Sonradan Klima

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uploader
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uploader

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar. Üniversiteden çok sevdiğim bir hocamızın Fiat Albea 1.2 benzinli klimasız aracı var. Biz bu araca sonradan klima taktırmak istiyoruz. Trabzondayız. Ankara'ya gelmeyi de düşünüyoruz. Ama bu işi en uygun yollu ve garantili bir şekilde Ankara'da nerede yaptırabiliriz? Tanıdığı yada bizi yönlendirebileceğiniz birileri varmı ?
Şimdiden Teşekkürler...

klimaya yapacağınız masrafla üzerine ekleyip klimalı bir araç bakmayı düşündünüz mü:confused:

Klima taktırmak 2000 civarı tutar, bunu kayıboyu11 dediği şekilde satıp klimalısını almak daha makul olur. Öteki türlü aşağıdaki üründen 4 tane alın kullanın. Klima taktırmaktan kolay ve ucuz olur.

http://www.hepsiburada.com/liste/ca...limas%5cu0131&fh_eds=%c3%9f&fh_refview=search

OA_1286361.jpg

Sonradan araç üzerine takılan klima bana göre yırtığı yama yapmaya benzer... durduk yere olmadık yerlerden sorun çıkarır bence gerek bile yok... boşa aracın orijinalini bozmayın derim.

Yapılır neden yapılmasında , fayda maliyet oranı nedir buna bakmak lazım , sizin ve hocanızın kaygısının %100 temiz bir aracı nereden bulacağız , bildigimiz araç bu en azından bunu adam edelim olduğunu biliyorum .

Klima yaparken bir çok elektrik tesisatı , soğutucu tesisatı çekecek olduğunuzun farkında olun , bunun yanında kalorifer sisteminin de komple klimali olan ile değişmek zorunda olduğunu biliyorsunuzdur umarım , bunun icin aracın konsolunu komple dışarı alacaksınız unutmayın , oradan kalorifer kutusunu alıp klimali olan ile değişeceksiniz . Bu aşamada inşallah araç üzerinde o boruların ve elektrik kablolarının geçeceği delikler hazirdir da uğraşmazsınız . Aksi takdirde birde onları acacaksınız .

Son olarak , bu tip islerde genelde ilk mesajda sat o özelliği olanı al diyenlere çok kizsamda (sanki biz bunu düşünmedik :)) maalesef bu sefer haklılar , satıp klimali alın hem daha ucuza gelir hem daha randimanli olur .

Saygılar

bu adam hem üni de hoca,hem albela ya biniyor,hemde klimasız ? ben onu düşünüyorum hala ?!?!?!

99 1,3i Corolla'ya 1 ay önce Orjinal Sıfır klimayı 1650'ye taktırdım. Alt yapısının büyük kısmı hazırdı. Problemsiz kullanıyorum şimdilik

buda demektirki dinçer abim kimseye yazmasada inceden takip ediyor siteyi :D

Niye etmeyeyim kaptan, her zaman :D

bu adam hem üni de hoca,hem albela ya biniyor,hemde klimasız ? ben onu düşünüyorum hala ?!?!?!

Ben de üniversite hocası olmayı düşünürken geçen derste hocamızın biri dedi ki " üniversite hocası olmayı para kazanmak için isteyen varsa hemen bu fikri kafasından atsın, bu iş meslekten ziyade bir hobi gibidir, parasal getirisinden ziyade araştırma ve projelere harcadınız paralarla ocağınıza incir ağacı diker, zaten devlet memuru gibi de değiliz, sözleşmeli olarak çalışan insanlarız biz, en ufak bir anlaşmazlıkta, siyasi görüş çakışması gibi bir durum falan olsa 6 ay önceden bize haber veriyorlar seni kapının önüne koyucaz diyorlar veya 6 aylık tazminatı elimize verip hadi güle güle diyorlar, 20 yıldır bu okulda hocayım aldığım maaş 2500 lira..." ve devam eden bir ton sitem dolu cümleler. Hatta bir hocamıza bu bahsedilen bildirimi yapmışlar, ve bunun yanında 2-3 hocamız istifasını verip özel üniversitelere geçmeye karar vermişler. Daha önceki dönemlerde de macaristan, gürcistan gibi ülkelerdeki vakıf üniversitelerine geçenler olmuş. Kısacası "üniversite hocası" olarak pek para kazanılmıyor, bunun yanında mali danışmanlık, firmalardaki ek işler gibi şeyler olursa ancak rahat bir yaşam sürülecek gelir elde ediliyormuş. Tamamen boşluktayım bunları duydum duyalı :(

Geri