Sıcak Motor Neden Zor Çalışır??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ondercdx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
anladığım kadarıyla,yani aslında bu bir problem değil,normal karşılanması gereken bir sorun sanırım.Sicak motor geç çalışır diye bir genelleme yapmak doğru olcak o zaman.:otşkler....

Benimkinde de motor sıcakken çalıştırmak istesem, soğukkenki haline göre daha nazlı marş alıyor. Laguna 1.6

anladığım kadarıyla,yani aslında bu bir problem değil,normal karşılanması gereken bir sorun sanırım.Sicak motor geç çalışır diye bir genelleme yapmak doğru olcak o zaman.:otşkler....
Yanlış, bu problemin nedeni eskimeye başlayan bir parça olduğunun haberi. Şu anda o parça görevini az çok yapabiliyor demektir. Tamamen bozulduğunda araç çalışmamakta direnecek o direndikce sen de kızacaksın. Kontrol ettirmekte fazda var.

oke:sorry:

Savaş abi neye baktıracağız?

Eski sisteme yatkın olduğum için yeni sistemleri fazla bilmiyorum. Ama Vectra'larda ısı ile ilgili müşürler var. A kasayı ilk aldığımda benzer bir arıza vardı ısı müşürünü değiştirmek suretiyle sorunu halletmiştik.

benim araçta da oluyor bu sorun

Benimkinde de motor sıcakken çalıştırmak istesem, soğukkenki haline göre daha nazlı marş alıyor. Laguna 1.6

Burak abi senin laguna da büyük ihtimalle ya manyetik tutucudan yada su sıcaklık müşirinden kaynaklanıyor clipe bağlat aracı parametreleri kontrol ettir cotech e .... ama sen değişmeye kalkma renaultun bazı motorlarında iki tane su sıcaklık müşiri oluyor biri hararet göstergesine diğeri ecu ya bilgi gönderir bazı motorlarındada tek olur 3 görevi vardır hem hararet göstergesine hem ecu ya hemde fan müşiri görevini yapıyor... sen aracı clipe bağlat herhangi bi özel renault servisine uğra clip vardır bağlat direk arızada olabilir . bazen su sıcaklık müşiri aracı hiç çalıştırmaz motor soğuk dahi olsa. Senin doktorun işinden anlayan cotech ( elektromekanikçi).

Aynı dert benim araçtada var.Bende sinir oluyorum böyle yaptığı için.Bir çaresi varsa bende yaptırsam.

sağol savaş abi,,benimkide meselaaaaa bu sabah yaptı...motor sıcaktı,gaz pedalına dokunmadan marşa bastım almadı,hafif gaz pedalına basılı marşa bastım hemen çalıştı...

Geri