Arkadaşlar bildiğiniz gibi aracıma LPG taktırdım. LPG takılınca küçük olan bagaj yükseleceği için beyin fırtınası yaparak yükselen kısmı kullanabilmek için bir çalışma yaptım. bu çalışmayı yaparkende çıplak olan bagaj zeminine ses yalıtımı yaptım. önce bitüself muadili bir tarafı yapışkanlı folyo kaplamalı izolasyon malzemesini koçtaştan 22TL ye aldım. böylece oluşan ses titreşimlerini ve ses yalıtımının 1.basamağını yapmış oldum. sonra ise üzerine alev almaz ses tutucu izolasyon süngeri yapıştırdım. (0,5mm 5m2 11 TL) bunu bagajı kapladığım bitüself in üzerine çift taraflı bant ile yapıştırdım (9,5TL) böylece kaçan sesleri iyice tutsun diye. üzerine ise daha önceden kendim yaptığım halıfleksi koydum(rengini sormayın siyah bulamadım, idarelik gri kullandım kaliteli siyah halıfleks bulunca değiştireceğim) bagajı böylece yalıtmış oldum. diğerlerinin yaptığı gibi LPG nin yanına sünger doldurup bagajımı yükseltip hacmini küçültmemiş oldum. artan izolasyon süngerini ise kaputta ve ön kapıların arasından bakılınca motor boşluğuna giden yerde kullandım. alev almadığı için sorun yok. 1-2 km test sürüşü yaptım bagaj oldukça sessiz ve tok. motor kısmıda çok olmasada sessizleşti... çok sürat yapmadığım için kapının oraya koyduğum süngerin etkisini hissedemedim. artan bitüself malzemesini ise hoparlör kenarları ve kapıların içi kısmında kullanacağım onu sonra yapacağım. umarım arkadaşlarıma yol gösterir. saygılar