İleri sürüş teknikleri ve ralli eğitimi almış olanlar bilirler, kimi zaman virajlara girerken hem frene hem de gaza aynı anda basılır, işte bu anda sol ayak freni sıkça kullanılır. Yani ralliciler zaten sol ayakla freni bolca kullanıyorlar.
İşin sorumlu kısmı beynimiz. Araba kullanmak, tıpkı yüzmek, bisiklete binmek, dans etmek gibi ilk etapta öğrenilen şeyler korteks tarafından kayıt altına alınır. Sonradan otomatik pilot diyebileceğimiz omurilik bunların denetimini alır, bir hata anında beyin devreye girer ama onun dışında omurilik tarafından yönlendirilrsiniz. Bu örnekte, omurliğiniz öğrenme aşamasını tamamlamıştır, yani sağ ayakla daha hassas basmanız gerektiği, sol ayağınızın motorun sesine göre ağırca basarak kavramayı yapıp kalkması gibi bilgiler ezberlenmiş bir şekilde sinir sisteminizde yazılıdır. Şimdi siz kalkıp bu ezberi o kadar kolay bozamazsınız, bu yüzden beyin-ayak senkronizasyonunuz farklı birşey denemeye kalktığınızda o kadar kolay olmayacaktır.
Kaldı ki ben burda anlatılanı da anlamadım. Sol ayak frene daha uzak (arada debriyaj var) buna mukabil sağ ayak daha yakın. Paralel olup olmaması farketmez, acil durumda sağ ayağın tepki zamanı sol ayağa göre çok daha çabuk olacaktır. Zaten ben acil durumlarda sol ayağımla debriyaja basarak vites de küçültmeye çalışırım, sol ayak bana frene basarken lazım.