Su Alma Sorunu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 28ah172
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

28ah172

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Ara 2011
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
:mad:Arkdaşlar Kolay gelsin Ya benim Yardıma İhtiyacım var ve sorunu bulamıyorum aslında sorun Korkulu Rüyam Arabam su Alıyo :S Opel Vectra 1.6 Gl 1999 Model Sağ Ön taraf su alıyo bulamadık gitti suyun nerden geldiğini yardımcı olursanız sevinirimm:mad::mad::mad:
 
Son düzenleme:
ön taraf derken neyi kast ediyorsunuz? fotoğraf eklerseniz daha fazla açıklayıcı olur.
 
Sağ ön Paspasın oldugu yer komple su içinde Ama yinede fotoları cekip tarım
 
Oraya su gelmesine neden olabilecek bir iki şey vardır. Kalorifer hortumlarından olabilecek bir kaçak (bu durumda aracın soğutma suyunda eksilmeler olur), klima tahliyesi, kapı lastiklerinde eskime (araç yıkanmadığı halde paspasın altı gene ıslanıyorsa kapı lastiği olamaz)
 
savaş abinin dediklerine ek olarak bir olasılıkta kaputun altında ki su tahliye deliği tıkanmıştır. orada biriken su tıpadan sızdırma yapıyor ve içeriye veriyordur. bu arada araçta LPG var mı? tesisatı hangi taraftan çekildi?
 
LpG Var evet Tüpün beyni felan akünün Oldugu tarafta yani Sol Tarafta tesisatın nerden geçtiğini bilmiyorum tam olarak yardımlarınız için teşekkür ederim bunları hemen denemem lazım burada Her gün yagmur var :):):):)
 
paspası kaldırın ve suyun nerden geldiğini bulmaya çalışın. eğer orta konsoldan geliyorsa muhtemelen kalorifer borularından kaçırıyordur. ancak yağmur var diyorsanız camlarınızında tam kapanmıyor olaiblir, kapı döşemelerinide kontrol edin. birde kaputu açın ve ön camın sağ ucundaki kısma bakın orda su birikiyor mu?
 
sağ tarafta kaputun içinde akünün yeri, benim 1990 model corsamda gibi ise, eski model arabalarda kronik olarak oradan çürüme yapar oraya bir bakın,birde lpg tesisatı için oralardan giriş yapıldı ise ordanda alabilirir önceki corsamda aynı sorun vardı şimdi aynı model corsa a var ondada aynı sıkıntı var,ama sizin vectra 1999 model onda çürüme olmaması lazım kalorifer peteğinden sızıntı olabilir,eğer aleminyum petek değilsezamanla paslanıp çürüyor, sol taraftamı sağ taraftamı suyu takip edin belli olur muhtemelen.
 
usta sana olayı soylıyım benım corsa da aynı sey basıma glmıstı lpg nn kablolarını tusu ıcerı cekmek ıcın aracın sol onunden ıcerı gırıyolar bunun ıcınde kaput acma telının yanından yada kabloların oldugu yerı kullanıyolar ordakı plastık aksamı deldıklerı ıcınde yarmurda tahlıyeler zamanla tıkanıyor ve bırıken su aracın ıcıne doluyor ben sana yapman gerekenı soylıyım elın yatkın ıse dıreksıyonun altını sok pedalların ust kısmı kablolar acıca cıkcak dısardan cama bı kova su dokun ordan nerden su aldıgını gorursun aracın daha sonra kaput ıcınden eger el ıle ulasabılıyorsan bı yerı sokmeden ulasamıyorsan ordan bı kac parcayı sokerek kablonun ıcerı gıren yerıne ulas sıyah sılıkon ıle oraları komple sılıkonla..
arac ıcı ıcınde o paspas kolay kolay kurumaz ben sınır olup kenarlardan dosemeyı kesmıstım aracın ıcınden yarım kova su cıktı dosemenın altı sunger ya cekmıs alt taraf su dolmus ya dosemeyı komple soktur yada sende bı gorunmucek yerlerden dosemeyı kes kurut aracın koku ve curume yapmasın
 
Hamza senin kaderin bu halen kabullenemiyorsun aldığın bütün arabalar su alıyor :D kartalında tiponda böleydi gidip araba almıyonki akvaryum alıyon :D
 
Geri
Üst