sigaraya zam yagmuru

Mutlu satırlarına tamamen katılıyorum ama aklıma takılan da şu; bu ülkeyi şu anda yönetenlerin tamamının dimağları alkol ve sigara ile uyuşmamış dinamik beyinli insanlardan oluşmuyor mu? :)

Sigara ve alkol kullanan bir kişi olaraktan bu durumdan şikayetci değilim sigara ve alkol tamamen zevk meselesi olduğunu düşündüğüm için ÖTV alınması normal en bira olsun 10TL (zaten nezih bir mekan girdim mi 15TL ödüyoruz). Sigara olsun 10TL benim için sorun yok, fakat arkdaşın dediği gibi, ilaç, gıda, benzin bunların Özel Tüketimle alakası yok. Bunlar temel ihtiyac

Ticaret sünnettir fakat bu olay o sünnetin içine girmiyor be dostum. Bugün araçta 4 kişiyiz 4 paket sigara istedi arkadaş adam abi 1 tane verebiliyorum dedi. Adam'a oturdular 4 kişi olduğumuzu anlatıyorlar. Ben telefonla konuşuyordum. Baktım ne oluyor diye bu konularda biraz uyuzumdur. Arkadaşlara yürün be gidelim bu saçma insanlamı uğraşıcaz ileride vardır sigara satan diye yürük. Hiçkimse ile uğraşmamak için direk büyük marketlerden birine girdik.
Sonrada millet bağıyor bu büyük marketler kücük ve yerel esfanı bitirdi. Hiç kimse kusura bakmasın yukarıdaki gibi iş yapan insanlar BETER OLUN!
Ticareti kazık atmak sanan cahil esnaflar battığı zaman inanki hiç üzülmüyorum, hatta bir pislik ortadan kalktı diye sevinirim. Bir de duvarlarında utanmadan astıkları o meşhur yazı vardır "müşteri velinimetimizdir" diye, velinimetine kazık atan esnaftan hayır mı gelir? Onların gözünde kendileri akıllı müşteriler salak.

Sigara ve alkol kullanan bir kişi olaraktan bu durumdan şikayetci değilim sigara ve alkol tamamen zevk meselesi olduğunu düşündüğüm için ÖTV alınması normal en bira olsun 10TL (zaten nezih bir mekan girdim mi 15TL ödüyoruz). Sigara olsun 10TL benim için sorun yok, fakat arkdaşın dediği gibi, ilaç, gıda, benzin bunların Özel Tüketimle alakası yok. Bunlar temel ihtiyac
Toplum içerisinde bizlerin kullanmadığı veya ihtiyaç duymadığı maddelere aşırı zam yapılması ne derece adil olur. Bu ülkenin çalışanlarının bir çoğu asgari ücrete talim ediyor, bir çoğuda maalesef sigara tiryakisi, arada sırada canı bira çektiğinde bir şişe birayı nezih yerde değil evinde ancak içer. Şimdi bu insanları adam yerine koymayalım mı? Bu fikirden yola çıkarsam, (sadece örnek olarak yazıyorum, kimse ciddiye almasın) ben kullanmadığım için müzik sistemlerine, cam filmine, yay ve benzeri bütün modifiye ürünlerine aşırı zam yapılsın, yurt dışına boşuna döviz ödemeyelim dersem ne kadar adil olurum. Bu ürünleri kullananlara saygısızlık etmiş olmazmıyım? İsteyen içer isteyen içmez. Biz içmeyebiliriz ama içenleri de yok sayamayız. Bana göre zararlı olan ürünler başkalarına göre zararsız olarak yorumlanabilir. Ben de gönülden isterim ki luks tüketim ürünlerine daha fazla zam yapılsın, buradan gelen gelirle temel tüketim ürünleri süspanse edilsin. Ama bu sınıflamayı toplumu üzmeden, kırmadan kim yapabilir ki? Mesela benim en zoruma giden pırlantanın KDV nin sıfır olması. Bana göre ultra lüks ama bayanlara göre de neredeyse temel bir ihtiyaç. Bir kıza evlenme teklif edeceksin hemen tek taşım nerde diye sormuyormu? Bu durumda da pırlanta gerçekten temel ihtiyaç konumuna alınabilir. İyi bir yöneten bir karar alacağı zaman olabildiğince toplumun menfaatini düşünmek zorundadır.

Toplum içerisinde bizlerin kullanmadığı veya ihtiyaç duymadığı maddelere aşırı zam yapılması ne derece adil olur. Bu ülkenin çalışanlarının bir çoğu asgari ücrete talim ediyor, bir çoğuda maalesef sigara tiryakisi, arada sırada canı bira çektiğinde bir şişe birayı nezih yerde değil evinde ancak içer. Şimdi bu insanları adam yerine koymayalım mı? Bu fikirden yola çıkarsam, (sadece örnek olarak yazıyorum, kimse ciddiye almasın) ben kullanmadığım için müzik sistemlerine, cam filmine, yay ve benzeri bütün modifiye ürünlerine aşırı zam yapılsın, yurt dışına boşuna döviz ödemeyelim dersem ne kadar adil olurum. Bu ürünleri kullananlara saygısızlık etmiş olmazmıyım? İsteyen içer isteyen içmez. Biz içmeyebiliriz ama içenleri de yok sayamayız. Bana göre zararlı olan ürünler başkalarına göre zararsız olarak yorumlanabilir. Ben de gönülden isterim ki luks tüketim ürünlerine daha fazla zam yapılsın, buradan gelen gelirle temel tüketim ürünleri süspanse edilsin. Ama bu sınıflamayı toplumu üzmeden, kırmadan kim yapabilir ki? Mesela benim en zoruma giden pırlantanın KDV nin sıfır olması. Bana göre ultra lüks ama bayanlara göre de neredeyse temel bir ihtiyaç. Bir kıza evlenme teklif edeceksin hemen tek taşım nerde diye sormuyormu? Bu durumda da pırlanta gerçekten temel ihtiyaç konumuna alınabilir. İyi bir yöneten bir karar alacağı zaman olabildiğince toplumun menfaatini düşünmek zorundadır.

Abi dediklerinin hemen hemen hepsine katılıyorum fakat. Şunu savunuyorum Özel tüketimle, Temel Tüketim birbirinden ayrılmalı. Evet herkezin canı evinde ayaklarını uzatarak 1 bira içmek isteyebilir. Günün stresini bir sigara yakıp gidermeye çalışabilirsin fakat bir kullanıcı olarak bunlar sağlığa zararlı şeyler olduğu için zamlarda gıkım çıkmıyor.
Tek taş olayına gelince :) valla çok doğru diyorsun abi. Mart gibi nişan felan yapmayı planlıyorum :) Bugün kız arkdaşıma arabaya Cruise control taktıracam hem iş için gerekli uzun yolda, hem ekonomi yaparım felan derken fiyatını sordu 250TL civarı dedim. birden sesi düştü ne oldu dedim. Ya taktırma evlenme teklifi yaparken bir tek taş alman daha kolay olur dedi yaaaa. Ölüdürecek bu bayanlar beni :)

Abi dediklerinin hemen hemen hepsine katılıyorum fakat. Şunu savunuyorum Özel tüketimle, Temel Tüketim birbirinden ayrılmalı. Evet herkezin canı evinde ayaklarını uzatarak 1 bira içmek isteyebilir. Günün stresini bir sigara yakıp gidermeye çalışabilirsin fakat bir kullanıcı olarak bunlar sağlığa zararlı şeyler olduğu için zamlarda gıkım çıkmıyor.
Tek taş olayına gelince :) valla çok doğru diyorsun abi. Mart gibi nişan felan yapmayı planlıyorum :) Bugün kız arkdaşıma arabaya Cruise control taktıracam hem iş için gerekli uzun yolda, hem ekonomi yaparım felan derken fiyatını sordu 250TL civarı dedim. birden sesi düştü ne oldu dedim. Ya taktırma evlenme teklifi yaparken bir tek taş alman daha kolay olur dedi yaaaa. Ölüdürecek bu bayanlar beni :)
Gördün mü bak temel ihtiyaçlar kişiden kişiye göre nasıl değişiyor? :kop: Senin temel ihtiyacın farklı, kız arkadaşının ki farklı. Daha şimdiden fikir ayrılığı içerisindesiniz işin çok zor olacak :). Allah nazar değdirmesin, mutluluğunuzu daim olsun.
Özel tüketim-Temel tüketim-Lüks tüketim ayrımları çok iyi yapılmalı. Kimsenin özeline fazla karışmamakta fayda var. Ama hepimizin ortak fikri sanırım lüks ve özel tüketim ürünlerinin fiyatları biraz fazla tutulup buradan elde edilecek gelirle temel tüketim ürünlerine koltuk çıkılması yönünde.
29 sene sağlık sektörüne hizmet vermiş biri olarak ilaç ve tıbbi malzemelerinin fiyatları konusu çok çok farklı. Çok kısa olarak firmaların anlamsız giderleri olmasa ilaç ve tıbbi malzeme fiyatları yerlerde sürünür.

Hay ben bu tek taşı bulanı :) yahu alıcaz alımcaz diyen yok (Mecburen), Acıkcası CC'yi ben daha pahalı olsada taktırmak istiyorum. benim için ne kadar gerekli olsada lüx olacak,
Seninde dediğin gibi Özel - Temel ve Lüks tüketimi iyi ayırt etmek lazım

Tarih: 04.01.2009 saat: 23:30 Winston halen 4,3TL zam gelmedi fakat bakkalar sigaraları raftan çekti. yarın zam gelir diye satanlarda 1 paketten aşağı satmıyor. Memleketimin bakkalalı da tam ş*r*fsiz olmuş. Kimisi kafasına göre zam yapıyor kimisi sigara satmıyor!. Benim dayım 30 sene bakkallık yaptı hiç böyle birşey ne gördüm ne duydum.

Bakkal işini hiç karıştırma benim yaşım yetmez ama aydemir akbaşın filmlerindeki gibi utanmasalar karaborsadan satıcaklar sigaraları.Sigara paketinin üzerine ne kadar gereksiz şey varsa yazdıran devletim niye fiyatlarını yazdırmaz bu durumlar için çok merak ediyorum..

İki paket sigara aldım 15 lira ya.içim acıdı.Ne yapsakki.Hiç bırakasımda yok...:sorry:

Bakkal işini hiç karıştırma benim yaşım yetmez ama aydemir akbaşın filmlerindeki gibi utanmasalar karaborsadan satıcaklar sigaraları.Sigara paketinin üzerine ne kadar gereksiz şey varsa yazdıran devletim niye fiyatlarını yazdırmaz bu durumlar için çok merak ediyorum..
O devirleri gayet iyi hatırlarım. Pakette mesela 50 kuruş yazardı ama satış fiyatı 100 kuruş olurdu. Özellikle yabancılar bu durumu anlamaz, yabancılara kazık atılıyor sanırdı. Seri zamlardan sonra bu uygulamadan vaz geçildi. Hatta cebimizde amerikan sigarası, dolar ve mark bile taşıyamazdık, suçtu.

durmak yok zamma devam

hep destek tam destek sigara alkol zammına acımam zevkini geçtim saglık meselesi adam sigaraya zam yapan hükümete küfür ediyor onu alıştıran sağlıgından eden amerikalıya bişey demiyor.

dogalgaza zam gelmedi ordan yırttık derken akaryakıt zamları kötü oldu

ayrıca ankara trafigine bakarsak son 2-3 senede nasıl arttıgını görürüz bi kısım açız derken bi kısım bu işin kaymagını götürüyor öbür kısım kurban paralarını cebe indiryor 50 trilyon az paramı:S

Geri