Arkadaşlar bugün servise 2000 model bir Transporter geldi 190.000 km de ve motor havalandırmasını kendi ellerimle açtım ne yağ buharı ne üfleme yağ buharı sıfır üfleme sıfır hiç birşey yok yani. Kendi aracımız da 97 Transporter bizimki 146.000 km de olmasına rağmen yağ buharı ve az da olsa üfleme var. Aracın sahibi aracı 5 sene önce aldığını söylüyor ve motor kapağının hiç açılmadığını iddia ediyor. Şimdi bana mantıksız geldi 190.000 km de ki bir motorda az da olsa bir üfleme olur diye düşünüyorum bunun hiç mi segmanları aşınmıyor.
Bir de motoru iyi olan bir araca segman atılsa nasıl olur? Yağ yakan motorlara segman atıldığında en fazla 100.000 km yapıyor o da motor durumununa göre değişiyor yani 30.000 yapan da var 100.000 yapan da var. O aracın sahibi motorun gram yağ eksiltmediğini söylüyor bizim araç 10.000 km de 2 litre yağ eksiltiyor bu da normalmiş, bizim kompresör çok iyi ama az da olsa üfleme var. Sizce keyfi segman atılsa nasıl olur?
Bir de motoru iyi olan bir araca segman atılsa nasıl olur? Yağ yakan motorlara segman atıldığında en fazla 100.000 km yapıyor o da motor durumununa göre değişiyor yani 30.000 yapan da var 100.000 yapan da var. O aracın sahibi motorun gram yağ eksiltmediğini söylüyor bizim araç 10.000 km de 2 litre yağ eksiltiyor bu da normalmiş, bizim kompresör çok iyi ama az da olsa üfleme var. Sizce keyfi segman atılsa nasıl olur?