Seyir halinde stop

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mturka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mturka

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iyi aksamlar. corsa 1.4 16V elegance 2003 LPG li arabam aksamları okuldan gelirken rampa aşağı boşa aldığımda yada tümsekte vites değiştirmek için debriyaj fren esnasında stop ediyor. hiç çaktırmıyor stop ettiğini.okuolla evim 40 km arası. sabahları giderken hiç bir sorun yok.sürekli aksamları oluyor.
Benzinde de denedim yine oldu. Boğaz kelebeğini falan temizlettim egr yi değiştirdim aküyü bujileri yeni değşirdim ama devam ediyor sorun. cok canım sıkılmaya başladı. virajlı rampalarda var uçup gitmesem iyi. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

lpg ile ilgili bir sorun olabikir ama benzin li kullanımda da aynı sorun oluyor demişsiniz

en yakın zaman da servise gösterin aracınızı yoksa allah korusunn sonu kötü olabilirr

rolanti ayarlayici problem yapabilir...
lakin aklima takilan yokus asagi bosa almak her halukarda tehlikeli ne amacla bosa aliyorsun onu merak ettim??? sonucta ayagini gazdan cekince arac yakiti sifira düser rolantide yakar..

bıldıgım kadarıyla yokuslarda vıtesle oynanmaz.cok tehlıkelı bır durum.frenler tutmayabılır.

% 90 egr valfi... vites değişikliğinden kaynaklanmıyor debriyaja basınca stop ediyor araç... 160 lira + işçilik

Rampa aşağı boşa alınmaz sizinki gibi stop edebilir frenler tutmaz direksyon sertleşir kalırsınız öyle :D

aracı benzinde devirli kullanın bir müddet.hatta 4500 e dayansın vites atarken.neden olduğunu bilmiyorum ama aynı durum bende de vardı.aracı 10 gün kadar kullanmamıştım vites boştayken stop ediyordu zorladım aracı benzinde. ve düzeldi.

motorun hava emişini yaptığı yerin istikametini değiştirtin. direk önden alınca motora giren hava bayır aşağı giderken fazla olduğundan yakıt giren havayı yakmaya yetmiyor. birde hava debimetrenizi temizletin. motorun hava emişi ile ilgili bir problemi var. başka problem aramayın.
birde stop anında debriyaja ayağınızı basın çekin başka bişey yapmayın. (kontak kapatıp açmak vb. gibi)

Son düzenleme:
hava filtresine giden ilk hortumu çıkartın ve yarısını bantlayın duzelecektir ::) aynı sorun bendede vardı :)

rolanti ayarlayici problem yapabilir...
lakin aklima takilan yokus asagi bosa almak her halukarda tehlikeli ne amacla bosa aliyorsun onu merak ettim??? sonucta ayagini gazdan cekince arac yakiti sifira düser rolantide yakar..

Yine stop edecek mi diye deneme amaçlı aldım değilse oyle bir tehlikeye bulaşmam :))

Geri