Toplum içerisinde bizlerin kullanmadığı veya ihtiyaç duymadığı maddelere aşırı zam yapılması ne derece adil olur. Bu ülkenin çalışanlarının bir çoğu asgari ücrete talim ediyor, bir çoğuda maalesef sigara tiryakisi, arada sırada canı bira çektiğinde bir şişe birayı nezih yerde değil evinde ancak içer. Şimdi bu insanları adam yerine koymayalım mı? Bu fikirden yola çıkarsam, (sadece örnek olarak yazıyorum, kimse ciddiye almasın) ben kullanmadığım için müzik sistemlerine, cam filmine, yay ve benzeri bütün modifiye ürünlerine aşırı zam yapılsın, yurt dışına boşuna döviz ödemeyelim dersem ne kadar adil olurum. Bu ürünleri kullananlara saygısızlık etmiş olmazmıyım? İsteyen içer isteyen içmez. Biz içmeyebiliriz ama içenleri de yok sayamayız. Bana göre zararlı olan ürünler başkalarına göre zararsız olarak yorumlanabilir. Ben de gönülden isterim ki luks tüketim ürünlerine daha fazla zam yapılsın, buradan gelen gelirle temel tüketim ürünleri süspanse edilsin. Ama bu sınıflamayı toplumu üzmeden, kırmadan kim yapabilir ki? Mesela benim en zoruma giden pırlantanın KDV nin sıfır olması. Bana göre ultra lüks ama bayanlara göre de neredeyse temel bir ihtiyaç. Bir kıza evlenme teklif edeceksin hemen tek taşım nerde diye sormuyormu? Bu durumda da pırlanta gerçekten temel ihtiyaç konumuna alınabilir. İyi bir yöneten bir karar alacağı zaman olabildiğince toplumun menfaatini düşünmek zorundadır.