Sıcak Motor Neden Zor Çalışır??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ondercdx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ondercdx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar,aracım özellikle kısa mesafelerde 2. çalıştırmamda mutlaka geç alıyor. Mesela evden çarşıya geldim,az bi işim vardı tekrar eve döncek oluyorum. Yani motor henüz soğumamışken, tekrar çalıştırmaya çalıştığımda uzun marşa basmak zorunda kalıyorum. Soğukken hemen çalışıyor. bunun nedeni nedir?? saygılarımla....

Demekki yanliz benim araba yapmiyormus.
Bir bilen varsa yazsada bende ögrensem.

araçlarda tüp varmı

Benim arabada 1.8 16V 115hp , yok.

Arkadaşlar,aracım özellikle kısa mesafelerde 2. çalıştırmamda mutlaka geç alıyor. Mesela evden çarşıya geldim,az bi işim vardı tekrar eve döncek oluyorum. Yani motor henüz soğumamışken, tekrar çalıştırmaya çalıştığımda uzun marşa basmak zorunda kalıyorum. Soğukken hemen çalışıyor. bunun nedeni nedir?? saygılarımla....

Peki devir saati oynuyor mu? Yani hani istop edecekmiş gibi düşer, sonra gaz verirsin kurtarır gibi...

su sıcaklık müşirinden de yapabilir o sorunu .

lpg var ama aynı sorun lpg taktırmadan öncede devam ediyordu. devir saatinde herhangi bir dalgalanma yok. aslında aracın çalışmasında hiç bir problem yok. yani herşey yolunda. ama dediğm gibi sadece motor sıcakken geç çalışıyor. şimdiye kadar hiç çalışmamazlıkta yapmadı ama sıcakken hep geç çalışıyor.

Kısaca, en basit ifade ile ısıdan dolayı yakıt miktarının buharlaşmadan dolayı azalması diyebiliriz. Özellikle (enjektör sisteminin soğutma düzeneğini bilmiyorum) karbiratörlü araçlar için bir örnek vereyim. Karbüratörlü eski model araçlarda benzinin ısıdan dolayı aşırı buharlaşmasını önlemek için soğutma suyundan faydalanılan bir düzenek vardır. Karbüratörün altında bulunan ünitenin bir ucundan soğutma suyu girip diğer ucundan çıkarak karbüratörün fazla ısınması önlenir. Isıdan dolayı fazla ısınan karbüratördeki benzin araç stop edildiğinde buharlaşarak uçar ve miktarı azalır. Bu nedenle araç tekrar çalıştırılırken zorlanır. Bu zorlanma sonucu biraz gaz verilirse araç çabuk toparlar ve çalışır. Gaz verilmesi sonucu araç çalışmamakta direniyorsa arızayı başka yerlerde aramakta fayda var.

Motor temperatur sensoru olabilir....;)

Geri