tc taktırmak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fastest89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fastest89

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arabamıza tc(tracktion control-anti patinaj-çekiş kontrol) taktırmak istiyoruz astra g 2001 elegance z motor du sanırım, bu arabada kontrol ettim tc düğmesi için soket var vitesin önündeki küçük panelde
aceba bir tc düğmesi alıp bunu programlattırırsak tc çalışırmı mümkün mü kaça maal olur? acil yardım ederseniz sevinirim eğer olursa yarın yaptırmayı düşünüyorum

Son düzenleme:
sadece bir düğme ile olacak bir değildir bence ya.sonuçta bu sistemi kontroleden bir mekanizma şart.adece program ve düğme yetmez bence

Beyin lazım bunun için ayrıca vitesin önune baska tuslar içinde kablo çekilmiş olabilir.Orada koltuk ısıtması içinde yer var .

Beyin lazım bunun için ayrıca vitesin önune baska tuslar içinde kablo çekilmiş olabilir.Orada koltuk ısıtması içinde yer var .

+1 doğrudur

bana pek mümkün görünmüyo

çok pahalıya mal olur bence. bide tc yi ne yapacaksın ki? aracın 1.6 103 hp değil mi? sen istemedikten sonra zırt bırt patinaj çekeceğini sanmıyorum. kar yada yağmur için filan diyosan taktırma bence o kadar paraya deymez. frenlerdede arkalar kampana olduğu sürece tc bence çok gerekli değil. Amma ihitmalli yazmışım yaw :S

yok ya sordum bugün yetkili servis olmaz dedi yapılmıyomuş:(
sanırım o kablolar faln koltuk ısıtma veya ona benzer bişşey için

yapılıyor... hatta forumda da konusu vardı astra G nasıl TC yapılır diye... resimli olarak anlatılmıştı, öyle çok bi maliyeti yoktu... Ama o konu sanırım 1-2 yıl oldu opelim.net yenilenmeden öncemiydi neydi.... hatırlayamadım

TC nin takılması için bir düğme ve beynin yanında bir sürü de sensör gerekiyor. Bunların arasında aracın savrulduğunu anlayan ivme sensörü bile var. Yani hiç kolay değil.

Aracın savrulduğunu neden anlaması gerekiyorki ? ESP değilki TC patinajı algılaması yeterli değilmi ?

Benim hatırldığım o resimli anlatımda işte düğme, kablo tesisatı (lazımsa), birde takılan extradan chip gibi ufak ucuz bir malzeme vardı

Geri