seyir halinde stop ediyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üstadlar Bursa'daki servise gittim. Arıza ışığı yanıp yanmadığını sordu. Yok dedim. O zaman aracı bir süre sadece benzinde kullanın, eğer benzinde de yapıyorsa bakalım dediler. Mantıklı geldi. İki üç gündür öyle yapıyorum şu an bir sorun yok. Belki de LPG sistemindedir sorun.

Üstadlar Bursa'daki servise gittim. Arıza ışığı yanıp yanmadığını sordu. Yok dedim. O zaman aracı bir süre sadece benzinde kullanın, eğer benzinde de yapıyorsa bakalım dediler. Mantıklı geldi. İki üç gündür öyle yapıyorum şu an bir sorun yok. Belki de LPG sistemindedir sorun.

bazi sorunlar benzinde de vardir ama lpgde daha çok hissedilir. benzinde çok hisetmeyebilirsin. bu bir çözüm degil.
bende bobin arizaliydi. benzinde pek hissetmyiordum lpgde çok hissettim. degistirilince meger benzinde de sorun varmis dedik..

bazi sorunlar benzinde de vardir ama lpgde daha çok hissedilir. benzinde çok hisetmeyebilirsin. bu bir çözüm degil.
bende bobin arizaliydi. benzinde pek hissetmyiordum lpgde çok hissettim. degistirilince meger benzinde de sorun varmis dedik..

aynen katılıyorum.

aynı şeyi bir çok usta söyledi.benzinde kullan yaparsa bakalım ozaman çaresine dediler.bende diyorum ki ben bir virajdan badoslama uçtuktan sonramı anlıyacaz benzin de de yaptıgını.sonuçda yüksek hızda yapıyor bunu ve tehlikeli oluyor.şimdi bende benzinde denemekten başka bir şey yapamıyorum.bir an önce benzin de de aynı stop olayını yapsada götürsem diye söyleniyorum.nekar saçma aslında.
yani moral nekar bozuk siz anlayın artık.

bi kere bu çok saçma ya. benzinde yaparsa çaresine bakalım yoksa bakmayalım. ne bu çelik çomak oyunu mu.. lpg veya benzin ortada bir sorun var kardesim. bu çözülecek..
hocam sen aracını test etmeye çalis. yüksek hızda giderken hızını oldukça düsür ama vitesi küçültme bakalım ne olacak. yine seyir halindeyken birden debriyaja bas. benim oyle stop ediyordu çünkü. bu tarz seyler dene.
ve aracını yüksek devirde kullan bir süre. demistim daha oncede 5000 devir civari. bunun yarari olacaktir eger kurum kapliysa..

bi kere bu çok saçma ya. benzinde yaparsa çaresine bakalım yoksa bakmayalım. ne bu çelik çomak oyunu mu.. lpg veya benzin ortada bir sorun var kardesim. bu çözülecek..
hocam sen aracını test etmeye çalis. yüksek hızda giderken hızını oldukça düsür ama vitesi küçültme bakalım ne olacak. yine seyir halindeyken birden debriyaja bas. benim oyle stop ediyordu çünkü. bu tarz seyler dene.
ve aracını yüksek devirde kullan bir süre. demistim daha oncede 5000 devir civari. bunun yarari olacaktir eger kurum kapliysa..

evet nekadar saçma olduğunu görüyorsunuz.utanmasalar arızayı tespit et getir biz yapalım diyecekler.zaten buradan ankaradaki bir yetkili opel servisini beceriksizliği ve vurdumduymazlığı nedeni ile teşhir edicem az kaldı.cvp için tşk arkadaşım.yüksek devri deniyorum.daha önce yazmıştın.benzinde deniyorum şuan yazdıklarını yapmaya çalışıcam.

Değerli arkadaşlar yazdıklarınızın çoğuna katılmakla birlikte bu araçlardan anlayan USTA bulmak neredeyse mümkün değil. bende temmuzdan bu yana "yüksek hızlarda stop" problemi ile uğraşıyorum. Ek olarak klima açıkken bunu yaptığını belirtmek isterim. Aracımda LPG yok ve dolayısıyla bu araçlar benzindeyken de stop ediyor. Peki sebebi ne olabilir? Şehir içinde problem yok. Kelebeğide temizlettik. Her yıl bir defa bunu yapıyor. Kelebeği temizlettikten sonra düzgün çalışmaya bir yıl daha devam ediyor. Yani her yıl kelebek mi temizletecez!
Ben de bir çözüm bulabilmiş değilim ama bana sanki hortumları bi gözden geçirtsek iyi olacakmış gibi geliyor. Yani Mustafa USLU ya katılıyorum. OLMAZSA elektirik ve elektronik sistemide gözden geçirmek lazım ve tabikide bobini... KESİNLİKLE egr değil!!!

HADİ HAYIRLISI ÇÖZÜMÜ BULAN PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.

Son düzenleme:
bende egr olmadıgına eminim.kelebeği temizletmek kısa olsa prblemi çözüyormu.ustalar kesin birşey söyliyemiyor.cvp bekliyorum.ayrıca yazdıgın gibi şehir içinde dur kalklarda bir prblem yok sadece yüksek hızda oluyor.

Kelebeği temizletmek kısa süreli çözüm oluyor. Fakat benim aracım 2006 model yeni sayılır, bir opel bu kadar çabuk sorun vermemeli verse de servislerde bunu düzeltebilecek, problemi çözecek hiç kimse yok. özel servislerde farksız değil. Benim aracım için Beyinden de yapıyor olabilir diyor ustalar ama garanti veremiyor hiç biri. yani beyini onarırız (onarım 600-800 tl) tekrarlayabilir diyorlar. O zaman arıza çözülmüş olmuyor ki!!? Başka bir bakış açısıyla buldular beni sağmaya çalışıyorlar işte, garanti verseler buna da razıyım. :) Bekliyorum öyle bakalım sonumuz ne olacak...

kelebeği açtırıp tinerle temizletmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
satalım kurtulalım ozaman ya:)zaten soğudum arabadan.bundan kötüsüne bindim.ama opel en beteriymiş.kronik arıza adamı sanayide yatırır.opelin kronik sorunları saymakla bitmez.bu aralar koydum kafaya 2000 skoda herşeyi çözer:)

Geri