seyir halinde stop ediyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
corsa 2001 1.4

Normal seyir halinde ışıklara yaklaşıyorsunuz hızınız 50 civarlarında boşa alıyorsunuz ve hooop araçın kontak ışıkları yanıyor ve araç stop etmiş, direksiyon sertleşiyor, acil durmak gerekiyor!

durdurup çalıştırmaya çalışıyorum ilk çalıştırmada alamıyor sonra hiç bişey olmamış gibi çalışıyor ve devam.

Özel servise götürdüm rolantiyi çıkarıp temizledik kurum olmuştu. Problem oratadan kalktığını düşünüyordum taki düne kadar. Akşam aynı problem.

Her seferinde aynı şekilde olmuyor fakat son 15 günde 3 defa başıma geldi.

Birde ilgisi varmı bilmiyorum ama araç çeyrek depo benzin kaldığında böyle bir sıkıntı oluyor gibi geliyor. 95 oktan bp kullanıyorum.

ne olabilir?

güncel

Büyük ihtimal rolanti ayarlayicisi olabilir......birde galiba yanilmiyorsam astra f lerde hava filitresinin orda vakumlu sicak soguk hava ayarlayan kapak var...o da yapabilir...

Benim sorunum LPG sisteminden çıktı. Elektronik devrelerin olduğu parçanın içine vida kaçmış. Vida hareket ettikçe böyle yapıyormuş. Benim sorunum vidanın çıkarılması ile bitti. Darısı diğer arkadaşlarımızın başına.

bende de aynısı oldu ama klimayı açıkkendebriyaj fren yapacağım zaman araç stop ediyodu çok acayip bi durum.dedim acaba benimle alakalı bi durum mu 2 keere denedim aynısı oldu(100 den 60 70 lere düşürdüğümde hızı) meğer babam arabanın devrini düşürmüş serviste eski haline getirttik

klima kapalıyken böyle bişe olmuyodu sadece açıkken

Son düzenleme:
bende hala egr konusunda ısrarlıyım seyir halindeyken debriyaja bastıgın zaman araç stop ediyosa şayet ilk bakılacak sey egr dir... o egr den olmaz diyen ustalardan uzak durun siz... temizlettiyseniz değiştirin...

aracımı 1 hafta kadar hiç çalıştırmamıştım.döndüğümde aynı durum başıma geldi.aracı çalıştırdım seyir halinde stop etti.çalıştırdım stop etti.egr den şüphelendim ve forumdan edindiğim bilgi ile benzine alıp araca yüklendim.yüksek devirde kullandım bir müddet.ve gaza hiç almadım.bir zaman sonra stop etme kendiliğinden kayboldu.7000 km yol yaptım aynı sorun başgöstermedi henüz.

beyinde değişti ama sorun hala devam ediyor..

dostum aynı sorun benim otomatik corsa da başgösterdi,
motor arıza ışıgı yanıyor ve araç rolantide biraz kıpırdama yapıyordu,ayrıca 20-30 ile giderkende aniden haber vermeden ve teklemeden stop ediyordu, dün servise götürdüm,makinaya bağlayıp egr dediler,bi dünya para bayıldık çıktık servisten maşallah canavar gibi olmuştu,tabi bu sabaha kadar :( bu sabah gene ışık yandı kullanımda sorun yok gayet iyi gidiyor gaz yiyor,tek sorun çalışırken 2-4 saniye arası marşa basmadan çalışmıyor ve arada yine stop etmesiydi,servise tekrar gittim,bujileri söküp baktılar ve blokta "kurum" var dediler,
tamiri ise rektifiyeden tutunda sübap kapaklarına kadar değişim ve 1000 lira civarı :S
ayrıca egr yi de bozanın bu kurum oldugunu kurumlanmanın nedenininde düşük devirde kullanımdan dolayı oldugunu söylediler,

yardımcı olacak birileri varmı acaba,ne yapmalıyım ??

Son düzenleme:
hemen hemen aynı sorunlar halen benimde başımda,benim aracım rampa çıkarken yapıyor ve arabada muhteşem bir şekilde sarsıntı var,düz yolda ve yokuş aşağı giderken herhangi bir sorun yok,aracı şimdi ustaya bıraktım ve opelim.netten araştırayım dedim.moralim çok bozuk,:(:(:(

Geri