Tam otomatikmi easytronic mi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TuBisH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hsa olayını atlamışım. Belli bir eğimden sonra geri kaçırmıyor, çok hafif eğimlerde devreye girmiyor. bir tanıdığımda var 1.2 easy tüplü. misafir olduğum için denizli de arkadan takip ettim onlar araç içinde iki yetişkin bir bebek ve okul ortaokula giden 3 çocuk olduğu halde dehşet bir gidişi vardı resmen ağzım açık kaldı. Iyi bastı diyeceğim ama ciğer var demekki arabada aksi halde istersen gaz pedalını çiğne gitmez. abartmayı sevmem fikrin olsun bir nebze yardımım olsun diye yazıyorum.
 
Ben çok memnunum .Ama tabiki test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.2 sn araç yokuşta geriye kaymaz.2 sn geçince kayar.Zor bir tarafı yok o kadar.
 
hiç fark yok kullanım için. manuel kullanıpta yarım debriyaj yapmadan kalkarken kaydırmadan daha fazla kaymaz. sanki ayağını frenden çekipte ayakkabımı değiştireceksin. bozulmaysa o hiç belli olmaz şans işi benim kişisel görüşüm yarı otomatik diye geçen easytronicleri kullanmak daha zevkli oluyor.
 
easytronick anlatılmaz yaşanır :)
 
İlk kullandıgında sevmediğim ama sonra tam otomatikten bile daha iyi lan bu dediğim bir şeydir easytronic. Özellikle bayanlara ve rahatlığı çok seven erkeklere göre değil onu söyleyeyim. Ama yakıt tüketimi otomatiğe göre çok daha az ve performansı da kesinlikle daha iyi.
 
Abimde 2010 tam otomatik corsa var, 0 km almistik. Rampada o da kaciriyor (alindiginda da oyleydi) Yani yeni nesil tam otomatikler eskiler gibi degil. Easytronic viteste gecisler hosuma gitmiyor, araba vites degistirirken dusunuyor bekliyor gibi. Gecisler fazlasiyla hissedilir. DSG haricindeki triptonikleri sevmiyorum ben. Ayrica tam otomatigin en buyuk arizasi 2000 bilemedin 3000'e halledilir ancak triptonik oyle degil. CVT sanzimana 10000 harcayani duydum.
 
Performansı iyi mi? :kop:
 
Günümüzde bütün otomatik vitesler ayrıca tiptronictir.
Bahsettiğiniz Easytronic ile Tam otomatik arasındaki kullanıcıyı ilgilendiren en büyük fark konfordur.
Otomatikte vites geçişleri hissedilmez, hızlanma esnasında torkun ve turbonun en verimli olduğu devirlerde seyredersiniz, buna karşılık 0,5L civarında daha fazla yakıt sarfiyatı olur ama uzun yolda tam tersi.
Easytronic dediğiniz robotize şanzımanların düz vitesli araçlardan tek farkı debriyaj pedalı olmamasıdır, bu görevi içindeki bir mekanizma halleder. Vites geçişleri aynı manuel gibi kesintili olur, hızlanmalarda turbo devreye girene kadar araç durgun olur buna karşın yakıt sarfiyatı düz vites kadar olur.
 
Geri
Üst