sorun akümü yoksa şarj sorunumu?

mgüloğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar;
bir haftadan beri hiç çalıştırmadığım aracımı pazar günü gayet rahat çalıştırdım. yaklaşık 2 saat dolaştım. bu arada 3-4 defa stop edip çalıştırdım. eve dönerken bakkala uğramak için stop ettim. yaklaşık 5 dk sonra aracıma geldim. kontağa bastım çok zayıf bir marş sesi ve araç çalışmadı. sonra komşunun aküsüne bağladım. çok rahat çalıştı.
akü hemen, aniden bitermi. yoksa araçta bir şarj sorunumu oldu. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. akünün ışığı yeşil yanıyor. ben 3 yıldır kullanıyorum. ondan önce akü değişmişmi bir bilgim yoktur. araç 2003 model astra G
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

% 90 aküdendir. akü şarj tutmuyot olabilir, plakaları bozuk olabilir.Aküyü şarj ettir belki kendini toparlar. Aynı sorunu bende yaşadım heran yolda kalabilirsin, korkarak kullanacağına değiştir.

Kış geldi, 3. kışını yaşıyor akü =) Şarj ettirmen elbette bir çözüm ancak hiçbir zaman şoklama aküye can vermez, öldürür. Sadece geçici bir çözümdür. ;)

% 90 aküdendir. akü şarj tutmuyot olabilir, plakaları bozuk olabilir.Aküyü şarj ettir belki kendini toparlar. Aynı sorunu bende yaşadım heran yolda kalabilirsin, korkarak kullanacağına değiştir.

kardesim hakli hatta %90 degil %100 akü

Büyük ihtimalle aküdendir diyorum.
Akünün göstergesinin yeşil olmasına aldanmayın,akü bozulsa da yeşil göstermeye devam ediyor.

koçtaş ta tudor marka akü 100 tl bu markayı tavsiye edermisiniz.
yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
tudor bildiğim kadarıyla kaliteli bir akü. köyde babam traktör aldığında üstünde tudor varmış. 12 yıl kullanmış aküyü.ikinci defa yine tudor almıştı. artı otomobilde de tudor var 5 yıldır da onu kullanıyor. bir hafta önce akünün durumunu kontrole götürmüş(malum kış) daha çok kullanırsın demişler.

tabi karar sizin.

ilk etapta aracın şarzını ölçtür şarzı iyiyse aküyü şarz ettir aynı problem devam ediyorsa akü değiştirmen gerek

Geri