stop etme sorunuuuu

yani cekisi felan iyi yalniz rolatide stopa kaciyorsa büyük ihtimal rolanti ayarlayicisdir..

Astra H - stop ettikten sonra kendi kendine çalışması

Merhaba;
Astra HB easytronik vites sahibiyim ve bir sorunum var... Sıfır araç aldım ve ilk aldığım günden bu yana yaşadığım bir sorun bu:( Tabi aynı durum ise... Dur-kalk trafiğinde hava çok sıcaksa ve klima 4de falan açıkken kafasına göre bir yerde dururken stop ediyor..İşin kötüsü klimanın sesinden mi nedir stop ettiğini de anlamıyorsunuz, ilerlemek için gaza bastığınızda araç gitmeyince aaa stop etmiş oluyorsunuz... 29.07.2008 de aldığım bu araç bugün(26.10.2009) oldu hala yapılamadı...Sorunu ne oluşturabiliyorlar ne de çözebiliyorlar ama dedikleri tek şey yurtdışından haber bekliyoruz 15 gün sonra olacak... Değişim talep ettiğinizde ezberlenmiş gibi GM bu sorunu çözecektir deniyor.. Evet bu şekilde 1 yılı aşkın zaman geçti ve artık ihtarname çektik bu gidişle iade etmek için dava açılacak gibi görünüyor... Açıkçası ailemde benden başka 3-4 kişi daha Opel kullanıcısı(tabii 2000 ve öncesi opelleri var) ve memnunlar bense Opel ve GM e bütün güvenim gitmiş durumda...

Merhabalar,
Buna çok benzer bir sorun da bende var. Biraz daha açayım bendeki sorunu;
2005 Astra H Easytronic Stationwagon sahibiyim. Bu zamana kadar 4-5 kez bu sorunu yaşadım. Işıklarda ya da birinci viteste arabada otomatik A1 ya da M1 yazan kısımdaki ışıklar sönüyor. Ama kilometre yazan yerler yanık kalıyor ve araç gaz pedalına tepki vermiyor. Stop ediyor deniyor buna diyeceğim ama birden A1 tekar yanıyor ve çalışmaya devam ediyor. Bir kaç kere de yeniden çalıştırmak zorunda kaldım. Tam stop etti yani. Servise götürdüm her seferinde ama bilgisayara bağladıklarında arıza kaydı çıkmıyor dediler. En son bugün götürdüm ve sorunun mekanik olabileceğini detaylı olarak yarın bakacaklarınıs süylediler. Bakalım ne olacak? Sizin de başınıza geldiyse ve sorunu çözdüyseniz paylaşabilir misiniz lütfen.
Teşekkürler,
Selamlar

opel corsa c 2001 1.4

Normal seyir halinde ışıklara yaklaşıyorsunuz hızınız 50 civarlarında boşa alıyorsunuz ve hooop araçın kontak ışıkları yanıyor ve araç stop etmiş, direksiyon sertleşiyor, acil durmak gerekiyor!

durdurup çalıştırmaya çalışıyorum ilk çalıştırmada alamıyor sonra hiç bişey olmamış gibi çalışıyor ve devam.

Özel servise götürdüm rolantiyi çıkarıp temizledik kurum olmuştu. Problem oratadan kalktığını düşünüyordum taki düne kadar. Akşam aynı problem.

Birde ilgisi varmı bilmiyorum ama araç çeyrek depo benzin kaldığında böyle bir sıkıntı oluyor gibi geliyor. 95 oktan bp kullanıyorum.

ne olabilir?

oxion banada haber ver tamam mı cozumunu bulursan

sorunun çözümündeyim, haberleşiriz.

bekliyorum senden...

cozebildin mı sorunu

sorunun ne olduğunu tam olarak çözebilmiş değilim, sürekli viteste kullanıyorum ne olur ne olmaz! Bu şekilde stop sorunu yaşamadım.

Birde benzini değiştir EGR olduğu muhtemelen! Temizletiyorsun kısa süre sonra aynı sorun tekrarlıyor, ya benzin katkısı ile benzini temizleyeceksin yada ya iyi benzin kullanacaksın!

BP den alıyorum ama iyi olmadığını düşünüyorum.
Shell denedim sanki daha iyi gibi geldi.

Benzini değiştir ve LPG yi başka yerden al biraz devirli kullan temizlesin sonra bakalım yapacak mı?

sanırım sorunu buldum,

yakıt!

Araç deposunu her zaman yarı deponun üzerinde kullanın, yakıtlar o kadar piski araç 7-8 yaşına geldiğinde benzin deposunda parmak kalınlığında balçık gibi pislik birikiyor. benzin azalıyor ışık yanıyor, gidiyorsunuz 50liralık alıyorsunuz hoop alttakiler üste çıkıyor araç silkelenme ve stop ediyor.

Sorun bu arkadaşlar depoyu fulleyin sonra araçı park edin ve bir süre benzin çöksün sonra devam edin problem olmayacak!

Yarı depodan aşağıya indirmeyin problem yaşamayacaksınız.

Saygılarımla...

teşekkürler

Geri