motor sesi tırtırtır ben duyuyorum servis duyuyor bayi servisi duyamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsa1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

corsa1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba öncelikle.

Corsa aldım bayiden 2011 son çeyrekte.
Benzinli 1.2 motor Sıfır km.
Aldığım günden beri motordan tır tır tır ses duyuyorum. Motoru dinletiyorum normal dediler.
Bunca zaman bişey sürtüyor olabilir o da geçer zamanla araç sıfır dediler.
Bugüne geldim ses gitmedi.
Yetkili özel servise uğradım bu araçta yağlama sıkıntısı var kesinlikle acilen aracı aldığın bayiye teslim etmelisin garantili araç olduğundan çaresine bakarlar dediler.
İyi de ben aldığım günden beri bakımlar dahil düzenli gidiyorum anlatıyorum derdimi malasef çare olamadılar. En son gittiğimde yakıt pompasına temiz hava ile besleyen biyerin titrediğini değiştirmek için parça sipariş ettiklerini belirttiler.

Benim asıl sorunu tanımlamayı bırakın teşhis koyamadılarki tedavi edebilsinler.

Enson gittiğimde lastik havalarını kontrol ettirdim havası ayarlandı. sonra yolda takır tukur yolculuk sonrası lastik bayisine girdim havasını kontrol ettirdim.
Bu ne böyle traktör lastiği gibi hava basmışlar kim yaptı bunu dediler.

Amortisör yayları ses yaptı tozlanmıştır dediler yağladılar 3 gün geçti tekrar başladı. Araştırdım tozlu yere yağlama yapılırsa böyle olurmuş.
Temizlenerek yağlama yapılması uygun olanıymış.

Cam fitillerinden cam inip çıkarken tıkırtıya benzer ses geliyordu spreylediler ama sadece dediğim cama uygulama yapmışlar. sanki öbür camın ihtiyacı olmayacak.

Hal böyleyken lastikti motor sesini algılayamamış olmaları canıma tak etti.

Aldığım günün akabinde tavanda iğne ucu gibi bir nokta hissettim götürdüm boyanırken toz konmuştur dediler. Büyütmedim.

Cam indirme butonu cırt cırt ses yapıyordu garantiden değiştirttim.

Kapı açma mandallarının nikelajları kalkar oldu değiştirttim.

Bunları okuyanlar olarak düşünebilirsiniz belki hoyrat kullancı olabileceğimi ki kesinlikle dikkatli titiz ve temiz bir kullanıcıyımdır. Dereden toplamıyoruzki demi ama.

Şimdi durummu ne 24 nisan sabahı bayi servisine randevum var bir daha göstereceğim.

İşi gücü bıraktık daha derdimizi anlatmaya çalışıyorum.
Hadi hayırlısı.
Bu araç sıfırdıya ben anlamadım nasıl sıfır.
Opel düşündüğüm gibi değilmiş adı opelmiş..

Son düzenleme:
şansınıza sorunlar sizi bulmuş..

adınıza çok üzüldüm...evet opel in eski opel olmadığı ve servistekilerin yeterli teknik bilgiye sahip olmadığı bir gerçek...

hakkınızı kesinlikle arayın...yürüyen,camlar,kapı kolları vs. bunlar acil değil ama makina sorununuzu kesinlikle bir netliğe kavuşturun(tabi diğerlerlerinide)..sonradan başınız ağrımasın,servisin hep bir bahanesi vardır çünki...

arkadaşımın 1.4 otomatik corsası var, antalya ya arabayı aldığı servise bakıma götürürken içime doğmuş gibi kullandıkları yağa dikkat et 5-30 tam sentetik yağ kullansınlar. bir sıkıntı olursa oradan beni ara ben görüşeyim dedim.
serviste 10-40 yağ koymuşlar, arkadaşta ahmet abim var arabadan iyi anlar 5-30 yağ koysunlar dedi deyince; servis ustası ahmet abin mi usta ben mi ustayım diye bir de hava basmış.
bu arada motorda hafiften bir ses var, diğer servise gidince usta bu yağı arabaya kim koydu, bu arabanın yağı 5-30 dur demiş.
madem yağ yeni değişti, boşaltmayalım biraz kullan bir daha ki bakıma erken gel değiştirelim demiş.
ben sibop'un bir tanesi vuruyor servise götür garantiden üst kapağı açıp baksınlar arabanın yağını da değiştirsinler dedim.
servise gitti bunda bir şey yok normal deyip geri göndermişler.
sonunda ses iyice arttı, servise gitti. motor komple açılacak demişler.
ben de motor niye açılsın üst kapak açılıp siboplar kontrol edilecek, kardeşim sen o servisin önünden bile geçme diğer servise git dedim.
sonuç olarak sibop'un bir tanesinde problem olduğu kesinleşince bakımı yaptırdığı ve 10-40 yağı koyan servis garantiye girmez deyince; elinde faturaların ve servis belgelerin var.
şikayetin orada yazılı kuyruğu indirme kesinlikle garantiden yapmak zorundalar dedim.
netice de biraz uğraştırdıktan sonra garantiden yapmak zorunda kaldılar.
diyeceğim o ki, en tırık servis ve ustalar opelde. müşterisine sahip çıkmayan tek marka da opel.

Sahiplik satışı yapana kadar ondan sonrası nanay gülüm nanay:(

Bence Opel ulaşılabilir en uygun Alaman arabası olduğu için bu kadar tutuluyor adamlarda tutanı pişman ediyor 0 arabada böyle sorunlar olmaması lazım inşallah sorununuz istediğiniz biçimde çözüme kavuşur çok üzüldüm,geçmiş olsun.

teşekkürler

İlgilendiğiniz için fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Yarın sabah serviste olacağım inşallah artık halledilir.

Kardeşim çok geçmiş olsun valla bende sıfır aldım corsamı 8 ay önce ama çok şükür daha 1 sorun çıkmadı şeytan kulağına kurşun diyelim tü tü tü

Geri