Sıcak Havada motor performans düşmesi

merivacı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
z16xe motor kodlu meriva aracım sıcak havalarda sanki düz yolda gitmeyecek kadar performans kaybediyor.Hava soğuduğunda ise gece vs. performans çok tatminkar oluyor. Acaba benim aracımda bir sorun mu var? Yoksa Atmosferik motor olduğundan oksijen miktarı ve nem oranına bağlı olarakmı verimsizleşiyor. Bu durum sizde de böylemi?

Bende de öyle bir durum vardı aracın sıcak hava almasını sağlayan bir boru vardı onu söktüm sorun olmadan çalışıyor özellikle aşırı sıcakta araç mal oluyordu.

açık hava filitresi mi kullanıyorsun

Benim bu sorunu aşmak için yaptım hortumun çıktı yer.

attachment.php

Ekli dosyalar

• PICT0145.webp
    PICT0145.webp
    61.4 KB · Görüntüleme: 51
Benim aracım için söylüyorum o boşta olan yerde bir boru vardı o borunun diğer ucu hava kazanına bağlı idi. Çıkardım özellikle sıcak hava da biraz mala bağlıyordu şimdilik bir sorun yok ama olmayacağı anlamına gelmez ;)

Nadir Abi Sekonder hava valfinin resıme bakarsan termostadı var bence bu parca sanırım bozulmus sende komple ıptal edıp kurtulmussun ancak ılk calıstırmada bıraz gec ısınır motor...

Ekli dosyalar

• pk037xl_front_right.webp
    pk037xl_front_right.webp
    61.3 KB · Görüntüleme: 17
Soner bende o dediğin parçadan yok sanırım ya. Bir kere LPG illeti yüzünden hava kazanını param parça ettim yenisini almıştım. Vallahi o kısımda olan boruyu da burada okudum bazı konulardan esinlenerek söktüm arabanın bagaj da duruyor hava soğur ise terine takacağım hava kazanının olduğu yerde kelebek bir kısım var.

Nadir Abi alemsin senin aracın motor kodunu bılmedıgım ıcın o resmı ekledım x16xe resımdekı motor ancak opellerde motor mantıgı hep aynı sonucta bu valf motorun emme manıfolduna kucuk bır hortumla egzos manıfolduna ıse buyuk bır hortumla baglı ılk calısmada emme manıfolduna ekstra hava ufluyor rolantı bırazcık yuksek calısıyor ardından eksos manıfoldunada buyuk hortum baglantısı ıle sıcak hava ufluyor motor ısınınca duruyor bu sekılde motor cabuk ısınıyor cıg yakıp patlama vs yapmıyor sıstem bu yani ...;)

motor sıcaklık sensoruna bakın,emme hava sıcaklık kütle ölçer sensorunuza bakın filitre kutusu ile kelebek arası hortumda .

Geri