Sanziman yagi kontrol

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan appi28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
vectrada kaputu açınca sağ tarafta şazumanın üstünde siyah etli bir hotum çıkmaktadır yukarıya doğru hatta kokpite doğru uzar bu hortum havalandırma ve tahliye hortumudur yağ fazla ise zorlanma olursa bir miftar yağ aynı hortumdan taşar ben meraktan yağ kontrol çubuğunun deliğinden üfledim bahsettiğim hortumdan yağ kaçtı :D

Arkadaşlar, bu şanzuman yağının görevi tam olarak nedir?
Değişiminde geç kalınırsa oluşacak sorun nedir?
Otomatik te olsa manuel de olsa 60000-80000 Km'de değiştirmek mi
lazım anladığım kadarıyla?Galiba bunun değişimi otomatikte daha kritik değil mi?
Konuyu hortlattım kusuruma bakmayın ayrı konu açmayayım dedim :)

Arkadaşlar, bu şanzuman yağının görevi tam olarak nedir?
Değişiminde geç kalınırsa oluşacak sorun nedir?
Otomatik te olsa manuel de olsa 60000-80000 Km'de değiştirmek mi
lazım anladığım kadarıyla?Galiba bunun değişimi otomatikte daha kritik değil mi?
Konuyu hortlattım kusuruma bakmayın ayrı konu açmayayım dedim :)

Dişlilerin kolay hareket etmesi ve soğuması amacıyla yağ kullanılır. Otomatikte dediğiniz gibi daha kritiktir, o yüzden çoğunda yağ çubuğu vardır ve yağlar farklıdır, otomatikte ATF kullanılırken düz şanzumanda SAE 80 EP kırmızı olanı kullanmalısınız. Kesinlikle karıştırmamanız lazım. Düz şanzuman için yağ değişimi pek yapılmaz fakat ben 5 yıl yada 80.000km olarak değiştirilmesini tavsiye ederim.

bende değiştirmek istedim usta benzinli arabaların şanzuman yağı değişmez dedi.

bende değiştirmek istedim usta benzinli arabaların şanzuman yağı değişmez dedi.

O ustanı değiş hemen. LPG, Benzinli, dizel diye ayırt ediyor, düz, otomatik diye ayırt etse anlarım.

2001 model otomatik astra elegance aracımın şanzıman yağını yetkili serviste değiştirttim!!
yetkili servis; otomatik şanzımanlı araçların yağının, 80.000 km yada 6 yılda bir değiştirilmesini öneriyor.
bende km si 50.000 deydi ama, yıl olarak 10 yıl olduğundan dolayı şanzımanın yağını değiştirmeye karar verdim ve adana da yetkili serviste değiştirttim.
aracı lift e aldılar, alttan tapayı çıkardılar 3.5 lt yağ boşaldı. şanzımanda toplamda 6-7 lt yağ var fakat,yarısı tork konvertörünün içinde kalıyor. boşalan yağ gm marka atf otomatik şanzıman yağı ile değiştirildi.
aslında büyükşehirlerde ankara, istanbul gibi yerlerde otomatik şanzımancılarda yağ değişimi için özel bir makina bulunduğunu öğrendim ve bu makina şanzımandaki yağın tamamını değiştiriyormuş, fakat bulunduğumuz yerde bu makinadan olmayınca bizde kara düzen yağ değiştirmeyi tercih ettik!! geçen sene 4lt gm atf +işçilik dahil 120 tl ye mal oldu bilginize!!

benim corsa d nin kitapçığında 40.000 km. de değişmelidir diye yazıyor ve ben de 40.000 de değiştirdim.

ustaya bak ustaya,ya üzerinizden hiç olmadık bi yere para koparmak istemiş yada ustalıkla alakası yok.şanzıman yagını bende değiştirdim sökülme takılma gibi bi işlem yapılmıyo sadece foto veren arkadaşın bahsettigi gibi bi işlem uygulanıyo

Geri