- Katılım
- 29 Eyl 2007
- Mesajlar
- 2,940
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
ıyıde dını sebeptense buda dırekt tefecılık oluyo sana para verıyo yuksek faızle arabanı ıpotek edıyo karsılıgında boyle dusun buda gunah oyle baktıgında
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Aslında tam öyle oluyor. Bu vadeli satışa giriyorıyıde dını sebeptense buda dırekt tefecılık oluyo sana para verıyo yuksek faızle arabanı ıpotek edıyo karsılıgında boyle dusun buda gunah oyle baktıgında
Hakkımda hiç bir bilgiye sahip değilsin. İslam hukuku hakkında da bilgin olmadığını düşünüyorum. Tüm bunlara rağmen hakaret etmekten ve alay etmekten geri de kalmamışsınız.Oha zihniyete bak . Ben bu kafaya ulasmak icin dunyanin parasini veriyorum alkole.![]()
Bu yuzden bi arpa boyu gidemiyoruz...
Adamlar tanriya feyk atmanin yolunu buluyorlar (ariyorlar)Hep bi arayisa kafa calistirdiklarindan ortaya sacma salak seylerde cikiyor , BKZ diyanetin en son igrencligi. Biseyi legallestirmeye calisirken cok igrenc hallere dusuyorsunuz ve herseyin (duzenin) icibe ediyosunuz. Gecmis olsun beyfendi zira beyin ölümünüz çoktan gerceklesmis...
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vade nedir vade ? Vade farkı nedir ? Faiz nedir ?
Yönetimden rica ediyorum, böyle konulara yöneticiler neden müdahale etmiyor yahu ?
Arkadaşım A malının fiyatı A liradır, bir kişi sana bunu taksitle B liradan satıp (fark alıp) ki ( vade farkı = faiz ), kazanç elde ediyorsa buna tefecilik, faizcilik denir. Bu yollar ile anca kendinizi kandırırsınız. Yüce Allah size akıl fikir ihsan etsin.
Kusursuz olan islamdır, insan değil sözünün yansıması olmuşsunuz...
''Vade farkı = Faiz'' ne demektir?
Ulu orta fetva vermeden önce biraz araştırmak / tartışmak lazım aslında. İnce bir çizgileri vardır bu işin, mesela vadeli satışı sizin teklif etmemenizin gerektiği gibi. Yani satıcı, vadeli satışı halihazırda kendi yapıyor olması lazım. Bu sadece bir örnek.
Şayet satıcı sizin adınıza kendi kredi çekip malı ipotek ederek krediyi size ödettirirse burada su bulanır. Bu tamam...
Lakin ben bir satıcıysam, elimde peşin paramla aldığım bir mal varsa, 12 ay sonra şartlar bugünkü ile aynı olmayacağı için vadeli satış haram kılınmamıştır.
Ticaret de böyledir. Malı zamanında A fiyatına alırsınız, üzerine kar koyarak B fiyatına satarsınız. Ürün raftayken o ürüne bir süre sonra zam gelir ve C fiyatına satarsınız / satmak zorunda kalırsınız.
Şimdi bu bu haram mı? ''Hani A malının fiyatı A liraydı?'' demezler mi adama...
Altını bugün 3 kuruştan alıp 1 yıl sonra 4 kuruşa bozdurmak da haram şu halde? Bir ev alıp onu yıllar sonra aldığımız fiyata değil de günün şartlarında satmamamız ne oluyor? A malının fiyatı = A idi ama?
Para alıp satmak başka, mal alıp satmak çok başka şeyler.