• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Selam, Vites Geçişi, Usta Tavsiyesi (İstanbul Anadolu)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasqar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasqar

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar, tek konuda tüm derdimi anlatmak için böyle bir başlık attım.
8 yıldır bindiğim Alfa Romeo 156 aracımı satıp yaklaşık 3 ay önce 2012 model 1.6 benzinli H kasa Astra aldım. Alırken yağ kaçakları vardı alır almaz triger, yağ kaçakları vs. vs. mekanik işlemlerini tavsiye ile Sultanbeyli'de yaptırdım. İşlemlerden birkaç gün sonra şehir dışına çıktım yağ kaçakları devam ediyordu Balıkesir de tavsiye üzerine tekrar kontrol ettirdim, fazla yağı atmış deyip geçti onlar da.
Şuan asıl konum araç geri vitese geçerken cırtlama yaparak geçiyordu, ben de zaten debriyaj sert diye 3 gün önce tanıdığım bi esnaf kardeşime verip baskı balata, yağ kaçakları ve diğer genel kontroller için verdim. Kaçağı olduğu bütün yerler temizlendi contaları değişti vs. şuan bir sorun yok. Ama geri vitese geçerken (her zaman değil, özellikle hızlı aksiyon almam gereken yerlerde veya o manevra sırasında ilk defa geri vitese takıyorsam kibarca vitesi takmıyorsam falan) ara ara cırtlama devam ediyor. Bu durumu yaşayan var mı? Aracı tanımadığım için araçla ilgili bir durum mu benim aracım özelinde bir durum mu merak ediyorum. Ayrıca baskı balata değişimi sonrası vitesli geçirirken gereğinden fazla şak şak ses çıkarıyor, muhtemelen çubuk ayarlarını bozup düzgün yapamadı veya farklı bir sorun var.

8 yıldır aynı arabaya binip tek ustaya gidince kafam rahattı. Bana İstanbul Anadolu yakasında bizim araçlardan anlayan doğru düzgün usta lazım. Ucuz olsun diye bi gayem yok, fiyatları şişirmeden hakkını alsın. İşçiliği temiz düzgün olsun.

Şimdiden teşekkürler.

Herkes işini kendi yapıyor, ustaya yaptıran yok heralde :)

Gebze civarındayım. Astra J kasa aracımı alınca ilk başlarda ben de yakınım olan bir ustaya yaptırdım bakımları daha sonra baktım ki böyle olmayacak usta arayışına girdim. Sağa sola bakındım şansımı bir opel özel servisinde denedim. Şansıma gerçekten düzgün bir ustaya denk geldim 1 yıldır her sorunumu çözdü fazla masraftan kendi cebinden çıkarcasına kaçındı. Silecek washerjetlerini bile ayar tutmuyormuş değişelim dedim, inat etti ayar tutturdu. Uzak düşmüyorsa tavsiye ederim. Opel Yıldız Özel Servis Doğukan Ustayı. Kendisinin de bir Astra H kasa aracı vardı uzun yıllardır kendisinde diye biliyorum. İsterseniz bazı bakımlarımı ne kadara yaptırdığıma dair de fiyat paylaşabilirim referans olması açısından.

• Beğen
Tepkiler: Hasqar
Mesafe hiç önemli değil hocan yeterki işini düzgün yapan başımı ağrıtmayacak usta olsun. Baskı balatayı değiştirdiğimden beri moralim o kadar bozuk ki tekrar değiştirebilirim. Haftaya mutlaka gideceğim.

aracınız hayırlı olsun. kazasız belasız kullanmanızı diliyorum. boş zamanınız var ve eğer eliniz yatkınsa siz de ufak işler için kendi ustanız olmalısınız. zaman içinde zaten biraz bilgi sahibi olunca kafanızda çok büyümüyor bazı arızalar. işin yapılırken görülmesi en büyük öğrenmedir. aracı bırakıp gitmek yerine uygun koşullarda gidip, arıza yapılırken görmek gerekiyor. tekrar hoş geldiniz.

• Beğen
Tepkiler: Murat ve Hasqar
aracınız hayırlı olsun. kazasız belasız kullanmanızı diliyorum. boş zamanınız var ve eğer eliniz yatkınsa siz de ufak işler için kendi ustanız olmalısınız. zaman içinde zaten biraz bilgi sahibi olunca kafanızda çok büyümüyor bazı arızalar. işin yapılırken görülmesi en büyük öğrenmedir. aracı bırakıp gitmek yerine uygun koşullarda gidip, arıza yapılırken görmek gerekiyor. tekrar hoş geldiniz.
Teşekkür ederim. Elimden iş gelir yapabilirim ama her zaman görüşüm 'herkes kendi işini yapsın'. Kendim de esnafım, Kalyon Garage diye bir yerim var ama uğraşıp vakit kaybetmeyi göze alacak durumda değilim. Ben işimi yapayım, motorcu işini yapsın. Her aracın kendine has incelikleri var. Ben gitsem 8 yıllık Alfa ustamda da bütün işimi yaptırabilirim, bakmam demez ama denemesi gereken parça olsa elinde olmaz, o motorun huyunu suyunu inceliklerini bilmez. Kendisi bir alfa motorunu 6 7 saniye dinlesin nokta atışı bütün seceresini döker. İşte öyle bi opel ustası olacak, yıllarını opelle geçirmiş huyunu suyunu bilen, nokta atışı iş yapacak vakit nakit boşa harcatmayacak. Zaten zaman zaman sattığıma pişman oluyordum, şu usta meselesinden sonra tam pişman oldum. İnşallah düzgün çıkar arkadaşın tavsiye ettiği yer. Ayrıca gider bütün işlemleri izler akşama kadar ustayla beraber olurdum, o yüzden alfa 156da bi sorun olsa yüzde 90 tespitini doğru yaparım, hatanın nerden kaynaklandığını bilirim ama yine gider kendisine yaptırırım, yapılan işlemin garantisi olur. Tüm parçacıları tanıdığım ve ustanın yazdığı rakamın yüzde 20 altına falan rahatlıkla alacağımı bilgidiğim halde parçayı alıp önüne koymam. Yarın birgün bişey olduğunda parçayı sen aldın diyemesin gereken ne ise yapsın diye. Kafa yapım bu yönde.

• Beğen
Tepkiler: Murat
Teşekkür ederim. Elimden iş gelir yapabilirim ama her zaman görüşüm 'herkes kendi işini yapsın'. Kendim de esnafım, Kalyon Garage diye bir yerim var ama uğraşıp vakit kaybetmeyi göze alacak durumda değilim. Ben işimi yapayım, motorcu işini yapsın. Her aracın kendine has incelikleri var. Ben gitsem 8 yıllık Alfa ustamda da bütün işimi yaptırabilirim, bakmam demez ama denemesi gereken parça olsa elinde olmaz, o motorun huyunu suyunu inceliklerini bilmez. Kendisi bir alfa motorunu 6 7 saniye dinlesin nokta atışı bütün seceresini döker. İşte öyle bi opel ustası olacak, yıllarını opelle geçirmiş huyunu suyunu bilen, nokta atışı iş yapacak vakit nakit boşa harcatmayacak. Zaten zaman zaman sattığıma pişman oluyordum, şu usta meselesinden sonra tam pişman oldum. İnşallah düzgün çıkar arkadaşın tavsiye ettiği yer. Ayrıca gider bütün işlemleri izler akşama kadar ustayla beraber olurdum, o yüzden alfa 156da bi sorun olsa yüzde 90 tespitini doğru yaparım, hatanın nerden kaynaklandığını bilirim ama yine gider kendisine yaptırırım, yapılan işlemin garantisi olur. Tüm parçacıları tanıdığım ve ustanın yazdığı rakamın yüzde 20 altına falan rahatlıkla alacağımı bilgidiğim halde parçayı alıp önüne koymam. Yarın birgün bişey olduğunda parçayı sen aldın diyemesin gereken ne ise yapsın diye. Kafa yapım bu yönde.
"Herkes kendi işini yapsın" konusunda size katılıyorum. Ben de yapabilecek durumdayım fakat satışını yaparken alacak kişinin içinin daha bir rahat olmasını istediğimden ayrıca biraz da vaktim olmamasından dolayı ustaya gidiyorum. Malum Astra J kasa özellikle de 1.6 atmosferik motorun kronikleri bitmiyor. Aracım 83500kmdeydi tam kroniklerin çıkacağı vakitti, şuan her şeyini yaptırdım faturalarım duruyor ekstra koyduğum her şeyin faturası duruyor satacağım kişinin minimum derdi olsun diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat
Geri