Starbucks içecek önerileri !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şöyle bir baktımda starbucks a baya bir anlam yüklenmiş. Bu kadar abartmaya gerek yok bence. Kahveci işte girer içer çıkarsın istemezsen kimse zorlamaz. Öyle bir zengin kesim zorunluluğuda yok. Sadece açıldığı yerler biraz daha lüks sayılabilecek semtler olduğu için doğal olarak içindekilerde o çevrenin insanları oluyor. Evde canım sıkılıyor o sırada bilgisayarla ilgili bir işim oluyor. Alıyorum netbookumu koltuğumun altına gidiyorum sokağımın köşesindeki starbucksa hem kahvemi içiyorum hem işimi hallediyorum hemde bi kaç arkadaşla karşılaşıyorum sohbet ediyorum. Bu kadar basit bir olay bu.

Bu arada bir tavsiye; Grande Toffe Nut Latte Half Pump Pepper Mint

Türkiye de bir kahve dükkanı sattığı ürünün ebatlarını neden italyanca yada ingilizce satıyor? Bizler italyanca yada ingilizce bilmek zorundamıyız? yada bilsekde Türkiye de konuşmak zorundamıyız? Grande, talle nedir. satacaksan küçük-orta-büyük diyeceksin.
Türkçemize sahip çıkalım. Onada sahip çıkamazsak yarın öbür gün başka şeylerimizide alacaklar elimizden bu kapitalist sermayeler.

Ömrü hayatımda Starbucks'a gitmediğimden bir tavsiyede bulunamıyacağım :)

Abi en iyisi bizim köşedeki Süleyman abinin kahvesi :) git Türk kahvesi söyle al sigaranı ohhhh :D

içenler belli işte :D bizim işyerine bi hafta önce açıldı.bi hatuna ısmarladım.arkadaşlar bizede die tutturdu toplam 32 tl parayı mocha ya werdim.oda cırcır etti beni motoru bozmuşum üzerinize afiyet:D bilmediğin şiyleri içmicen aga :D bugünde latte içtim... :D yarın ne içerim Allah kerim.bütün maaşı oraya yatırcam galiba :D

vallahi iyi demissin aga boyle bilip bilmedigimiz seyleri cikariyolar bizde meraktan iciyoz

Türkiye de bir kahve dükkanı sattığı ürünün ebatlarını neden italyanca yada ingilizce satıyor? Bizler italyanca yada ingilizce bilmek zorundamıyız? yada bilsekde Türkiye de konuşmak zorundamıyız? Grande, talle nedir. satacaksan küçük-orta-büyük diyeceksin.
Türkçemize sahip çıkalım. Onada sahip çıkamazsak yarın öbür gün başka şeylerimizide alacaklar elimizden bu kapitalist sermayeler.

+1.000.000
Bir ara tabelalara taktılardı, yabancı olmayacak diye ama unutuldu gitti.

starbucks'ın türk kahvesi çok kötü arkadaşlar deneyip paranızı çöpe atmayın. kahve dünyasınınki çok daha iyi. espresso zevk işi, bana yeterli gelmiyor fakat hastaları var. onun dışında mocha'sı mükemmel. yazın buzlu mocha kışın sıcak beyaz çikolatalı mocha içebilirsiniz. şiddetle önerilir :D
bilmeyenler için; 'beyaz çikolatalı mocha' içindekiler de beyaz çikolata sosu,espresso, süt ve krema. süt ile krema buharla ısıtılmış olarak hazırlanıyor. sade mocha'dan farkı yalnızca beyaz çikolata sosudur.

bir konuya daha açıklık getireyim :D starbucks ile yeni tanışanlar hayal kırıklığına uğramasınlar :D espresso, macchiato ve con panna pardakları küçüktür, minicik şeye 10 lira verdik diye üzülmeyin :D

buzlu ve meyveli karışım sevenler için ise ahududulu frappuccino önerilir ;)

bardak boyutları short, tall, grande, venti olarak küçükten büyüğe sıralanıyor. benim tercihm grande oluyor genelde fakat yeni başlayanlar için tall uygun diye düşünüyorum..

umarım yeterince yardımcı olmuşumdur ;)

Starbucks a zenciler mi takılıyo :D bu yorumları kim nerden çıkarıyo bilmiyorum ama starbucks amerikada genelde benzinlik içlerinde olur ve insanlar sabah işe giderken %95 falan otomatik vites olan arabalarında hızlıca kahvaltı edip ayılmak için yanında kahve aldıkları bir mekandır. oralarda pek starbucksta bi kahve alalım 2-3 saat oturalım muhabbeti yok. ordada oturanlar genelde Türkler oluyor :D Adamların kahvesi güzel ama ben şahsen yerli sermayeyi her zaman tercih ederim. Daha kötüde olsa işletme mantığı ve sempati bakımından bizim memleketimizin kuruluşu da daha samimidir. Starbucksun elemanları da gösterişçi kitle için artis oluyor ve dükkana girdiğiniz anda bir huzursuzluk başlıyor. Oysaki bir memleketim cafesine girdiğinizde başlarının üstünde karşılarlar self servisle falan uğraşmazsınız türkçe konuşup ne isterseniz gerekirse tarif edersiniz alternatif önerirler 2 dakkada siparişini versede başka müşteriye sıra gelse diye düşünen gıcık kasiyerler olmaz.

Yaşasın yerli sermaye.

Geri