sert süspansiyon

sizde benim gibi l300'den inip astra g ile opel yolculuğuna başlamış olsaydınız süspansiyonun sertliğini bile anlamazdınız :) şaka bir yana amcamın toyotada beşik gibi araba yumuşacık süspansiyonu var ama yol tutuşu opel araçları kadar değil astra g ile otobanda viraja girmiştim babamın arkadan gaz kesme bas bas diye diye virajı bitirdim ama ne virajdı öyle :) başka araç olsaydı kesin arkadan bırakırdı keza vectrada öyle gaza basa basa viraj dönmek gibisi yok kesinlikle...

Nasıl hiçbir uygulama olamaz. Var tabiki de. Gazlı yerine yağlı amortisör kullanmak bir nebze yumuşatacaktır. Daha da maliyetini artırırsak piyasada bir çok kaliteli amortisörler var takın faydasını göreceksiniz... Ayrıca ben daha sert süspansiyonlu araçlar gördüm böyle değerlendirmeyin bence...
:)

Bir şey söyleniyorsa, önce bu boşmu dolumu buna bakın. Boşuna söylemiyorum, çünki bu yağlı amartisör uygulamasını yaptırmıştım ve sonuçta değişen hiç birşey olmamıştı, dolayısıyla harcanan para direk çöpe. Yoksa banane, millet tecrübe yaşayıpta burada görüşünü yazanı dinlemeyip, sizin gibi "Nasıl hiçbir uygulama olamaz" lafını üsten bakarak söyleyeni dinlemesinden. Bunu tekrar söylüyorum, bu araca bineceksen böyle kabul edeceksin. Paranız çoksa ve bu araçtan vazgecemiyorsanız, tabikide istediğiniz kadar para harcayabilirsiniz. Parada sizin araçta. Burada bu forumda rasgele konuşmalar yerine tecrübe yaşayıpta tecrübesini paylaşanlar yazsa, çok daha faydalı olacaktır...

seviyosan bu arabayı böle kullanmaya devam edeceksin diyosunuzda yani mutlaka çaresi vardır.ben öle şehirler arasında pek kullanmıyorum.şehir içinde kullanıyorum bazen bağ yolunda ki bu yol patika yol ve sertliğinden dolayı iyi araba değilmiş izlenimi veriyo binenlere.ondan dolayı daha yumuşak süpansiyon arıyorum ben.yoksa opel vectraya dicek lafım olmaz ve ben arabamı çok seviyorum:)

seviyosan bu arabayı böle kullanmaya devam edeceksin diyosunuzda yani mutlaka çaresi vardır.ben öle şehirler arasında pek kullanmıyorum.şehir içinde kullanıyorum bazen bağ yolunda ki bu yol patika yol ve sertliğinden dolayı iyi araba değilmiş izlenimi veriyo binenlere.ondan dolayı daha yumuşak süpansiyon arıyorum ben.yoksa opel vectraya dicek lafım olmaz ve ben arabamı çok seviyorum:)
diyenlere bakmayın siz gülüp geçin..geçende biri benm arabanın kullanımını sevmemiş-iyi hızlanmıyomuş kalkışta ağırmış vs vs..teee allahım deyip geçtim,kendi arabası dacia logan..70-80 le viraja giremiyor hıyar,takoz gibi arabayı kullanıyor,güvenlik yok konfor yok..neyse siz dert etmeyin,keyfini çıkarın..

Bir şey söyleniyorsa, önce bu boşmu dolumu buna bakın. Boşuna söylemiyorum, çünki bu yağlı amartisör uygulamasını yaptırmıştım ve sonuçta değişen hiç birşey olmamıştı, dolayısıyla harcanan para direk çöpe. Yoksa banane, millet tecrübe yaşayıpta burada görüşünü yazanı dinlemeyip, sizin gibi "Nasıl hiçbir uygulama olamaz" lafını üsten bakarak söyleyeni dinlemesinden. Bunu tekrar söylüyorum, bu araca bineceksen böyle kabul edeceksin. Paranız çoksa ve bu araçtan vazgecemiyorsanız, tabikide istediğiniz kadar para harcayabilirsiniz. Parada sizin araçta. Burada bu forumda rasgele konuşmalar yerine tecrübe yaşayıpta tecrübesini paylaşanlar yazsa, çok daha faydalı olacaktır...

Gerek yok ortamı germeye.Ben yaşadığım tecrübeyi söylüyorum. Süspansiyonu yumaşatmak mümkün ama yol tutuştan taviz vermek şartıyla bunu size ıspatlarım da..!!! Bu araca bineceksen böyle kabulleneceksiniz de neden bu kadar iyileştirme ve modifiye.? Her yönde modifiye var bunu unutmayın. Her yönde. Şahine honda motoru takan gördük bu forumda,süspansiyonu mu yumuşatamayacaklar...!!!

Vectra B in aslında sert süspansionları yoktur ya zamanla amortisör veya yayların esnekleşmesi ile sertleşmiştir, veya arka aks dingil burclar,oynak burc lastikler ,arka dingil torksionu bunlarda sertleşmiştir ve bunlar araba konforunu bozar..yani sebeplerine bakmak lazım
amortisör gazlı olmalı yağlı değil sonuçta gazlı dedğimiz çift kabinli amortisördür gaz ve yağ kabininden oluşur

Gerek yok ortamı germeye.Ben yaşadığım tecrübeyi söylüyorum. Süspansiyonu yumaşatmak mümkün ama yol tutuştan taviz vermek şartıyla bunu size ıspatlarım da..!!! Bu araca bineceksen böyle kabulleneceksiniz de neden bu kadar iyileştirme ve modifiye.? Her yönde modifiye var bunu unutmayın. Her yönde. Şahine honda motoru takan gördük bu forumda,süspansiyonu mu yumuşatamayacaklar...!!!
peki ama nasıl?yani ben yol tutşundan taviz vermeye hazırım?şehir dışına pek çıkmadığım için:)

Geri