Stop etti ve arıza lambası yandı. yardım lütfen.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

Efkun

Bilgi Girilmemiş
dün akşam yolda giderken araç stop etti, marşa 1 dk kadar bastıktan sonra tekrar çalıştırdım ama arıza lambası yandı ve 4.000 devirin üstüne çıkmadı usta kola açacağına benzer bi sensör değşitirdi neyse 80 tl bayıldık bugün yine aynı sorun oldu busefer de krank sensörünü değiştirdi. 90 da ona bayıldık. kafamı karıştıran nokta usta bunları makineye bağlamadan yaptı opelin kronik arızalarıymış bunlar. acaba sorun başka biyerdemi ben sanayiye gidene kadar motor ısınıyor orda sorun yapmıyor soğukken yapıyor bu problemi tekrarlarmı dersiniz tekrarlarsa sorun ne olabilir yardım lütfen. :eek:

O ustana selam söyle, kronik diye tüm sensörlerini düzelmeyince de tüm ateşleme ekipmanını vs. değiştircek herhalde. Arıza kaydı aldıysa tech2 ye bağlatıp soruna göre parça değiştirmek daha doğru olacaktır. Ankara'dasın çok daha iyi usta,servis tercihi yapma şansın vardır. Teche bağlamadan parça değiştirip, sorunu çözemeyen ustalara selam olsun.

Son düzenleme:
daha önce çok usta gezdim opelin ustası zor bulunuyor. ustama güveniyordum ama ilk defa böle bişey yaptı.

hangi usta ankarada?

chaza baglamadan sensörmü değişirmiş

bana baskent oto sanayinde yasadıgım bi olayı hatırlattı gecerken ugradıgım bi servis bunlarda kronik diye slindir kapagını değiştirecekti bana :)

Kronik olanlar bu tarz ustaların kendisi. Kronik vakalar

sorun hava filtresinden kaynaklanabilir mi acaba?

EGR -bogaz kelebeği temizliği yapıldımı...

ankarada opel ustasımı yok

dün akşam yolda giderken araç stop etti, marşa 1 dk kadar bastıktan sonra tekrar çalıştırdım ama arıza lambası yandı ve 4.000 devirin üstüne çıkmadı usta kola açacağına benzer bi sensör değşitirdi neyse 80 tl bayıldık bugün yine aynı sorun oldu busefer de krank sensörünü değiştirdi. 90 da ona bayıldık. kafamı karıştıran nokta usta bunları makineye bağlamadan yaptı opelin kronik arızalarıymış bunlar. acaba sorun başka biyerdemi ben sanayiye gidene kadar motor ısınıyor orda sorun yapmıyor soğukken yapıyor bu problemi tekrarlarmı dersiniz tekrarlarsa sorun ne olabilir yardım lütfen. :eek:

Arizayi okumadan kronik diye bütün parcalari degistirirse yavas yavas zaten aracin yenilenecek problem kalmiyacak..iyi usta :kop:
teche veya ariza tesbit cihazina baglamadan arizayi ögrenmeden nasil karar veriyor ??? valla senin gibi müsteri olsun baskasina satacagim parcalari senden yedek alir sana sifirni satardim su kronik bu kronik diye...
saka...bir tarafa kardesim ben olsam o eski parcalarimi alir parami ister gider baska yerde ölctürürdüm..ona göre lazim geleni yapardim...

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler ama usta sağlam çıktı bu iki parçadan sonra yaklaşık 10 gündür problemsiz kullanıyorum. üstelik ödediğim para işçilik dahıl 150 tl

Geri