Şöför kapısı açıldığında kapı cep ışıkları yanmıyor!!!

sabitedogan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,
Vectra 99 cd aracımın sadece şöför kapısı açıldığı zaman kapı içinde çeplerde bulunan ışık yanmıyor.Fakar diğer herhangi bir kapıyı açtığımda şöför kasınında ışığı YANIYOR.Bu sorun hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.

sofor kapısındakı swıch bozuk

Oda benim aklıma geldi ama şöyle bir durum var;switch bozuk olsa far açıkken veya kontak takılı iken şöför kapısını açıyorum uyarı sinyalini veriyor.yani switch de olma olasılığı yok.Ama kapı cep ışıklarının farklı bir switch i var mı bilemiyorum.

arkadaşım sol kapı açıldığı zaman lamba yanmıyor buzzer ötüyor yazmışsın yanlış anlamadıysam eğer şu varki buton tek kutuplu yani ışıkları yakması için butona tek kablo geliyor eksiyide şaseden alıyor ya şasede bir problrm var ya artı(+) da yada butonda diyeceksinki anahtar takılı iken kontak üzerinde iken ve farlar açıkken (demişsin zaten)buzzer ötüyor tamam gayet normal buton alakalı değidir buzzer ışık butonundan deil kontaktan gerilim alıyordur şöyle bir deneme yap butonu vidasından sök onun arkasında bir tane tırnaklı soket var onu çıkar birde öyle dene bakalım kapıyı açtığın zaman yine ses gelecekmi geliyorsa eğer o kapıdan lambaya giden kabloda bir sorun vardır veya % 100 buton arızalıdır butonu söküpte ses gelirse ses gerilimi + 12 voltu kontaktan alıyordur o zaten kapı açık sesi deil anahtarı ututma sesi farlar açıkken demişsin ozaman o ses farlara bağlıdır kapı butonuna deil

Teşekkür ederim bi deniycem inşAllah işe yarar.

önce basitten başlayın bence ampul patlamış olabilir. araçtaki sağlam ampullerden birini takıp deneyin...

önce basitten başlayın bence ampul patlamış olabilir. araçtaki sağlam ampullerden birini takıp deneyin...

Katılıyorum. benim araçtaki sağ cep ışığı yanıp sönüyo kafasına göre ve bir türlüde açamadım o lambanın olduğu yeri. zorluyorum kırılıcak gibi oluor bırakıyorum bende. cep ışığı ise kafasına göre yanmaya devam ediyor :D

Yok ampül sağlam neden mi?Yolcu kapısını açtığım zaman şoför kapısını da açıyorum lambası yanıyor fakat yalnızca şoför kapısını açtığım zaman lambası yanmıyor.

Yok ampül sağlam neden mi?Yolcu kapısını açtığım zaman şoför kapısını da açıyorum lambası yanıyor fakat yalnızca şoför kapısını açtığım zaman lambası yanmıyor.

haklısınız sonradan farkettim. bu durumda ben de şansımı switch'ten yana kullanıyorum :)
benim vectra'da da olmuştu sanırım pastan tozdan oluyor bi söküp temizleyip taksanız düzelir herhalde.

arkadaşım sol kapı açıldığı zaman lamba yanmıyor buzzer ötüyor yazmışsın yanlış anlamadıysam eğer şu varki buton tek kutuplu yani ışıkları yakması için butona tek kablo geliyor eksiyide şaseden alıyor ya şasede bir problrm var ya artı(+) da yada butonda diyeceksinki anahtar takılı iken kontak üzerinde iken ve farlar açıkken (demişsin zaten)buzzer ötüyor tamam gayet normal buton alakalı değidir buzzer ışık butonundan deil kontaktan gerilim alıyordur şöyle bir deneme yap butonu vidasından sök onun arkasında bir tane tırnaklı soket var onu çıkar birde öyle dene bakalım kapıyı açtığın zaman yine ses gelecekmi geliyorsa eğer o kapıdan lambaya giden kabloda bir sorun vardır veya % 100 buton arızalıdır butonu söküpte ses gelirse ses gerilimi + 12 voltu kontaktan alıyordur o zaten kapı açık sesi deil anahtarı ututma sesi farlar açıkken demişsin ozaman o ses farlara bağlıdır kapı butonuna deil

butona tek kapla degıl bırde sase kablosu gırıyor butonu vıdasından sokersenız ses kesılecektır cunku saseyı vıda uzerınden alıyor bence sorun kesın olarak butonda bunuda dıger kapı butonunu deneyerek gorebılırsınız

2hekqhd.jpg

Geri