Sunroof arizasi yardim

hayaletyasin

Kayıtlı Kullanıcı
60-Tokat
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar selam astra edition 1.6 2001 model aracımın sunroof u açılıp kapanıyo ama geriye gitmiyo aşağı yukarı yapiyo geriye gitmiyo napabilirm yardımcı olun lütfen

Sunroof un sökülmesi gerekiyor aynı problem benim aracımda da vardı kapalıyken geri gitmesini önleyen tırnaklar var bunlar zamanla yamuluyor cam aşağıya doğru indiğinde tırnaklar yamulduğu için basamıyor bu yüzden tırnaklardan kurtulup geri gidemiyor.Sökülüp tırnakların düzeltilmesi gerekiyor tabi sunroof un sökülmesi için tavan döşemesinin komple sökülmesi gerekiyor.

Bu arada söker yada söktürürseniz mutlaka sunroof giderlerini temizlemeyi yada temizletmeyi unutmayın.

Teşekkür ederim cevabim geç oldu ama kendim sokebilirmiyim yardımcı olabilirmisiniz acaba yada sökmeden o tırnakları dışardan düzeltebilirmiym aşağı yukarı açılıyo sunroof aradan yapabilirmiyiz

Sunroof sökülmeden yapılması maalesef mümkün değil zaten sökülünce anlarsınız ne demek istediğimi.Burada esas mevzu tavan döşemesini sökmek eliniz yatkın değilse sunroof çuya gitmeniz daha mantıklı çünkü sökme takma işlemi bayağı bir meşakatli yani buradan öyle onu sök bunu tak diyerek yönlendirilecek bir mevzu değil ne yazıkki keşke yardımcı olabilseydim.

Çok bilgim yok ama elim biraz yatkındır o dedğiniz tırnakları duzeltirsem sorun sizce duzelir mi bide döşemeyi falan sökmek zor mu yapışkanlı mi tavan döşemesi ufak bi detaylı bilgi verebilirmisiniz size zahmet

Araçtan araca değişiyor ama yapışkanlı olacağını sanmıyorum öncelikle tavandaki tüm ekstraları sökmeniz gerekiyor tavan tutamakları tavan lambaları güneşlikler bunlar gibi tavana bağlı ne varsa sökmelisiniz.

Döşeme gelir fakat hassas bir yapıda oldukları için katlanıp kırılmadan bir şekilde dışarıya almanız lazım ki buda tek kişi ile bir hayli zor.Zaten döşemeyi indirince sunroof karşınıza çıkar önce gider hortumlarını ayırın sonra kenarlarındakividaları sökerek sunroof u tavandan ayırın.

Ama dediğim gibi araç farklı olduğu için farklı ekstra durumlar da olabilir.İstanbulda olsaydınız bir hafta sonu yardımcı olurdum size.

Ömer hocam bu yardımlarınız bile yeterli Allah razı olsun haftasonu denicem bakalım inşallah halledebilirim çok saolun

Geri