sizce lüks konfor için gerekli donanımlar neler

darkmoon

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar ben performansla müzik tesisatıyla falan ilgilenmiyorum her kezin ilgi alanı farklıdır ben arabamın değerini arttırıcak donanımlar yapmayı seviyorum orjinale sadık kalınırak sizce ne ler yapılabilir lükse ve konfora hitaben ama yapılabilir şeyleri bahsedersek

ben opel için şimdiye kadar xenon parksensörü bluetooth twinaudio gibi sistemleri yapdım daha fazla neler yapılabilir lükse konfora dair..

bu tür şeyler zarar ettirmez satarkende arabanızın değerini artırır prim yaptırır emsallerinden bir adım öne çıakrtır arabanızı tercih sebebi yapar hatta ufak kusurları varsa aracınızın onlarıda örter..

bu tür şeyler zarar ettirmez satarkende arabanızın değerini artırır prim yaptırır emsallerinden bir adım öne çıakrtır arabanızı tercih sebebi yapar hatta ufak kusurları varsa aracınızın onlarıda örter..

+1903

kendiniz için lüks ve konfor adına extra donanımlar yapmak mantıklı.

ama satarken değeri artar öne çıkar tespitlerine katılmıyorum.tam tersine sıfır alırken bir çuval para verip aldığınız ekstra paketler 2.elde aracı satarken asla fiyata eklenemiyor.bir aracın boş fiyatı ne ise alıcılar için geçerli fiyat genellikle buna yakın bir rakam oluyor.
hiçbir 2. el alıcısı opel alırken afl far sistemi var diye 2000 lira fazla para vermez mesela.

evet bencede vermez..
afl donanımına opel 1000 tl fiyat çekiyor zaten..

afl benim için amanda aman bir şey değil pek lüks ve konfor katogorimede koymam açıkcası ama akıllı anahtar sistemi olsaydı o çok güzel olurdu keyless go gibi bir sistem astra h lerin donanımda var gerçi

astra_equip_8_m75.jpg

bu sistem sadece 20-30 dolar bir şey ebayda ama ondakinde anahtarı sokmanız immobilizerı devre dışı bırakmanız şart o zamanda saçma oluyor anahtarı sokmuşken biraz daha çevirsem zaten araba çalışır opel şunu bari ucuz yapsada anahtarı sokmadan direk engine start yapabilsek orjinalden

mesela renault megane2 de çok fazla paket ve donanım seçeneği var.parayı ödeyip hepsini alabiliyorsun.ancak satarken standart araçla arasındaki fiyat farkı çok az oluyor.

aracın içinde konfor içerikli paketler ve uygulamalar konusunda sana katılıyorum.daha mantıklı fiyatlara bu tür şeyler satın alınabilmeli.
ama mesela GM benim aracıma kol dayama koymayı bile çok görmüş.Arka camlara elektrikli kumanda koymaya gerek duymamış.10 dolarlık sesli park yardımcısı koymamış.
mp3 çalsın diye bile ekstra para ödedim:)

ben konforu önce kendim için yapıyorum sonra çevremdeki insalar için neticede onalrda arabaya biniyor ve uzun yol kısa yol gidiyoruz üçüncüsüde satarken diğer akranlarından bir adım öne çıksın farklılığı belli olsun diye yapıyorum ben satarken üstüne eklediklerimden yaptırdığım parayı tabiki istiycek değilim her arabanın bir raici piyasası var ama satarkende akranlarıyla aynı fiyata satmam üstündeki donanıma oranla fiyata 1 ila 3 milyar arasında eklerim

zaten arabadan anlayan biri iki dakka düşünse bu arabanın standartında bunlar yok ben yaptırmaya kalksam bunun bile beş misline patlar hazır uğraşmış yapmış adam almışken en iyisini alıyım üç den beşden kaçmanın mantığı yok diye düşünmesi lazım düşünmeyen adam zaten aramaz o zamanda sorun yok..

bende eski arabalarımı satma tecrübelerime dayanarak şunu diyebilirimki insanlar dolu arabaya her zaman para yatırır keyfine düşkün zevkine düşkün insan zaten sizi bulur
banada öyle adam lazım ben aracımı sattığım her kezden bu açıdan hayır duası almışımdır hayla arayıp sorarlar sohbet ederiz..

galerici tefeci tüfeci çakal çukal adam üçün beşin hesabını yapan çingene pazarlığına oturan adam benden uzak olsun ben hep tok satıcı oldum gerekirse satmam 1 yıl beklerim ama doğru hayırlı insana satarım gerçi şimdiye kadar sattığım araçlarıda en geç 1-2 ayda sattım hep :)

ısıtmali koltukların yanında elektrikli koltuklarında olmasını isterdim arabamda

ısıtmalı koltuk sonradan yaptırabilirsiniz waeco nun ısıtma kiti 200 euro civarı ön iki koltuk için gerisi işçilik yaptırıcağınız yere vericeğiniz ücret herhangi bir oto döşemecide

otomatik camlar,deri koltuk,sunroof,dijital klima,yol bilgisayarı,ahşap kaplama,koltuk ısıtması vs

Geri