sert süspansiyon

ekselans56

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım opel vectra 2001.sizde bilirsinizki opellerde genellikle süspansiyon serttir.bu durum hele bizim buralarda yolları düzgün olmayan,her tarafında çukur olan yerlerde çekilmez oluyor.opellerin süspansiyonu çukura girerken pek absorbe etmiyo sarsıntıyı.sizce daha yumuşak süspansiyon elde etmek için ne yapmalıyım?tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini almak istiyorum.ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

arkadaşlar aracım opel vectra 2001.sizde bilirsinizki opellerde genellikle süspansiyon serttir.bu durum hele bizim buralarda yolları düzgün olmayan,her tarafında çukur olan yerlerde çekilmez oluyor.opellerin süspansiyonu çukura girerken pek absorbe etmiyo sarsıntıyı.sizce daha yumuşak süspansiyon elde etmek için ne yapmalıyım?tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini almak istiyorum.ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Süspansiyiyonu yumuşatmak için opel e yapılacak hiç bir uygulama bulunmamaktadır. Bu doğrultuda yapılacak her harcama, sokağa atılan para demektir. Bu araca binmek istiyorsan böyle kabul edip bineceksin. Hem süspansiyonu iyi hemde yol tutuşu iyi bir araç gördüğünde, iç çekeceksin, benim araç neden böyle değil diye. Hep derler ya "opelci olmak bir hastalıktır" diye, bu kendini avutma dönemidir, opeli sattığındada hastalığın iyileşme dönemidir. Tabiki bu benim fikrim, kimseyi bağlamaz, isteyen istediği gibi düşünür. Saygılarımla...

Aracınızın orjınal amortısoru GM gazlı olması lazım ..
Gazlı amortisor yerıne yaglı amortısor kullanırsınız monroe reflex veya delphi gıbı... tavsıye ederim bunlar yeterınce kalıtelı ve fıyatıda uygun ( takımı 500 tl ye mal olur )
Daha cıddı bır sıstem olsun malıyetı onemlı deıl dersenız performans surusler ıcın coılover kitler var yay+amortısor sertlık ayarı her zaman yapılabılır... (1000-2000TL arası malıyeti)

koni yada coilover

ben önermem alman sert yaptıysa sebebi vardır orjinalliği bozma bence

Süspansiyiyonu yumuşatmak için opel e yapılacak hiç bir uygulama bulunmamaktadır. Bu doğrultuda yapılacak her harcama, sokağa atılan para demektir. Bu araca binmek istiyorsan böyle kabul edip bineceksin. Hem süspansiyonu iyi hemde yol tutuşu iyi bir araç gördüğünde, iç çekeceksin, benim araç neden böyle değil diye. Hep derler ya "opelci olmak bir hastalıktır" diye, bu kendini avutma dönemidir, opeli sattığındada hastalığın iyileşme dönemidir. Tabiki bu benim fikrim, kimseyi bağlamaz, isteyen istediği gibi düşünür. Saygılarımla...

Nasıl hiçbir uygulama olamaz. Var tabiki de. Gazlı yerine yağlı amortisör kullanmak bir nebze yumuşatacaktır. Daha da maliyetini artırırsak piyasada bir çok kaliteli amortisörler var takın faydasını göreceksiniz... Ayrıca ben daha sert süspansiyonlu araçlar gördüm böyle değerlendirmeyin bence...

ben önermem alman sert yaptıysa sebebi vardır orjinalliği bozma bence

Bence bu düşünce de yanlış. Opel yapılan bir çok iyileştirme var. Alman yaptıysa sebebi vardır anlayışı yanlış bence.J kasalarda olmadık bir çok kronik problem var. Şimdi Alman yaptı sebebi mi var hatanın... :) Ben profosyonelce yapılan iyileştirmelere karşı değilim ama profesyonlece.! :)

Söylediklerimi yanlış anlamayın sizi eleştirmiyorum sadece tartışma amaçlı. :)

bizim yan komşu ihtiyar amca vectra'ya bindiğinde bu ne böyle taş gibi benim torosun koltukları bile daha yumuşak demişti:D

havalar soğuk süspansiyonlar olduğundan daha sert olur özellikle gazlılar

opelin tüm arabalarının yoltutuşu çok iyidir. bunun nedenlerinden biri de arabaların ağırlıklarına göre sert süspansiyonların kullanılmasıdır. ben virajlara çok sert girmeme rağmen araba yatma yapmıyo. eğer yapsaydı yoldan kopardı.

benim de opelde en çok sevdiğim şey astra g için konuşuyorum virajasert girsem de toparlama şansımın olması ve arkayı bırakmaması..sert süspansiyon iyidir..kullanın böyle

Geri