tc taktırmak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fastest89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
TC nin takılması için bir düğme ve beynin yanında bir sürü de sensör gerekiyor. Bunların arasında aracın savrulduğunu anlayan ivme sensörü bile var. Yani hiç kolay değil.
sensörler zaten mevcut ama ivme sensörü değil ivme sensörü esp için kullanılır bizim abs sensörü tekerleklerin yaptığı devri ölçüyo zatenn sensörler mevcut asıl iş o beyine tc fonksiyonu yerleştirmekmişş

sensörler zaten mevcut ama ivme sensörü değil ivme sensörü esp için kullanılır bizim abs sensörü tekerleklerin yaptığı devri ölçüyo zatenn sensörler mevcut asıl iş o beyine tc fonksiyonu yerleştirmekmişş

aynen onu diyorum bende... :good: o konu opelim.net yenilenmeden önceydi sanırım, çok güzel anlatılmıştı... Hatırlayan veya elinde link olan biri umarım yardımcı olur. Google'dan da yabancı sayfalarda aratırsak bulabiliriz belki ingilizce veya almancaydı konu

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=2448&highlight=anti

arama yaptım yaptım bulamadım... Tesadüfen buldum... TC arartım, Traction Control arattım bulamamıştım neden anlamadım...

Bahsettiğim buydu Bu anlatım çok güzeldi okumuştum bende... ama rapidshare'den dosya silinmiş üstünden çok zaman geçince... Tekrar bulunabilirse faydası olurdu belki....

Son düzenleme:
Yapılabilme olasılığı var ancak harcayacagın paraya deger mi onu ölçüp tartmak lazım.Taktıracagın tc sadece ön tekerleklerine müdahale edecek, arka tekerleklere etmez.Sadece çekişin olduğu tekerleklere müdahele eder, esp gibi çalışmaz.Diğer taraftan bu sistem her ne kadar patinajı önlese de yerine gore dezavantajları var.Mesela iyi bir kalkış yapmanı engeller, hızlı kalkışlarda arabayı hep dizginler.Kar'da çok az etkisini görebilirsin ancak buzda hiçbir şekilde etki etmez.kar ve buzda otomatik vitesli arabaların kar pozisyonu ondan çok çok daha etkilidir.
Bunları iyi düşünmek lazım, çünkü arabana uygulanacak olan, vectra b'lerde de bulunan tc.

bencede bir düğmeyle olacak iş değil hemde çekilen kablolar başka bir ama ç için çekilmiş olabilir...

Geri