tarihe ilgiliyimdir,öğretmen olduğumuzdan da meslek icabı az da olsa okuyoruz..fransızların ermeni olayları ile ilgili edindiği bilgiler tamamen yanlı kaynaklardandır.Türk devleti çok açık şekilde olayı araştıracak uluslararası komisyona arşivlerini ardına kadar açacağını her fırsatta belirtiyor.Başbakan Erdoğan defalarca dile getirdi,gelin inceleyin gibisinden rest çekiyor.fransızların yaptığı 500 küsur vekilden 40 kadarını oylamaya katarak tasarıyı yasalaştırmak soytarılıktan başka birşey değildir.ayrıca biz fransaya kızmadan önce soykırımı tanıyan diğer devletleri de az da olsa tanımakta fayda var.slovakya,almanya,italya,arjantin,isviçre,ingiltere,abd...30 civarı ülke resmen tanıyor ama fransa bir adım öne giderek ''yoktur'' demeyi yasalaştırdı,yakında vardır demeyene ceza veren dandirik bir yasa daha çıkaracaklarına eminim.Olayı kendi çıkarlarına göre deşmekten zevk alıyorlar.yalnız şunu da belirmek isterim ki bakın Türk gibi hisseden Ne mutlu Türküm diyen herkes ceddinin ne kadar şerefli ve adaletli devlet geleneğinden geldiğini çok çok iyi bilir.
Vakti zamanında Fatih sultan Mehmen bir cami yaptırır caminin mimarı gayri müslimdir ve camiyle ilgili mimari bir problem sonrasında Fatih adamın elini mahkeme etmeden keser ve tabi adam padişahtan şikayetçi olur.(hadi bugün birimiz başbakana dava açabilsin de göreyim

) Mahkeme görülmeye başlanınca kocaa padişah kadının huzuruna çıkar ve kısasa kısas gereği haksız yere elini kestiği için Fatihin elinin kesilmesine kadar verilir.Daha sonra mimar kadının adaletinden çok etkilenir padişahın elinin kesilmesine gönlü razı olmaz ve ailesinin geçimini ömür boyu sağlamak kaydıyla padişahı affeder.Mahkeme bitince padişah kadıya yaklaşır ''kadı efendi makamımdan korkarak islam hukukuna aykırı karar verip beni kayırsaydın aha bu kılıçla kelleni vuracaktım der'' Kadı da; padişahım sen de gücüne saltanatına güvenip kararıma saygı duymayaydın (minderin altından koca bi topuz çıkarır) aha ben de bu topuzlan kafanı ezecektim der.
konuyla ne alakası var diyecek olursanız,Türkler tarihte kurdukları hemen hemen her devlette adil olmaya eşit davranmaya cana kastetmemeye çok özen göstermişlerdir.müslüman değilken bile bu böyledir,müslüman olduktan sonra adalet ve hukuk devlet geleneği haline gelmiştir.daha dün macaristan devlet başkanı iyi ki bizi 150 sene Türkler yönetmiş yoksa ne dinimiz ne ırkımız kalırdı slavlaşır giderdik demedi mi?? demek istediğim bazı sefil devletler bize uluslararası arenada ancak bu şekilde yüklenebiliyorlarbiz ise ezik dış politika yüzünden hakkımızı savunamıyoruz..1.dünya savaşı sonrasında yenildiğimiz cephelerde toprak kayıpları yaşayarak oraları bıraktık geldik.ama çanakkaleyi iyi savunarak anadoluyu teslim etmedik ama bi yığın devlet saçma sapan sevr'e dayanarak işgallare başladı,yakıp yıkıp geçti.güneyde fransızlar,egede yunan dölleri binlerce insanımızı katletti.bu da soykırımdır kanımca!! uzun lafın kısası ben fransaya gülüp geçiyorum...