tekleme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba aynı araçdan 1,6 comfort 2001 model vectra ben dede var aynı sorun ben dede var süreklide oluyor ilk çalıştırmada yaz kış tekleme oluyor araç kendini toparlayana kadar 2-3 dakika geçiyor ustaya gidene kadar araba ısınıyor ve hiç bir sorun kalmıyor tabiki ustada yorum yapıyor soguk arabayı görmediği için benim ateşleme bobini egr valfi değişti..bunun % 90 nedeni kurum bağlaması ustam kurumu temizleyelim dedi ..ben de burada yaptıgım araştırmalara göre yaptırmadım carbon clear yapacagım bazı ustalar carbon u da tavsiye etmiyor bu arada (benim ustam gibi ) yapmamız gereken carbon clear kelebek temizliği ve bujiler sürekli kontrol altında tutmak gerekiyor yoksa bobin ve egr uçabiliyor bunun da maliyeti yüksek her bakımda veya 7500 yag değiştiriyoruz 2 7500 bunları yaptırmak...ben 2 yıldır kullanıyorum çözüm böyle gibi geldi bana tşk ederim dinlediğiniz için

benim sorunum arabanın çalışmasında değil.
Marşa basar basmaz hemen çalışyor.Hiç bir sıkıntı yok ama hareket ederken bazen silkeyerek harekete başlıyor.iyice hareketlendikden sonra yine düzgün çalışyor.

güncel

benim sorunum arabanın çalışmasında değil.
Marşa basar basmaz hemen çalışyor.Hiç bir sıkıntı yok ama hareket ederken bazen silkeyerek harekete başlıyor.iyice hareketlendikden sonra yine düzgün çalışyor.

Sorun lpg' dir. lpg beynini ayarlat kontrol ettir bozulmuşta olabilir.

motorun altında oksijen yani lambda sensörü var ondan da olabilir tabi.

bu durumda arıza lambası yanmazmı..?

97 Vectra B/GL marşa basar basmaz hemen çalışıyor. fakat düşük devirde 1 / 2'inci viteste sarsma yapıyo tekleme yada o tip bişey. bendede var aynı sorun. bi türlü bizde çözemedik. düşük devir kullanınca tekleme sarsma yapıyor. yüksek devir kullan belli bi süre dediler kullandım. yüksek devirde hiç bi problem yok ama düşük devirde gene titriyor. eğer çözebilen olursa bende takip ediyorum konuyu banada yardımcı olmuş olur. ;)

buji kablosu, gaz kelebeği.; bunlara baktır problem giderilecektir.

güncel

bendede vectra cd var aynı sorun başlamıştı tekleme yapıyordu kısaca anlatayım motor elektrik tesisatı sıcaktan kavrulmuştu kablolar soyulup birbirine temas etmiş onarıldı sorun düzeldi.

Geri