segman değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 06FUAT06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ustanın bana söylediği (segmanları yeniledikten sonra kapak açıldı tabiki) 2500km olunca yağını değiştireceğiz diyor
segmanları değiştirirken silindire baktı problem yok demişti tek söylediği bu
niye tekrar yapmak yerine yağını değiştirelim tekrar deneyelim diyor anlamıyorum
yani yağını değiştirince yağ yakmayacakmı bu

olan olmuş bakalım dediklerini yaptıktan sonra sonuç ne olacak vardır bir bildikleri

sekmanlar değiştikten kısa bir süre sonra yağın değiştirilmesi faydalı oluyormuş.sonuçta sekmanlar yeni pistonlar ve gömlekler eski bunların birbirine uyum sağlaması alışması lazım buda zamanla aşınarak olur.bu aşınma süresinde yağ yakması normaldir. ve bu aşınma sırasında ortaya çıkan küçük metal artıkları filitrenizi tıkayacak ve yetersiz yağlamaya sebep olacaktır. benim 40 yıllık ustalardan duyduklarım bunlar.

bence yağını değiştirin ve tekrar deneyin derim geçmiş olsun

hangi serviste yaptırdın. bide yeni segman atmışsın araba yine rodaja girmiş ama maşallah 120 150 km sürat yapmışsın.

tekrar merhaba
sorunum devam etti sonunda işyeri patronu tekrar motoru açıp segmanları tekrar değiştirmeyi kabul etti
sonuç: segmanlar ağız ağıza gelmiş(ustanın tabiri ben anlamıyorum) ve daha kaliteli bir segmanla tekrar bütün segmanlar değişti şuan 500 km oldu deniyorum tekrar yazarım

tekrar bi ücret talep ettilermi .
tekrardan malzeme farkı parası ????
tekrardan açma kapama işçiliği parası ???? felan

fuat kardeşim bide adını ve yerini yazıver şu servisin de bilelim..
belki lazım olur

tekrar merhaba
sorunum devam etti sonunda işyeri patronu tekrar motoru açıp segmanları tekrar değiştirmeyi kabul etti
sonuç: segmanlar ağız ağıza gelmiş(ustanın tabiri ben anlamıyorum) ve daha kaliteli bir segmanla tekrar bütün segmanlar değişti şuan 500 km oldu deniyorum tekrar yazarım

Bunlar ne biçim usta anlamıyorum açıkçası.Birde insanları enayi gibi kandırmaya çalışıyorlar.Yok 2.500 km yap düzelir yok şöle yap geçer.Boşa geçen zamana yazık.Umarım en kısa sürede aracınız düzelir.Geçmiş olsun..

Yaptirmiş Olduğum Ikinci Işlemle Ilgili 1 Kuruş Para Vermedim Zaten Talepte Edemezlerdi
Servisin Adini Vermeyim Ama Yetkili Olmamakla Birlikte Yetkili Ayarinda Bir Servis
Onlarla Işim Tam Anlamiyla Bittiğinde Adini Verebilirim

Geri