sizce lüks konfor için gerekli donanımlar neler

o mercedes :)

bagajı otomatik açma kapatma araştırdım basitmiş yapanlar olmuş

birde ani durumlarda frene basdığınızda otomatik yanan 4 lüler oda güzel bir olay benim arabada varmı o donanım bilmiyorum bir kaç kez frene aniden abandım ama hiç 4 lüler yanmadı gerçi adamlar megane a bile koymuşlar o özelliği :D
Hangi mersodes :p

2004 307 xr'da vardı ama vectrada denk gelmedim

Bagaj açma güzel olurdu, alışveriş dönüşü v.s.

opel de ani frenlerde yani abs ile yapilan frenlemede fren lambalari saniyede 5 kez yanip sonuyor fakat kac yilindan sonra uygulanmaya basladi tam olarak bilmiyorum... ama benim aracim 2006 model ve bende oluyo :D

benimkinde de oluyordur o zaman benimkide 2006 sonu :)

arka cam dan bahsedilmisti yanilmiyorsam krikolu diye bu öglen opeli gezdim yeni insignia 31 bin euro ve arka cam krikolu idi .bazi modellerde ekstra oluyor bu özellik..

Arka cam kriko olayı benimde ilgimi çekti. Bazen hiç beklemediğiniz araçlarda olabiliyor. Mesela ben 2004 - 2005 Audi A4 de görmüştüm dibim düşmüştü. Çünkü araç Almanya plakalı önde hafızalı koltuklar, dvd - navigasyon sistemi, arka cam çevir babam çevir.
Ben kendi aracımda bir multi media sistemi (navi dahil ) ön ve arka yolcular için. Deri, Isıtmalı, soğutmalı, elektrikli ve hafızalı koltuklar. Bluetooth, mini bir soğutucu, 220 V çıkışı, hem otomatik hem manuel kullanabileceğim bir vites kutusu isterdim. Bunları toplarsak bir Mercedes R320+ MM paketi ediyor. Oda 100.000 Euro nun üstü gibi bir paracık. :-)

yok o kadar etmez

ortalama sana tam fiyat veremesemde şu dediklerin 4 milyarı geçmez koltukları soğutmalı istemessen birde şu triptonik şanzımanı çıkarırsan listenden tabi :D:D

deri koltuk +ısıtma 1200 tl Koltuklar bmw mercedesdeli gibi deri 700 tl italyan ısıtma sistemide ön koltukalr deri ile beraber yaptırırsan 500 tl civarı tutuyor arkayıda istersen sanırım onada bir ekstra 500 verirsin

elektrikli ve hafızalı koltuklarıda çıkmacıları gezersen kovalarsan çok kelepire bağlarsın :D bende oldum olası şu elektrikli koltukları lüksden göremedim neticede bir koltuk ayarıyla kaç defa oynarsınki ancak yıkamacılar bazen bozar oda bas bir düğmeye hafif poponu ileri çek tamam dır onun elektriklisine ne gerek var ben ondanda hızlı yaparı hafıza olayına gelince arabasına özen gösteren biri asla zaten başkasına vermez ben şahsen vermem :D

waeconun buzdolapları var soğutuculu ve ısıtıcılı 200-300 tl civarı sinbonunda var onunki daha ucuzdur..

geri kalan multi medya olayına gelince ortaya bir tavan lcd si bir laptop bir anfi senin güneşliklere sağ sol lcd li güneşlik centrafuse programı kurucaz :D navi bluetooth wireless v.b :D :D toplamda buda 1.5 milyar tutar

tavan lcd 500 desen
güneşlikler 200 dolar sağ sol ebay fiyatı zaten türkiyede bulamassın
bir p4 laptop 200 tl civarı ikinci el ekranı arızalı bul mümkünse
gerisi işçilik 300 de işçilik de

yani kısaca tutmaz o kadar :D

Son düzenleme:
Lüks ve konfor adına 2010 yılından itibaren piyasaya sürülmesi beklenen ve benim de peşinde olduğum (orjinal Opel aksesuarı değil) ön cam lazer projektörü var..

Bu projektörlerin LED tabanlı olanları da üretildi Çin'li bazı firmalar tarafından fakat lazerin en önemli farkı yazılardaki keskinlik (hatlar gayet düzgün) ve ön cam'da ki eğime göre deformasyon düzeltmesi yapabiliyor olması. Daha da önemlisi lazerli projektörlerin yansıdığı yüzeydeki ışık şiddeti ayarlanabiliyor. Bu ayar yapılırken yansıtılan görüntünün netliğinden en ufak bir ödün bile verilmiyor.

vehicledisplaysbannera8.jpg

Fotoğrafta gördüğünüz prototip üründeki gibi gelecekte yol tariflerini direkt önümüze bakarken alabileceğiz. (400 mt. ileride 60 no'lu karayolu gibi mesela) Yardımcı navigasyon, harita üzerinde iz takip etmekten çok daha ileri bir özellik.

(Bu Türkiye'de sanıldığı gibi gerçekleşemez bir özellik değil aslında. Zira Google Earth ve Live Maps'te bile (doğru-yanlış tartışılabilir) pek çok yolun yön bilgisi var. Bu konuda İstanbul'da çalışma yapan birkaç harita mühendislik firması da biliyorum. Şimdiye kadar basiretsizliklere kurban giden araç navigasyon seçenekleri, önümüzdeki dönemde aniden canlanacak gibi görünüyor. Zira projeler arasında IBB Trafik bilgilerini araçlara üyelikle sunmak gibi henüz geliştirme aşamasında ilginç fikirlerde var.)

Telefona çağrı geldiğinde fotoğraftaki gibi arayan kişinin fotoğrafına kadar her türlü detay bilgiyi görebiliyorsunuz.

Bu özellikler şu anda üst model bazı BMW ve Mercedes'ler de var diye biliyorum. Uygulama olarak genelde hepsi LED tabanlı ve yalnızca sürat uyarısı yapıyor. Lazer projektörlerin yaygınlaşması ile gösterge paneli ve buna bağlı elektrik tesisatı önemli ölçüde hafifleyeceği için, gelecekte gösterge paneli yerine bu projektörlerin kullanılması olası gibi görünüyor..

vehicledisplaysmainb901.jpg

Bende değişik birkaç şeyden bahsedeyim kendi aracımda olan ve extra para ödeyip aldığım lüx paketler...

1. iklimlendirme paketi ?

Nedir: Arabanın bagaj kapağından kapı koluna farlar silecek ce camlara kadar kış ayları için ısıtma sistemi ayrıca direksiyon ısıtma ve soğutmada var

2.Işıklandırma paketi

Nedir: arabanın açtığın kapısına göre kapı eşik aydınlatması paspas aydınlatması tavan aydınlartması ve ineceğin taraftaki farların açılıp kapanması

3.Tv-navigasyon Dvd

4.MMI Den ayarlanabilen süspansiyondan lastik basınç ayaralarına kadar arabanın hangi süratte hangi yol koşullarında en rahat ve konforlu yol alabiliceğinin ayarlamaları ve otomatik seçilebilen programlamaları

5. Araç telefonu (hemen hemen hiç kullanmadım boşa vergi veriorz)

6. Benim için olmazsa olmaz kesinlikle ahşap döşeme !

7. Mutli fonksiyonlu klima (yerden tavana, bagaja kadar ısıtma soğutma

8. Akıllı anahtar, anahtarsız çalıştırma otomatik bagaj açma

9.Sürücü tanıma ve programlama

Nedir: 4 ayrı sürücü tanıma programı öreneğin arabaya bindiğimde aykal modunu seçince benim ayarladığım koltuk, şarkı, süspansiyon ayarları, far ayarları klima ayarları ,araç çekiş kontrol ayarları ve buna benzer kendime özel ayarladığım tüm fonksiyonlar devreye giriyor ve kullandığım hale geçiyor

10.Sesli yol yardım ve araç kontrol asistani

11.S-tronic hızlı şanzuman

12.Özel Bang & Olufsen gelişmiş ses sistemi ve Bose Surround ses sistemi
Audio’da üç boyutlu ses çıkışı

13.Sözlü kumanda sistemi

Bunlar şimdilik aklıma gelenler...

Eğer gerçekten lüx ve konfor içinse bunlarında olması gerekir diye düşünüyorum.

Buz dolabı afl far led far fln bunları yazmadım çünkü aracımın standart donanımında var

Son düzenleme:
arkadaşlar ben performansla müzik tesisatıyla falan ilgilenmiyorum her kezin ilgi alanı farklıdır ben arabamın değerini arttırıcak donanımlar yapmayı seviyorum orjinale sadık kalınırak sizce ne ler yapılabilir lükse ve konfora hitaben ama yapılabilir şeyleri bahsedersek

ben opel için şimdiye kadar xenon parksensörü bluetooth twinaudio gibi sistemleri yapdım daha fazla neler yapılabilir lükse konfora dair..

bu tür şeyler zarar ettirmez satarkende arabanızın değerini artırır prim yaptırır emsallerinden bir adım öne çıakrtır arabanızı tercih sebebi yapar hatta ufak kusurları varsa aracınızın onlarıda örter..

valla arkadaş bende arabama 2000-2500 para gömmüştüm öylece yeni sahibine gitti:(

LordScorpion

senin dediğin o sistem şu anda satılıyor ebayda bu kadar profesyönel olmasada hızı devirini falan camda izleyebiliyorsun ben alıcakdım ama servis montajı çok zor olur göğüsden kesmemiz gereke bilir dedi çünkü bu sisteminin orjinalinde olan araçlar misal bmw 6 serisi gibi ön göğse gömülü o yüzden vazgeçdim.

aykal

senin dediğin o sistemlerin çoğu herhalde audi için opelde o dediğin aksesuarlar yok diye biliyorum çoğu tek keyless istiyorum desi alarmda var ama uçmuşlar 250 milyon diyorlar alarm dahil o kadar verilmez bir keyless go için

Geri