle yola devam edebilirmisin??? sol taraftan kürek çekerek ama?? yoksa tek taraftan kürek çektiğin için, kendi eksenin etrafında dönmeye mi başlarsın?

Türkiyenin en deneyimli pilotununda hata yapabileceğini kabul ederek gerçek nedenin çıkmasını bekleyelim ve olabildiğince tarafsız olmaya çalışalım ve sorumlu kim ise ceza almasını sağlayalım yoksa hiçbir yere varamayız bence birilerini kahraman ilan etmeye çalışarak.

dediğin doğru, bende onu bekliyorum zaten..

bu arada, pilotla uzaktan yakından bir bağlantım yok merak etme :) ondan kahraman da ilan etmiyorum ama çabasından dolayı tebrik ediyorum.. Ölü sayısı 9 değil, 90 olabilirdi..

ben zaten benzin bittiği için düştüyse eğer yazıklar olsun demiştim..

İşte düşüş anı
Kazadan sonra bilgisayar uzmanları tarafından, düşüş anının simülasyon görüntüleri yayınlandı.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait 135 yolcu taşıyan TK-1951 sefer sayılı uçak, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na inişi sırasında düştü.
Hollanda'dan kazayla ilgili yapılan resmi açıklamada 9 kişinin öldüğünü, 50 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Kazadan sonra bilgisayar ve havacılık uzmanları tarafından, düşüş anının simülasyon görüntüleri yayınlandı. İşte Amsterdam Havaalanı'nda düşüş yapan THY uçağının bilgisayar ortamında görüntüleri.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/Iste-dusus-ani/25Subat2009/X1235568306859

Geri