tekleme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. Sorunun benim tecrübelerime göre büyük bir ihtimalle ateşleme bobinidir. Bir süre sonra daha sık teklemeye başlayacaktır.

abi dediğiniz olay bobinde kılcal catlaklık (gözle görülmeyen) varsa yapabilir test edip bakmak gerek ama kelebek boğazını balata spreyiyle temizledikten sonra sorun büyük ihtimalle çözülecektir...

bobin değişti.Kelebek boğazı değişti.Bunlar başka sebebten dolayı değişti ama diğer sorunlar düzeldi.Fakat bu sorun bir türlü düzelmedi.Servise gidiyorum Ustanın yanında yapmıyor en çok buna kızıyorum.Orada yapsa bunu ddüzelt diyeceğim ama sürekli yapmadığı için usta anlatmalarıma göre yorum yapmaya çalışıyor fakat sıkıntıyı bulamadık.

bendede vardı özellikle 2. ve 3. viteslerde oluyordu, ateşleme bobini ve bujiler değişti düzeldi, tabii 250 araya sıkışmışşşşş :(

bendede vardı özellikle 2. ve 3. viteslerde oluyordu, ateşleme bobini ve bujiler değişti düzeldi, tabii 250 araya sıkışmışşşşş :(

offff offf bu opelin bu kadar masrafına katlanıyoruz ya bu arabada ne var bilmiyorum bir türlü vaz geçemiyorum

bujilerde sorun vardır büyük ihtimalle..

bobin değişti.Kelebek boğazı değişti.Bunlar başka sebebten dolayı değişti ama diğer sorunlar düzeldi.Fakat bu sorun bir türlü düzelmedi.Servise gidiyorum Ustanın yanında yapmıyor en çok buna kızıyorum.Orada yapsa bunu ddüzelt diyeceğim ama sürekli yapmadığı için usta anlatmalarıma göre yorum yapmaya çalışıyor fakat sıkıntıyı bulamadık.
Şimdi aklıma geldi: Arkadaşımın B kasa vectrasında buna benzer bir olay olmuştu. Motorun alt taraflarında bir yerlerde bir sensör olduğunu ve temizlenmesi gerektiğini söylemişlerdi. Forumdaki ustalarımız bilirler o parçayı. O temizlenince düzelmişti sanırım. Bilginize..

offff offf bu opelin bu kadar masrafına katlanıyoruz ya bu arabada ne var bilmiyorum bir türlü vaz geçemiyorum
Arkadaş haklı. Geçen gün gittiğim özel servis sahibi ağabey "opelciler bizi zengin edecekler" demişti. Haklı adam.:D

motorun altında oksijen yani lambda sensörü var ondan da olabilir tabi.

Birçok nedeni var:
1: Gaz kelebeği ve egr' den olabilir.
2: Hava debisinden olabilir.
3: Oksijen sensöründen olabilir.
4: Buji ve kablolardan olabilir.....

En iyisi ustana veya servise göster.

Hepsini yaptin düzelmediyse Egr Valfinide temizlettir .o parçada silkeleme yapiyo.ben En Son Değiştirdim O parçayi düzeldi

Geri