Servis sonrası motor arızası

Levent1982

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
4-5 gün önce aracı ilk bakımı için opel servisine götürdüm. teslim aldığımda motor zor calıstı ve takır tukur ses cıkardı. hemen ustaları çağırıp baktırdım. selenoid valfi üzerindeki boruyu cıkardı ve aracın sesi düzeldi. bilmemnesi bozuk değitirelim dedi ve içeri aldılar aracı, araç düzelmiş cıktı fakat bugun yine aynı sorun oldu ki aracı servise gitmek dısında 100 km bile kullanmamışımdır. Sizde böyle sorunlarla karşılaştınız mı ?

Ynt: Servis sonrası motor arızası

Arkadaşlar şimdi servisten aradılar, parçanın Türkiyede olmadığını yurtdışından geleceğini söylediler  buda anladığım kadarıyla biraz zaman alacak. parçada egzos sirkülasyon düzeneğiymiş. yurtdışından gelecekse 4 gün önce nasıl değiştirdiler parçayı anlamadım. ve parça değiştiğinde 4gün sonra tekrar bozulcak mı, nasıl iş ya aracı süremiyorum bile...

bence bozulan parçanın sizin olup olmadığını teyit ettirin... zira bugün arkadaşım bahsetti... aynı fabrikada çalıştığı bi arkadaşı servise bakım için bırakmış teslim aldığında direksiyon simidini değiştirmişler... düşünün artık !
siz sadece bakım için mi bırakmıştınız...?

budoka link' Alıntı:
bence bozulan parçanın sizin olup olmadığını teyit ettirin... zira bugün arkadaşım bahsetti... aynı fabrikada çalıştığı bi arkadaşı servise bakım için bırakmış teslim aldığında direksiyon simidini değiştirmişler... düşünün artık !

+1

Aslında bakım içinde gitmemiştim, daha bakımına 2 ay kadar vardı, arka kelebek camı catlamıştı onu değiştirmeye gitmiştim gelmişken bakımını yapalımmı dediler. yapın dedim. bakımdan önce böyle bir sıkıntı yoktu. servisten cıktı arac kontağı cevirdim sorun cıktı. hemen içeri aldılar bişeyler yaptılar. Servisede güvenemiceksek kime güvenicez biz. Aynı şeyi bende düşündüm hatta bazı şeylerden şüpheleniyorumda ama nasıl ispat edebilirim ki. anlamadığım 4 gün önce takılan parça nasıl yine bozulur. ve bu parça yurtdışından geliyorsa nasıl ellerinde vardı.

budoka link' Alıntı:
çok mantıklı gerçekten.mesela garantisi bitmiş bir araç ve sevdikleri bir müşteriler var.müşteri memnuniyeti adına aracın garantisi bitmiş olmasına rağmen parçayı değiştiriyorlar.ee o değişen parçayı birine kakalamaları lazım..servislerden herşey beklenir.bence bu işin peşini bırakmayın

wala kimsenin günahını almamak lazım... ama olabiliyor böyle şeyler... hatırlı bir müşteriyse gelen özellikle... benim aracımda serviste, açıkcası benimde gözüm arkada kalıyor... bugün öğlen bıraktım aracı... yarın arıcam, eminim bu aracı nasıl olsa bıraktı deyip bakmıcaklar !
ben yine kavga edicem... en iyisi işe yakın bi ev tutup arabayı satmak ! araba = evlat... evlat acısı adamı hasta eder....

valla benim iş ev arası 500 metre aracı kullanmıyorum zaten. ilk aldığım 2-3 ay tatil vs. için 6000 km gezdim ondan sonraki 8-9 ay toplamda 3000 km yapmışım ki zaten servis başka bir şehird bu hafta 3 kere gittim geldim 9000 de bu sayede gördü. kimsenin günahını almak istemiyorum ama olanların tesadüf olma olasılığını bir değerlendirmek lazım. Aslında kafamı karıştıran bi kaç şey daha var onları hiç bahsetmiyorum bile sırf kimsenin günahını almış olmamak için.

servislerde garantiden cıkan parcalarin baskasina kullanilmasi yada satilmasi soz konusu degildir.  siz araciniz icin dosya actirdiginizda islem garantiden yapilacaksa once servisteki usta garanti onayi ister. danismaniniz eger bakimlarinizda bir eksiklik yoksa servisteki garantiye bakan arkadasa dosyayi yollar. o arkadas da bolge mudurune durumu anlatan emaili varsa resimleri yollar. eger onay gelirse islem yapilir. bolge muduru belirli periyodlarla ornegin 2 ayda 1 sefer her servisi gezer. verdigi onaylara ait yapiklan islemlerin dosyalarini ve geri alinan parcalari inceler ve o parcalar GM TR ye yollanir yada servis muduru gozetiminde tekrar kullanilmayacaksa imha edilir imha asamasinda tek tek resim cekilir. imha asamasini gorseniz iciniz acir inanin bana. imha edilen bir cok parcanin sizin evinizdeki depoda olmasi icin can atarsiniz ..

garanti demisken 2 sene bitse bile musteri memnuniyeti denen bir garanti vardir. yani musteri duzenli olarak servise gidiyorsa (garanti bitmis olsa bile) isleme garanti onayi verilebilir.

ornegin sattigim bir corsa c araca 35 aylikken garantide olmamasina ragmen komple direksiyon kutusu degistirtmistim. su an kullandigim astra h 2008 model ve gecen hafta acilan dosya garanti kapsamina alindi...

garanti konusu acilmisken;

ilgili islemin garantiye alinip alinamamasi olayi servisle degil bolge muduru ile alakalidir. aslinda her servis garantiden is yapmak ister bu islerine de gelir. ornek vermek gerekirse bundan 3-4 yil once servise bir arac geldi. sanirim 8-9 yasinda bir vectra idi. servis yuzu dogru duzgun gormemis bile. adam serviste triger kayisi ve beraberinde devirdaim degistiriyor.  disarida bir ustada servise odediginin belki 5 de bir parasina ayni islem yapilabilirdi.

her nasilsa adamin trigeri aradan gecen 4-5 ay icinde yolda giderken kopuyor. arac tekrar servise geliyor. o triger serviste degistigi icin adamin aracinda cikan 5-6 bin liralik masraf komple garanti kapsamina girdi. oysa ayn islem sanayide 1/5 parasina yapilsaydi triger kopunca sanayi ustasi bin dereden adama su getirtecekti. yok soyle olmus bolye olmus yan basmis vs vs

servis garantiden yaptigi islemlerde normal musteriye islem yapmis gibi parca ve iscilik faturasi duzenler. buda GM turkiyeye fatura edilir servis yapilan isin parasini gm den alir. aradaki tek fark GM e kesilen faturada parcalar icin kar payi yoktur ve iscilik bir miktar daha dusuktur.

Geri