THY hollanda uçağı düşmüş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
motor düşme ihtimali yok gibi bir şey, bir motorun arızalanması durumunda da tek motor ile uçabilecek şekilde elektronik donanıma sahip bir uçak. gps verilerine göre uçağın iniş hızı olması gerektiğinden daha düşük değerlerde. bu durumda da kanatların alt yüzeyine emilen hava debisi azalmakta ve uçağı havada tutma görevi yapamamakta kanatlar... böyle bi durumda da burun yukarı kalkması söz konusu oluyor. zaten görgü tanıkları da uçağın burnunun gökyüzüne baktığını ve hızının çok yavaş olduğunu söylüyor.
sonuç olarak pilotaj hatası gibi duruyor malesef...

motor düşme ihtimali yok gibi bir şey, bir motorun arızalanması durumunda da tek motor ile uçabilecek şekilde elektronik donanıma sahip bir uçak. gps verilerine göre uçağın iniş hızı olması gerektiğinden daha düşük değerlerde. bu durumda da kanatların alt yüzeyine emilen hava debisi azalmakta ve uçağı havada tutma görevi yapamamakta kanatlar... böyle bi durumda da burun yukarı kalkması söz konusu oluyor. zaten görgü tanıkları da uçağın burnunun gökyüzüne baktığını ve hızının çok yavaş olduğunu söylüyor.
sonuç olarak pilotaj hatası gibi duruyor malesef...

Haberlerde de böyle bir konu hakında konuşuluyordu düşük hızla iniş şeklinde . :(

Murat Sezer ismindeki bursalı pilot abimiz burda bi abimizin dayısı oluyormuş :( Duyunca şok oldum resmen :( Bunu dün öğrendik çok acı bir durum gerçekten. Allah tüm sevdiklerine sabır versin. Vefat edenlerin yakınlarına Allah'ım acil şifalar versin inşallah :(

eğer bugün okuduklarım doğru ise kim olursa olsun allah müstehakını versin....

posta gazetesinde hollandalı yetkilinin açıklamalarını okudum...uçağın yükseklik göstergeli arızalı imiş hava sisli ve yağmurlu olduğundan pilotlar yüksekliği hesap edememiş ve bu göstergenin arızasından dolayı düşmüş yazıyodu kara kutunun ilk raporlarında

Benim cok merak ettigim birsey var. Her gun dunyada binlerce trafik kazasi oluyor sofor kusurlarindan olsun, teknik sorunlardan olsun. Trafik kazasi olunca herkes dogal karsiliyorda ucak kazasinda niye butun dunya ayaga kalkiyor? Eninde sonunda oradada insan yapimi bir alet, kullananda insan...
Olenlere rahmet diliyorum bu arada...

uçaklarımız bakımsız,bu tempoda ucmaya devam ederlerse daha cok kazalar görürüz ALLAH korusun, bunu hiç birimiz istemeyiz ama durum vahim...
Kaan sana katılmıyorum çünki uçak dünyanın en güvenli taşıtı, normal şartlarda tam donanımlı ve bakımlı bir uçağın düşmesi çok ama çok zor,ismi hatrımda değil bu son yapılan devasa uçak pilotaj hatalarına izin vermiyor anında kontrolü eline alıyor mesela belgeselini defalarca izledim normal şartlarda pilot aşırı açı verip dönmeye çalışıyor uçak karşı geliyor,izin vermiyor .... bunun gibi daha nice donanım var kimse değerli olmasa bile uçak çok değerli kimse düşmesini istemez, ne hikmetse ülkemizdeki her kazadan sonra pilotaj hatasından bahsedılmeye baslandı ama bence bunlar hikaye cünki genelde bizim uçakları çok tecrübeli pilotlar ucuruyor,bildiğim kadarıyla çogu da asker emeklisi jet pilotları belki yanılabilirim ama vaziyet ortada otobüsden daha ucuz tarife yapıp ucakları durmadan ucurursan sonuc böyle olur... rekabetini yap ama hakkıyla,onurunla bu ülkede 1000 tane ucak düşse unutulur gelişmiş ülkelerde 2 kere aynı marka model ucak misal 5 yıl arayla düşse bir daha o marka model uçak uçurulmaz,ya da cok sıkı mercek altına alınır .....

Geri