soğuk motor,gaz yemiyor..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zekiak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Büyük ihtimalle fakir karışım yığılması oluyordur savaş abi.
Sen de belki yaşamışssındır onu gaza çok basarsın hafiften sirkeleye sirkeleye kesintili bi şekilde devir çıkmaya çalışır ama ayağı gazdan biraz çektiğimiz zaman düzelir ama yine basınca yine saçmalar.
Boğaz kelebeğinin açılması ile beraber dolan bol havaya karşı benzin yetersiz kalır ve fakir karışıma düşer.Ama motor ısınınca otomatik cikle kapanınca standart tüketime geçer beyin ve sorun ortadan kalkar.
Standart tüketim haritasını araç kendi belirlemez oynama yapamaz üzerinde.Ancak bilgisayara bağlatıp Chip tuningçilerde oynatabilirsiniz o ayarla.Ama ilk çalışma anında veya soğuk motorda beyin kendi kendine hava şartlarına göre falan ayar yapıyo zengin karışım oranını hava şartlarına göre değiştiriyo sürekli.İşte sorun orda.o işlemi doğru düzgün yapamıyor.Ama beyin resetlenince tekrar fabrikanın belirlediği karışımları yapmaya başlıyor ve sorun ortadan kalkıyor ;)

beyin resetlemnin riski varmıdır? özel servisler yapabilirmi veya ben kendim yapabilirmiyim?

Tech2 cihazı olan özel servisler veya yetkili servislerin hepsi yapabilir.Siz kendiniz yapamazsınız.yapmaya da çalışmayın zaten :) araca bir zararı yok aksine faydası var zamanla bazı değerler değişip bozulabiliyor o değerler tekrar fabrika ayarlarına dönmüş oluyor.Telefona veya bilgisayara format atmak gibi.Nasıl ki format işleminden sonra kasmalar takılmalar ufak sorunlar vasrsa geçiyor bu da öyle.

tech 2 ile araç benzindeyken benzin enjektörlerini sırayla devredışı edip tekrar devreye sokarak birebir aynı olan sorunumu çözmüştük.sorun lpg ecusundan kaynaklanıyor enjektörlerde çakışma oluyor sanırım.akşam benzinde stop edip sabah çalıştırdığınızda gaz yemesi düzgün ise bahsettiğim yöntem işe yarayabilir

Geri