Servis kazası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Servis kazası: 1 öğrenci öldü

spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
Taylan YILDIRIM/DHA6 Haziran 2009
spacer.gif

spacer.gif

İZMİR’de Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Evka 2 servisini yapan Ceyhan Özkanca, servis minibüsüyle ışık ihlali yaparak, kavşakta yeşil ışığın yanmasını bekleyen İsmail Serçe’nin kullandığı tankere arkadan çarptı.
Çarpışmanın etkisiyle yan tarafında büyük hasar meydana gelen ve orta kapısı tankerin arkasına yapışan minibüste bulunan 9’uncu sınıf öğrencisi Seniha Nur Demirtuğ (14), ağır yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Serviste bulunan öğretmen Ezgi Oral, öğrenciler İsmail Özyurt, İdris Kazazlar, Kardelen Kıraç, Aylin Türk, Hilal Altınbaş, Melis Durmaz, Gözde Gürsoy, Aslıhan Bağcı, okul görevlisi Nevin Gezici ile minibüs sürücüsü yaralı olarak hastanede tedaviye alındı.(Hürriyet Gazetesi)

Dün toplamaya çalıştığım eski aracımın bulunduğu serviste aracımla ilgilenirken kaza yapan bu servis aracını getirdiler. Aracın içinin durumu içler acısıyda (hasar bakımından değil). Maalesef küçücük bir kız çocuğunun öldüğünü duyduk. 29 sene tıp camiasının içinde olan + bir evlat sahibi + hergün servisle çocuğunu okula gönderen bir baba olarak yaşadıklarım malum. Ustalarla birlikte kahrolduk, gözyaşı döktük. Haklı haksız şoförle ilgili yorumlar yaktık, yargıladık vs vs. Bu servis şoförlerini denetleyenler yok, emniyet kemerleri göstermelik, bu şoförlere verilen bir kurs, psikolojik testler falan yok. Gördüğüm kadarıyla en kolay edinilen mesleklerin başında geliyor. Yeni model bir servis al işlem tamam. Ondan sonra bir iki sefer daha fazla yapacağım diye kelle koltukta çocukları taşı. Aramızda bu tür işle uğraşan arkadaşlar varsa onlara yalvarıyorum. Lütfen daha dikkatli ve daha yavaş araç kullanın, taşıdığınız çocuklar kendilerini koruyamazlar onlar henüz korunmaya muhtaç.

abi bu servis şoförleri kadar aracın içindekileri düşünmeden araç kullanan kişiler yok gerçekten yok :( devletin bu işe el koyması lazım adamlar terörist gibi bir en sağda bir en solda makaslar ışık ihlalleri, emniyet şeridi ihlalleri herşeyi yapıyorlar yazıktır günahtır küçücük çocuklara :( :(

Al bi o kadar da bizim okuldaki servis şoförlerinden daha 2 gün önce arabayla geziye çıktık.Arabada 20 kişiyiz öğrenciler veliler vs.adam öyle bir gidiyor ki sanki 5 dk.önce varsa ödül vereceğiz.Biraz söylendimde hızını düşürdü,Birde dengesiz dengesiz araç sollamaları beni ve yanımdaki velileri hop otlatıp hop kaldırdı.çok şükür bir şey olmadan okulumuza deri gelebildik.Birdaha mı asla.

Servis kazası: 1 öğrenci öldü

spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
Taylan YILDIRIM/DHA6 Haziran 2009
spacer.gif

spacer.gif

İZMİR’de Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Evka 2 servisini yapan Ceyhan Özkanca, servis minibüsüyle ışık ihlali yaparak, kavşakta yeşil ışığın yanmasını bekleyen İsmail Serçe’nin kullandığı tankere arkadan çarptı.
Çarpışmanın etkisiyle yan tarafında büyük hasar meydana gelen ve orta kapısı tankerin arkasına yapışan minibüste bulunan 9’uncu sınıf öğrencisi Seniha Nur Demirtuğ (14), ağır yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Serviste bulunan öğretmen Ezgi Oral, öğrenciler İsmail Özyurt, İdris Kazazlar, Kardelen Kıraç, Aylin Türk, Hilal Altınbaş, Melis Durmaz, Gözde Gürsoy, Aslıhan Bağcı, okul görevlisi Nevin Gezici ile minibüs sürücüsü yaralı olarak hastanede tedaviye alındı.(Hürriyet Gazetesi)

Dün toplamaya çalıştığım eski aracımın bulunduğu serviste aracımla ilgilenirken kaza yapan bu servis aracını getirdiler. Aracın içinin durumu içler acısıyda (hasar bakımından değil). Maalesef küçücük bir kız çocuğunun öldüğünü duyduk. 29 sene tıp camiasının içinde olan + bir evlat sahibi + hergün servisle çocuğunu okula gönderen bir baba olarak yaşadıklarım malum. Ustalarla birlikte kahrolduk, gözyaşı döktük. Haklı haksız şoförle ilgili yorumlar yaktık, yargıladık vs vs. Bu servis şoförlerini denetleyenler yok, emniyet kemerleri göstermelik, bu şoförlere verilen bir kurs, psikolojik testler falan yok. Gördüğüm kadarıyla en kolay edinilen mesleklerin başında geliyor. Yeni model bir servis al işlem tamam. Ondan sonra bir iki sefer daha fazla yapacağım diye kelle koltukta çocukları taşı. Aramızda bu tür işle uğraşan arkadaşlar varsa onlara yalvarıyorum. Lütfen daha dikkatli ve daha yavaş araç kullanın, taşıdığınız çocuklar kendilerini koruyamazlar onlar henüz korunmaya muhtaç.
benim anlamadığım şey sen sana emanet edilmiş can taşıyorsan çok daha dikkatli olman gerekir. kendi başına ne yapıyorsan yap ölmek mi istiyorsun at kendini uçurumdan ama ne olursun hiç kusuru olmayan canlarında günahına girip canına mal olma be adam. vefat eden çocuğumuza allah rahmet eylesin ve geride kalanlarına allah sabır versin. çok canım sıkıldı yine...

abi bu servis şoförleri kadar aracın içindekileri düşünmeden araç kullanan kişiler yok gerçekten yok :( devletin bu işe el koyması lazım adamlar terörist gibi bir en sağda bir en solda makaslar ışık ihlalleri, emniyet şeridi ihlalleri herşeyi yapıyorlar yazıktır günahtır küçücük çocuklara :( :(
Valla Mustafa aynen öyle. Çocuklar daha koltuklarına oturmadan hemen hareket ediyorlar, kalkışları da malum. Çocuklar en önden en arkaya doğru savrulmaya başlıyorlar. Ankara'da bunların en büyük rakibi şehirlerarası seyahat firmalarının şehiriçi servis araçlarıydı. Allah'dan bu servis araçları seferden kaldırıldı. Bence Melih Gökçek'in alkışlanacak en olumlu yaptırımı bu oldu. Madem devlet olarak bunları denetleyemiyorum, yapılan uyarılara rağmen inatla kurallara uymuyorsunuz o zaman ben de bu işlemi iptal ediyorum dedi ve yaptı. Helal olsun. Şehiriçinde adeta terör estiriyorlardı. Okul idarecileri avantalarını alarak servislerle anlaşma yapmasını biliyorlar ama denetim haklarını nedense kullanmıyorlar. Trafik ekipleri desen bazı yerlerde evler şenlik.

usta ben turgutluda okudum 1 sene boyunca servısle gıdıp geldım ızmırden adam kı turgutlu yolunu bılenler bılır türkiyenin en tehlikeli yollarındandır.. adam o yolda altında mercedes sprınter 160 170 yapıyo ya neyıne guvenıyosunda yapıyosun sen o kadar hızı adama neler dedık dınlemedı müdürüne şikayet ettik adamı bi gün takip etmişler bizim aracı dırekt adamın işine son verdiler... taksi minibüs otobüs ben bunlara kadar kendini bişi sanan bu kadar acayip araç kullanan adamlar görmedim sanki tüm yollar onların..

bazılarıda kendi çıkarlarını düşünerek hızlı qidiyorlar ışık ihlali yapıyorlar...bilmem diğer okula yetişeceğim bilmem fabrikaya yetişeceğim vs. vs. öğrenciler umurlarında deqil...

Servis işi yapanlar kaza yapan aracı bir inceleseler, içlerinde azıcık bir insanlık, sorumluluk, vijdan varsa inanın direksiyon başına geçerken ayakları titrer, uzun yolda bile 70 km.yi geçemez. Keşke bu araç bu işi yapanlara sergilenebilse.

usta keşke bi fotosunu ckeseydin aracın ıbreti alem için koysaydın buraya...

savaşAlıntı:
msm89´isimli üyeden Alıntı

Valla Mustafa aynen öyle. Çocuklar daha koltuklarına oturmadan hemen hareket ediyorlar, kalkışları da malum. Çocuklar en önden en arkaya doğru savrulmaya başlıyorlar. Ankara'da bunların en büyük rakibi şehirlerarası seyahat firmalarının şehiriçi servis araçlarıydı. Allah'dan bu servis araçları seferden kaldırıldı. Bence Melih Gökçek'in alkışlanacak en olumlu yaptırımı bu oldu. Madem devlet olarak bunları denetleyemiyorum, yapılan uyarılara rağmen inatla kurallara uymuyorsunuz o zaman ben de bu işlemi iptal ediyorum dedi ve yaptı. Helal olsun. Şehiriçinde adeta terör estiriyorlardı. Okul idarecileri avantalarını alarak servislerle anlaşma yapmasını biliyorlar ama denetim haklarını nedense kullanmıyorlar. Trafik ekipleri desen bazı yerlerde evler şenlik.

Savaş abi evet haklısın ankarada 4 sene yaşadım bende Melih efendinin en güzel yaptığı iş o servisleri kaldırmak oldu, ama abi bu servis şoförlerine bi çözüm bulmaları gerekli bu adamlar neredeyse tüm Türkiye çapında aynı şekilde çıldırmış vaziyette araç kullanmaktalar :mad:Ben Ankaradayken Çankayada oturmaktaydım okulum ümitköydeydi servis şoförü o kadar piskopatça kullanıyorduki en sonunda gidip okula şikayette bulundum ve daha sonra tüm servisçiler birazda olsa toparlandılar :( önümde veya yanımda bi servis olduğunda yemin ederim napıcağını düşünmekten acaba önümemi atlıycak acaba öndekine vurmaktan kaçarken benim üstümemi çıkıcak demekten anam ağlıyor :mad:
E be şoför bey hadi sen kendini evdeki eşini çocuğunu düşünmüyosun araçtaki daha küçücük çocukların hayatını tehlikeye atmaya ne hakkın var onların ailesine yazık değilmi :mad:Abi devletimizin bir an önce bi tedbir alması gerekli ; mesela servisler zorunlu haller dışında şerit değiştiremez diye bi kanun ve dahada sıkı denetim çocuklardan birinin kemeri takılı değilse hemen cezayı kesmeli, şoförlerin hepsini bi piskolojik testten geçirmeli ve taksilerdeki mobese sistemini yapmalılar nasıl kullandığı görülmeli ve bu sayede servisçide hiç bi yanlış hareket yapamaz :(

Geri